Nesečená tráva ve městě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
3.6.20 07:58
@Linduš91 píše:
Vzhledem k tomu, co čtu na Facebooku, jsem tohle čekala. Příspěvek jsem psala jako zoufalá matka držící v náručí dítě, co se celou noc dusilo. Vážně vám to přijde tak sobecké? Dvakrát jsme se kvůli alergii a astmatu stěhovali a kde mám jistotu, že když se odstěhujeme potřetí, tak nám zas pod barákem neudělají louku? Bohužel takových dětí je tu víc. Ale je fakt, že je to vlastně přirozená selekce, takhle to půjdu vysvětlit dceři, až se po těch dardách léků někdy po poledni probudí :lol:
A ještě by mě zajímalo, jestli všechny ty ekologické duše tady používají látkové pleny a perou v ekologickém prášku :nevim: :pankac:Příspěvek upraven 03.06.20 v 07:38

Tak se odstěhuj někam na ves, kde sousedi mydlí trávník sekačkou každý týden a budeš mít klid. Ono nejvíc dělá právě ten prach ve městě, na který se ten pyl váže. Takže louky bych se fakt nebála a ani řepkového pole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
3.6.20 07:58

@P4ja Dodržujeme toho tolik, že strávim celý den úklidem a praním. :zed: Rouška přes den pomáhá, ale v noci se dusíme obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.6.20 08:00
@Linduš91 píše:
Udržovaná zeleň a stromy přece jsou také zeleň a ne beton. To jsou dva extrémy. Jinak existuje lymská borelióza a proti té očkování není. A může být pěkně zrádná.

A tebe někdo nutí do té trávy chodit? Zatím jsem nikdy klíště na chodníku nechytla :think:

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
3.6.20 08:02

Kdyz jsem se odstehovala na vesnici, tak hned druhy rok silna pylova alergie citelne polevila. Ono je to opravdu tim vzduchem z aut, tedy prachem. Na vesnici je lepe, dycha se lepe. Ale neni to pro kazdeho, no. Zvazte I tuto moznost.

• Citovat
  • Upravit
849
3.6.20 08:03

Já se obávám, že ulice nebo panelák bez těžkého alergika dnes není, takže s takovým přístupem by se muselo betonovat vše. Při stěhování se asi nepodepisuje smlouva a údržbě zeleně, aby se to dalo vymáhat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.6.20 08:04

Milá zoufalá matko, pokud věříte, že alergie a antihistaminika vás nakonec připraví o život, dalo by se tomu potom říkat přirozená selekce. Kdežto vysekat a vykácet i ty zbytky, co ještě v městě jsou, rozhodně přirozené není.
Doufám, že si s tímhle stěžujete jen tady a ne někde na úřadě, aby ještě nějakou dobrou duši nenapadlo vám vyjít vstříc.

Jinak bych jako člověk se sociální fobií prosazovala výraznou eliminaci populace, neboť všudypřítomní lidé (a proboha i v lese třeba) mi výrazně zhoršují kvalitu života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
3.6.20 08:05

Tak ono té zeleně musí přibívat. A ano lidé jako tvoje dcera se s tím musí smířit.
Ono to má víc důvodů, než hmyz. Taky se tím snižuje tím sucho a vedro, které se ve městech zhoršuje.
A selekce vadných kusů je v přírodě běžná. To jen člověk se jí vzbouřil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
3.6.20 08:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.6.20 08:07
@Hanka1 píše:
no tak jedine to more nebo tropy, kde je vlhkost, kolem rovniku třeba. Ne všichni chteji zit v betonovem meste bez kouska zelene. Nevim, co si stěžuješ tady - dojdi si na mestskou část a stezuj si tam, at sekaji. My to tady nevyresime…

Ty tropy jí taky nepomůžou. Tam bude mít zase plísně a i ty pyly tam jsou. Lepší by byl nějaký věčně zmrzlý kus země :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
3.6.20 08:11
@lucenka píše:
Ty tropy jí taky nepomůžou. Tam bude mít zase plísně a i ty pyly tam jsou. Lepší by byl nějaký věčně zmrzlý kus země :mrgreen:

no manzel je alergik na suche travy a kolem rovniku se mu dycha hezky, jestli tou vysokou vlhkosti…
No tak třeba Island nebo Aljaška, ale obavam se, ze i tam nejaky ten pyl bude…

• Citovat
  • Upravit
6650
3.6.20 08:14

@Linduš91 Jsem taky silný alergik, kvetoucí stromy a trávy jsou jedním z mých nejsilnějších alergenů a prostě tohle období musím přežít, radši budu mít na stole ovoce a mezi domy aspoň něco co ochladí vzduch než sterilní prostředí, které zase způsobí že bude v létě mezi paneláky dřív nesnesitelné horko a prach z krátkých zežloutlých trávníků. Jistě je otrava že se po každé, když jdu ven musím potom převléknout, osprchovat sebe, děti i psy. Když je nejhůř tak mám doma puštenou klimatizaci na funkci vysoušeče vzduchu, efektivně se zbaví poletujícího prachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
3.6.20 08:15

Bohužel je teď tenhle trend :nevim:
Alergii naštěstí nemám, jen se mi to nelíbí. Městu to vyhovuje, nemusí platit za sekani. Vyschlé křoviny většinou plně jačmenu mysiho a bodláku vydávané za „květinovou louku“. Ale před radnicí, tam si to posekaji, tam to chtějí mít pěkné :nevim:

Má to pro mne jedinou výhodu. Taky mame zarostlou zahradu a konečně nas už nemůžou sousedi prudit, že k nim od nás litá plevel. Což před tím dělali roky :mrgreen: protože „sucho, včely, louka“… :mrgreen: :mrgreen:

Takže jesem trochu pokrytec. Od města bych to chtěla, ale sama na to dost peču. :mrgreen: Za barákem. Vepředu máme zahradu udržovanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837

Já jsem taky alergik, sice nemám takové hrozné projevy, ale tohle by mě nenapadlo vyplodit. Beru alergii jako výmysl dnešní doby, a to, že se z nás staly skleníkové květinky zavřené v bytech. Šup zpátky do přírody, ono to přejde. :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@Linduš91 píše:
@P4ja Dodržujeme toho tolik, že strávim celý den úklidem a praním. :zed: Rouška přes den pomáhá, ale v noci se dusíme obě.

Mate čističku vzduchu? Sousedovi to na tezkou alergii pomohlo, tusim ze něco od Philipsu mají…

• Citovat
  • Upravit
21091
3.6.20 08:16
@Linduš91 píše:
@P4ja Dodržujeme toho tolik, že strávim celý den úklidem a praním. :zed: Rouška přes den pomáhá, ale v noci se dusíme obě.

Fakt bych vyzmizla z města. A řešila větrání, tím ti taky spousta pylů nalítá domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek