Nesečená tráva ve městě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
4.6.20 15:05
@Nimie píše:
A domlouvat co, když řady „aktivistů“ se přimlouvají za to, že se tráva sekat nesmí? :nevim: to je to na co si stěžuju, měli jsme krásnou udržovanou zeleň i v okolí baráku, díky grantům a ochotě jsme si tam postupně dovysázeli stromky, keříky a pak když se dostavěly ostatní domy v okolí, to bylo zhruba v období kdy poprvé začala kolovat ta stupidní nesekací výzva. Tak najednou že je potřeba na to nesahat ať je broučkům lépe… místo původně zeleného trávníku tam nalítal plevel, který věčně přerůstá, seká se opravdu jen sporadicky a když se to netrefí (jakože se to většinou netrefí), tak to hned po posekání prostě uschne. Teď u nového bydliště, paradoxně mimo město, máme nádhernou rozkvetlou ZELENOU louku, traviny tam nejsou po krk, ale po kolena, je na ní příjemně. To je to co ta příroda chce, ne vyšlapané zdevastované nebo nevhodně udržované traviny.

Víš já se ti upřímně divím, že fakt někám chodíš, když si odevšud nosíš spoustu klíšťat. A že si to nehlídáš. Fakt nevěřím tomu, že jich chytáš tolik, i když máš dobrý repelent a jíš B čko. Tomu fakt nevěřím. A fakt nevěřím, že projdeš po městě po chodníku a z té neposečené trávy jich tolik na tebe naskáče. To se mně zdá jako sci-fi.

Teď píšeš o louce a o trávě po kolena. Tam ti to nevadí, že chytneš klíště?? Vždyť právě ta úroveň po kolena je ta nejhorší.

Jako souhlas s tím nestaráním se. Ale myslím, že máš problém trochu jinde a vše to svádíš na přerostlou trávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12999
4.6.20 15:07
@g.sandova píše:
U nás nesekaji a žádné dvoumetrove trávníky tu nemáme

Dvoumetrovou trávu jsem neviděla ani v letech, kdy ještě nebylo sucho. Hergot, to by bylo sena! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.6.20 15:13

Jak jsem psala, klíšťata jsou i v městském krátce sečeném trávníku (protože golfáč to nikdy nebude a ta městská délka bohatě stačí). Těm je délka fuk, prostě samička naklade hafo vajíček a ta vylíhlá klíšťata se někde upíchou, i kdyby to mělo být krátké. Těm je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
4.6.20 15:17
@Nimie píše:
@Livi92 az budes z decka a ze psa denne sundavat nekolik desitek klistat, tak te to taky bude stvat :nevim: ono je to taky ultra prijemne mit to v zubech, v rozkroku, a klidne 4 - 5 kkistat na jednom miste :pocitac:

Bydlím na okraji vsi u lesa, mám obrovskou zahradu sousedící s loukami a mám psy i kočky. Opravdu mi chceš zkoušet vyprávět o tom, co je to mít klíšťata? :nevim: Co takhle udělat něco pro to, aby na mě a zvířata nelezlo denně desítky klíšťat… ovšem kde to bydlíš, že jich denně sundaváš desítky, to tedy fakt netuším. :potlesk:

Příspěvek upraven 04.06.20 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12999
4.6.20 15:17
@Nimie píše:
A ten pes je generuje nebo jak? :nevim: Chytne je úplně stejně jako ty když s tebou jde po tom chodníku… a nebo teda fakt nesmíš ani ty ani pes ani dítě vlézt ani na ten půl metrový plácek zeleně. Pak je ale otázka k čemu že to tam v těch městech vlastně je, když se jim musíš vyhýbat obloukem a ani na tu louku si nemáš kam sednout :nevim:

Co by je pes generoval, ty mrchy na něj nalezou, když čenichá v trávě… a to může bejt klidně anglickej trávník. A obojky proti klíšťatům na čenichu nefungujou. :nevim:

Ještě se zeptám, co je křovinatá travina? Nějak nevím, co si pod tím představit. Že se to seká párkrát do roka a ta zeleň vychcípá. Normální travní/luční porost stačí sekat dvakrát do roka - jednou v červnu (když je dobrý počasí ta tráva udělá tak 120 cm) a podruhý v srpnu, to už je tráva mnohem nižší. A když to chceš mít jo upravený, tak to na konci října zakrátíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
4.6.20 15:26

Prosim, vyfotte mi nekdo tu metr a pul vysokou travu na sidlisti! To musim videt. Mam metr sedesat tri, takze to je tak k memu nosu… nevybavuju si, ze bych kdy kde ve meste videla neco tak vysokyho. A ad ze se travnik neda vyuzivat, kdyz je vysoky a kde si ma clovek sednout na louku - chodim s detma ven hodne a nedela nam zadny problem si sednout i do vysoke travy. Fakt. Jde to. Normalne si kecnete na zadek na ty louce a sedite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.6.20 15:28
@Livi92 píše:
Bydlím na okraji vsi u lesa, mám obrovskou zahradu sousedící s loukami a mám psi i kočky. Opravdu mi chceš zkoušet vyprávět o tom, co je to mít klíšťata? :nevim: Co takhle udělat něco pro to, aby na mě a zvířata nelezlo denně destíky klíšťat… ovšem kde to bydlíš, že jich denně sundaváš desítky, to tedy fakt netuším. :potlesk:Příspěvek upraven 04.06.20 v 15:19

No, taky pořád přemýšlím. Ano půjdu po chodníku ve městě a otřu se o trávu a je možné, že chytnu klíště. I když tohle připustím, tak by v tom městě fakt musely být uzoulinké chodníky, že všude ta tráva roste po nich. Obvlzášť, když v horku tolik nevyroste a ani se tam klíšťatům nelíbí. :nevim:

Problém bude jinde. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
4.6.20 15:34
@Livi92 píše:
Bydlím na okraji vsi u lesa, mám obrovskou zahradu sousedící s loukami a mám psy i kočky. Opravdu mi chceš zkoušet vyprávět o tom, co je to mít klíšťata? :nevim: Co takhle udělat něco pro to, aby na mě a zvířata nelezlo denně desítky klíšťat… ovšem kde to bydlíš, že jich denně sundaváš desítky, to tedy fakt netuším. :potlesk:Příspěvek upraven 04.06.20 v 15:26

A povíš mi prosím co? Nejsem jediná kdo tuhle zázračnou radu ocení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
4.6.20 15:44
@P4ja píše:
Víš já se ti upřímně divím, že fakt někám chodíš, když si odevšud nosíš spoustu klíšťat. A že si to nehlídáš. Fakt nevěřím tomu, že jich chytáš tolik, i když máš dobrý repelent a jíš B čko.

S tím těžko něco nadělám :nevim: letošek byl třeba extrémní, největší příval klíšťat byl někdy v dubnu, přesto rekord nepatřil nám, ale známé která z jednoho psa sebrala pod 60 kousků. Ne, opravdu desítky klíšťat nechytneš tím že projdeš po chodníku, ale chytneš nějaké protože čím víc jich je v okolí, tím víc jich je klidně u tebe na zahradě. A když si v tomhle dovolíš vlézt na louku, tak holt potom doma sedíš a sbíráš…

@P4ja píše:
Teď píšeš o louce a o trávě po kolena. Tam ti to nevadí, že chytneš klíště?? Vždyť právě ta úroveň po kolena je ta nejhorší.

Co mi primárně vadí je to, že žluté plantáže neudržované zeleni nikomu neprospívají. To že z vysokých travin klíšťata mnohem snáz páchají škody je bohužel nepřijemný bonus.

@P4ja píše:
Jako souhlas s tím nestaráním se. Ale myslím, že máš problém trochu jinde a vše to svádíš na přerostlou trávu.

A kde prosím tě? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
4.6.20 15:45
@P4ja píše:
No, taky pořád přemýšlím. Ano půjdu po chodníku ve městě a otřu se o trávu a je možné, že chytnu klíště. I když tohle připustím, tak by v tom městě fakt musely být uzoulinké chodníky, že všude ta tráva roste po nich. Obvlzášť, když v horku tolik nevyroste a ani se tam klíšťatům nelíbí. :nevim:Problém bude jinde. 8)

Jo, jenom plevel je tu přes metr vysoký a vysoké traviny už se dávno posekaly protože byly ještě výš. Takže překvapení - místo zelené rozkvetlé louky zbyly jen žluté fleky a tvrdé zbytky stonků :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
4.6.20 15:49
@Lucie_Sx píše:
Jak jsem psala, klíšťata jsou i v městském krátce sečeném trávníku (protože golfáč to nikdy nebude a ta městská délka bohatě stačí). Těm je délka fuk, prostě samička naklade hafo vajíček a ta vylíhlá klíšťata se někde upíchou, i kdyby to mělo být krátké. Těm je to jedno.

Jasně že je jim to jedno, ale čím delší travina tím snáz se někde na něčem uchytí :nevim: ale jak říkám, v konečném důsledku je to vedlejší problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
4.6.20 15:52
@sakota píše:
Prosim, vyfotte mi nekdo tu metr a pul vysokou travu na sidlisti! To musim videt. Mam metr sedesat tri, takze to je tak k memu nosu… nevybavuju si, ze bych kdy kde ve meste videla neco tak vysokyho. A ad ze se travnik neda vyuzivat, kdyz je vysoky a kde si ma clovek sednout na louku - chodim s detma ven hodne a nedela nam zadny problem si sednout i do vysoke travy. Fakt. Jde to. Normalne si kecnete na zadek na ty louce a sedite.

Sedíš na těch ostrých stéblech s tím, že máš trávu výš než hlavu? Já teda nejsem astmatik ani alergik, ale netuším jak bych v tom dýchala ani co bych ze sezení v takovém místě měla :nevim: a když t tohle nechají na zeleném plácku, kde by si jinak mohli hrát děcka, tak prostě celý ten prostor zabiješ, protože tam nevjedeš ani s kočárem do takové trávy natož abyste si něco zahráli, poseděli, nebo cokoliv… a i kdyby, tak ty vysoké traviny fakt nezvládají častý pohyb. Stačí pár lidí denně a po pár týdnech je půlka polehaná jen tím jak se lidi snaží dostat na druhej konec. Oproti tomu normálně udržovaný trávník je furt stejný a zelený. Nevím no… přijde mi, že se s tou zelení často opravdu zachází naprosto bez rozmyslu :nevim:

Příspěvek upraven 04.06.20 v 15:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.6.20 15:53
@Nimie píše:
Jo, jenom plevel je tu přes metr vysoký a vysoké traviny už se dávno posekaly protože byly ještě výš. Takže překvapení - místo zelené rozkvetlé louky zbyly jen žluté fleky a tvrdé zbytky stonků :pankac:

Ale na té přece nenasbíráš tolik klíšťat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31801
4.6.20 15:56
@P4ja píše:
Ale na té přece nenasbíráš tolik klíšťat.

To je vše co k problematice máš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.6.20 16:02
@Nimie píše:
A kde prosím tě? :nevim:

Tak, co tedy chceš?? Když je ve městě neudržovaná tráva, tak ti to vadí kvůli klíšťatům. Když je suchá a nic tam není, tak ti to zase vadí, protože je suchá.
Tráva po kolena je ok, a klíšťata v ní jsou ok?? I když právě tam se jim taky líbí.

Buď bojuješ proti klíšťatům, a na to je nejlepší asfalt a nebo proti neudržované městské zeleni (která je často suchá tak, že se klíště radši přilepí na prvního psa a jde jinam), místo které chceš pěkný zelený (tím pádem vlhký) trávník, kde se ta klíšťata drží taky. Trošku se v tom ztrácím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek