Nesečená tráva ve městě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
4.6.20 16:58

@Nimie na dětských hřištích jsme měli vždycky písek/štěrk/gumu. A tedy na trávě na sídlišti jsem si nikdy nehrála ani jako dítě, kdy se tráva nejspíš víc sekala. nějak nevím, co bych na té trávě mezi psími bobky měla dělat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31969
4.6.20 17:27
@lucenka píše:
@Nimie na dětských hřištích jsme měli vždycky písek/štěrk/gumu. A tedy na trávě na sídlišti jsem si nikdy nehrála ani jako dítě, kdy se tráva nejspíš víc sekala. nějak nevím, co bych na té trávě mezi psími bobky měla dělat :nevim:

Nemáš bydlet mezi čuňatama, já fakt nevím co ti na to mám jiného říct :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.6.20 17:46
@Nimie píše:
Máte moderní hřiště :mrgreen: u nás je normálně třeba kolem do kola vysoká tráva, nad tím stromy a uvnitř jakože louka :mrgreen:

No, v parku jsou taky stromy a pod tím tráva. Jen ta herní část je vysypaná a pogumovaná. Což je docela fajn. Ty gumové dopady. A jinak je to super, protože stromy stíní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.6.20 17:48
@Nimie píše:
Nemáš bydlet mezi čuňatama, já fakt nevím co ti na to mám jiného říct :mrgreen:

No, můžu ti říct, že jsem v pár městech žila a ti pejskaři jsou fakt ho..da. Ráno vypustí psa, dají cigáro a psa vypustí. Jestli to u vás ve městě všichni sbírají i v té vysoké trávě, co píšeš, tak to teda klobouk dolů. Znám ty, co to neseberou ani na chodníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.6.20 17:53
@lucenka píše:
Fakt by mě zajímalo, kde to žiješ, že ti klíšťata na chodníku naskákají na kočár/nákupní tašku. U nás má sídlišti se noc takového nikdy nedělo. Vždycky byly chodníky dost široké, aby se člověk nemusel té trávy dotknout.

Lucenko, dva týdny stará zkušenost - cesta do obchodu a zpátky, po chodníku, o trávník jsem se ani neotřela, pod stromy nebo kolem keřů jsem nešla. cesta je tak na pět minut i s čekáním na semaforu. nejenom že jsem pak odpoledne doma na sobě objevila klíště, ale bylo pod kalhotkama, na kterých byly leginy a na kterých jsem venku měla i džíny. pravděpodobně se na mne tedy někde na chodníku chytlo a teprve doma si zalezlo. nebylo nijak nasáté, takže určitě jsem ho nechytila o den dřív, nemluvě o tom, že o den dřív jsem venku nebyla vůbec. domácí mazlíčky sice máme, ale opravdu domácí, kočky nevystrčí nos ani na chodbu baráku. fakt nechápu, kde jsem k tý bestii přišla, ale zahryzlá do mne prostě byla :think: :nevim:

ale jinak tedy radši mám trávníky příliš nesekané. přijdou mi takové hezčejší :lol: samozřejmě, nemluvím o zarostlých džunglích, ve kterých se mi ztratí malé dítě… ale takové ve městě vídám spíš za ploty v rámci dlouholetých (opuštěných?) zbořešnišť či stavenišť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31969
4.6.20 18:09
@P4ja píše:
No, můžu ti říct, že jsem v pár městech žila a ti pejskaři jsou fakt ho..da. Ráno vypustí psa, dají cigáro a psa vypustí. Jestli to u vás ve městě všichni sbírají i v té vysoké trávě, co píšeš, tak to teda klobouk dolů. Znám ty, co to neseberou ani na chodníku.

Nevím jestli všichni, občas se někde něco najde, ale to i na vesnici :nevim: ale že by to bylo toho plné, to mi nikdy nepřišlo… hlavně lidi s psama spíš většinou zapadnou do lesa, na větší louku nebo do parku, takže se jich v té zeleni těsně u baráků ani moc nevenčí :think: ale zas je fakt že když sbírám a někde vidím vedle že někdo něco nechal, tak to kolikrát seberu taky do druhého pytlíku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.6.20 18:19
@Nimie píše:
Nevím jestli všichni, občas se někde něco najde, ale to i na vesnici :nevim: ale že by to bylo toho plné, to mi nikdy nepřišlo… hlavně lidi s psama spíš většinou zapadnou do lesa, na větší louku nebo do parku, takže se jich v té zeleni těsně u baráků ani moc nevenčí :think: ale zas je fakt že když sbírám a někde vidím vedle že někdo něco nechal, tak to kolikrát seberu taky do druhého pytlíku :nevim:

No, záleží na každém. A asi jak a kde bydlíš. Tady ve městě je to děs. A obvzlášť když do parku na trávník nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31969
4.6.20 18:35
@P4ja píše:
No, záleží na každém. A asi jak a kde bydlíš. Tady ve městě je to děs. A obvzlášť když do parku na trávník nesmí.

Proč proboha? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.6.20 18:37
@Nimie píše:
Proč proboha? 8o

Protože to není trávník pro psy. Ale na to, aby si tam lidi sedli, udělali piknik. Prostě se tam psi nevenčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31969
4.6.20 18:40
@P4ja píše:
Protože to není trávník pro psy. Ale na to, aby si tam lidi sedli, udělali piknik. Prostě se tam psi nevenčí.

A to znamená že nesmí vstoupit na trávník? :nevim: zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31969
4.6.20 18:44

@P4ja no, koukám že v některých lokalitách je to dost veselé… jestli tam máte běžně trávníky a louky, kde zakazujete vstup psům jen protože tam lidi sedí, tak se už možná moc nedivím tomu, že máte veškeré ostatní plochy plné ho*en :nevim: jsem zvyklá bydlet v místě, kde se obyvatele snaží aby se tam bydlelo příjemně všem, ale to chce respekt a pochopení obou stran :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13044
4.6.20 18:47
@Nimie píše:
A to znamená že nesmí vstoupit na trávník? :nevim: zvláštní…

Proc? Vzdyt jsou i psi louky specialne na venceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
4.6.20 18:49
@Nimie píše:
@P4ja no, koukám že v některých lokalitách je to dost veselé… jestli tam máte běžně trávníky a louky, kde zakazujete vstup psům jen protože tam lidi sedí, tak se už možná moc nedivím tomu, že máte veškeré ostatní plochy plné ho*en :nevim: jsem zvyklá bydlet v místě, kde se obyvatele snaží aby se tam bydlelo příjemně všem, ale to chce respekt a pochopení obou stran :kytka:

Hele tohle je park velikosti dlaně. A jediná plocha ve městě, kde to takhle upravené je. Nesleduju, jak to tam mají. Jen jsem si všimla, že tam tyhle tabulky mají. Možná to tam bylo jen na krátkou dobu. Netýká se mně to. Jinak ta ho.na byla kolem paneláků normálně. Ten park je tady rok. Takže to fakt parkem nebude. Nebo snad tím chceš říct, že když psa pustíš do parku, tak tam nic sbirat nemusíš?? Když tam lidi celé léto chodí na akce, cvičí atd?

Příspěvek upraven 04.06.20 v 18:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31969
4.6.20 18:52
@větvička1 píše:
Proc? Vzdyt jsou i psi louky specialne na venceni…

Jakože při každé procházce sedneš do auta nebo na autobus a jedeš půl hodiny na louku, tam jsi hodinu na místě (když nikam jinam nemůžeš) a pak jedeš půl hodiny domů? :nevim: když to někdo má u baráku, tak budiž, ale stejně… my jsme venku denně cca 3 hodiny a je opravdu jen málo psů které baví chodit do kolečka na jednom plácku. To je fajn na to že když je to oploceně a dobře udělané, tak tam psa můžeš vypustit na akčnější hraní, ale na běžnou procházku je to naprosto k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31969
4.6.20 18:57
@P4ja píše:
Hele tohle je park velikosti dlaně.

A? Jakou to má souvislost? Taky máme malé parčíky, psi smí všude kromě pískoviště a dětského hřiště.

@P4ja píše:
Nesleduju, jak to tam mají. Jen jsem si všimla, že tam tyhle tabulky mají. Možná to tam bylo jen na krátkou dobu. Netýká se mně to. Jinak ta ho.na byla kolem paneláků normálně. Ten park je tady rok. Takže to fakt parkem nebude. Nebo snad tím chceš říct, že když psa pustíš do parku, tak tam nic sbirat nemusíš?? Když tam lidi celé léto chodí na akce, cvičí atd?

Heleď, těžko řešit něco co jsem neviděla a ty to až tolik nesleduješ. Má pointa byla v tom, že pokud v nějaké lokalitě lidi prosazují aby tam byly zelené plochy kam půlka lidí nesmí (ať už z jakého kolik důvodu), tak mi na tom nepřijde nic moc suprového. Ty pejskaře kteří neuklízí to sice neomlouvá, ale vysvětlovalo by to celkovou atmosféru. Tak nějak si myslím, že cesta přehnaných zákazů a příkazů vždycky není ta úplně nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek