Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@magratka Tchyně chtěla nechat porazit strom, protože jí z něj pyl padá na prádlo na balkoně
přitom kdyby ho porazili tak jí do okna budou koukat z protějšího paneláku. Koupili jsme jí sušičku a je klid a strom dostal „milost“ ![]()
Ja jsem alergicka na kazdy dalsi kus zelene zality betonem, na kazdy pokaceny strom nebo nove zbytecne nakupni centrum. Manzel ma CHOPN, syn sezonni astma alergii na pyly nekterych trav. V sezonne berou leky, stehujeme se pravidelne na venkov.
@Linduš91 Tys tomu dala, takhle po ránu téma, které umožní všem místním hysterkam zchladit si na tobě žahu
Už jsou tak daleko, ze je naznačováno, že tvá dcera je vadný kus, co by se v přírodě eliminoval. Chjo.
Bydlení na sídlišti je v tomhle blbý
Tam máš velký zelený plochy a holt je dneska tenhle trend. Navíc lidí tam k tomu nemají takový vztah.
V naší ulici se Praha taky rozhodla nesekat. Ale většinou si to lidí před barákem posecou, když už mají vydanou sekačku, aby se přes ty zelený pásy dalo přejít a aby se v nich neschovavalo něco, co pak vyběhne do. silnice.
Možná byste to fakt měli lepší někde v centru. Ale. nevim, naštěstí nejsem alergiky…
Stejně je to vtipné. Většina mých kamarádek je ekoprogresivni, proti sekání, ale vlastní zahradu mají hezkou, upravenou, nízký travnicek.
A já jsem pro sekání, ale na zahradě mám džungli. ![]()
Mně neposekaná tráva nijak extrémně nevadí, ale hledat v tom psí hov.no, když na celém sídlišti z 20 pejskařů sbírá polovina, to je umění ![]()
@sahrazad1 My jsme z vesnice utekli, protože jsme se dusili
Ve městě nastala citelná úleva, konečně mě v noci nebudilo pískání na hrudi, dcera spala klidně. Teď je vše zpět. Jsme alergici především na traviny q plevely. Vážně už nevím co dělat, manžel nechce o dalším stěhování ani slyšet ![]()
@Linduš91 věřím, že to musí být všechno příšerně náročné. Zkoušeli jste čističku vzduchu? A existují i proti pylové filtry do oken, abys mohla větrat. Než stěhování, zkoušela bych to vyřešit technikou.
Jedná se přeci o jaro, část léta. Na podzim a v zimě přeci nic nekvete.
@Linduš91 píše:
Ve městě nastala citelná úleva, konečně mě v noci nebudilo pískání na hrudi, dcera spala klidně. Teď je vše zpět. Jsme alergici především na traviny q plevely. Vážně už nevím co dělat, manžel nechce o dalším stěhování ani slyšet
Tak ještě víc do centra. A jinak teda ty chceš, aby se setkala tráva kvůli dceři, ale tvůj manžel pro zlepšení zdraví své dcery už ustoupit nehodlá… No nevím…
@Linduš91 píše:
Ve městě nastala citelná úleva, konečně mě v noci nebudilo pískání na hrudi, dcera spala klidně. Teď je vše zpět. Jsme alergici především na traviny q plevely. Vážně už nevím co dělat, manžel nechce o dalším stěhování ani slyšet
Letos furt prsi a je zima, tráva poroste jak šílená, takže možná město svůj přístup upraví. Ale pochybuji. Teď je to prostě moderní, nesekat…
Loni tady dostávali někteří místní travomilci hysterické záchvaty, když se městská část pokusila posekat alespoň dětské hřiště…
@Kaileee klidne naockujete… sama mam ted za sebou prvni dve davky ockovani na zloutenku…a chystam se ted na klistovku az se mi zahoji tetovani co mam.
@nozu máme čističku a pylové filtry, ale nějak to prostě nosíme do bytu. Dcera si musí denně mýt vlasy, což nesnáší, obě jsme se ostříhaly ať schnutí netrvá tak dlouho, no hrozný. Všechno oblečení z venku hned do pračky. A sezónu máme duben až září.
Nemám ráda v současné době populární řeči o řepce, ale proč není část polí určena na pěstování trávy za tímto účelem? To jsou přece mnohem větší plochy než takové drobky kolem baráků ve městech.
A nevím taky proč se zachraňují náročnou léčbou předčasně narozená miminka, vždyť by v přírodě selekcí také neprošla. To myslím samozřejmě s nadsázkou, ale stáhněte si do svědomí, jestli byste ve svém okolí nenašli někoho, kdo by přírodním sítem neprošel. Je smutné takto mluvit a odsuzovat. My léky bereme, máme 100 nežádoucích účinků, bojujeme s tím a tohle rozhodnutí nám prostě hodně komplikuje život. Myslím si, že prostě přerostlé plevely uprostřed měst nejsou šťastně řešení a jde to i jinak. Tak se na mě nezlobte, ale je to můj názor. ![]()
@P4ja píše:
Hele je rozdíl nechat trávník přerůst tak, že začne hnít odspodu a nebo podrůstá. To souhlas. A letos je to dost brutální, jak pršelo. Takže ve městě technické evidentně nestíhají, jak to přerostlo.A jinak ano, já jsem ten typ, který nadává, když soused každý týden i v suchu tahá sekačku. Protože to fakt brutálně snižuje vlhkost kolem. Říkala jsem mu to x krát, ať se na to vykašle. Ale holt si myslí, že si vypěstuje anglický trávník a kolem terasy green.
Tak zas je rozdíl jestli to fakt děla každou chvíli nebo jako naši - kde se chodí jednou za čtrnáct dni a v sadu za měsíc. A já mám teda balkon plnej kytek a zeleniny ![]()
Tady u nás na sídlišti (Praha) sekají a sekaj a sekají, nic zarostlého není. Proti chatě je tu hnusnej a suchej vzduch. Přestěhuj se na Prahu 13:)
@hospodki píše:
Tak zas je rozdíl jestli to fakt děla každou chvíli nebo jako naši - kde se chodí jednou za čtrnáct dni a v sadu za měsíc. A já mám teda balkon plnej kytek a zeleniny
Jj taky to tak děláme. A pokud je sucho, tak sečeme klidně i pochozí plochy jednou za měsíc i víc. Letos jsme sekli vlastně jen jednou. A pořád necháváme min 5 cm. Nikdy ne úplně na drn.