Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mimky tak odjed i s malym at si spolu uziji vikend
ona mu dceruska pekne ukaze a treba zacne stat pri tobe.
@mimky píše:
Už jsme si promlouvali mockrat, ale žádná změna. Místo, aby mě podporil tak jde proti mně. Děsím se, jak to u nás bude vypadat až budou starší. Já budu ta nejhorší a on ten nejhodnější a děti si budou dělat, co budou chtít.
Já bych, pokud by nechtěl pochopit, že to nemůže takhle dělat, ho opustila. Dala bych mu stridavou péči.
Protože u mne by platily nějaká pravidla a u tatínka jeho pravidla.
Děti lépe pochopí dvoje různá pravidla ve 2 domácnostech než nejasná pravidla v jedné domácnosti.
Chlapa bych v podstatě po nějaké době nesnášela, byl by v mých očích hovado, takže řešení zbavit se ho by bylo vysvobození. A dítě bych přestala kojit.
Zariď si život trošku pro sebe, nesmíš na těch lidech zůstat jakkoli závislá. Stejně tě neberou vážně.
Chodí dcera do školky? Doufám, že ano. Jinak je to blbé, že manžel s tebou není solidární, ale asi bych nechtěla být za tu špatnou a dělat to na sílu. Zkusila bych se s ní domluvit. Ať si vybere, co chce ke snídani nebo k obědu, ale pak to musí sníst, protože si to sama vybrala. A manžel ať tedy uklízí za dceru nebo jí dává spát, když má na to jiný názor.
@ZuzaM píše:
Chodí dcera do školky? Doufám, že ano. Jinak je to blbé, že manžel s tebou není solidární, ale asi bych nechtěla být za tu špatnou a dělat to na sílu. Zkusila bych se s ní domluvit. Ať si vybere, co chce ke snídani nebo k obědu, ale pak to musí sníst, protože si to sama vybrala. A manžel ať tedy uklízí za dceru nebo jí dává spát, když má na to jiný názor.
Ano, dcera chodí do školky. Manžel často pracuje, tak chce k nim být hodný. Dcera kolikrát rekne, že to jíst bude a pak když to je před ní, tak už to nechce.Ale není to jen o tom jídle. Hlavně taky nechci, aby ji mladší nezačal napodobovat.
@LaPaloma píše:
Já bych, pokud by nechtěl pochopit, že to nemůže takhle dělat, ho opustila. Dala bych mu stridavou péči.
Protože u mne by platily nějaká pravidla a u tatínka jeho pravidla.
Děti lépe pochopí dvoje různá pravidla ve 2 domácnostech než nejasná pravidla v jedné domácnosti.
Chlapa bych v podstatě po nějaké době nesnášela, byl by v mých očích hovado, takže řešení zbavit se ho by bylo vysvobození. A dítě bych přestala kojit.
Zariď si život trošku pro sebe, nesmíš na těch lidech zůstat jakkoli závislá. Stejně tě neberou vážně.
Jo, opustit to ne. Jsme s manželem už hodně dlouho, nechtela bych o něj přijít.
@mimky píše:
Jo, opustit to ne. Jsme s manželem už hodně dlouho, nechtela bych o něj přijít.
A co děti? O ty přijdeš tímhle způsobem, pokud to neutneš. A přemýšlej taky, že dcera na tom jednou bude možná stejně jako ty. Bude někomu dělat služku a trpět jeho výchovné metody.
@Hvezda70 píše:
@mimky tak odjed i s malym at si spolu uziji vikendona mu dceruska pekne ukaze a treba zacne stat pri tobe.
To bych mu asi musela nechat obe deti, aby si to užil, včetně uklízení a vaření a pak by možná pochopil, že prostě nějaký řád a poslouchat se musí.
@mimky jen mu to udelej
nic lepsiho na otevreni oci, tem chlapum proste neni.
Nemohla bys s malým na týden dva „nutně“ odjet? K nějakým příbuzným, kteří potřebují nutně tvou pomoc. A tatínka bych v tom nechala pěkně vymáchat. Den dva nic neřeší, to se dá vydržet. Chce to delší dobu.
@Hvezda70 píše:
@mimky jen mu to udelejnic lepsiho na otevreni oci, tem chlapum proste neni.
Kdybych nekojila a manžel dostal dovolenou, tak jedu.
@Murka píše:
Nemohla bys s malým na týden dva „nutně“ odjet? K nějakým příbuzným, kteří potřebují nutně tvou pomoc. A tatínka bych v tom nechala pěkně vymáchat. Den dva nic neřeší, to se dá vydržet. Chce to delší dobu.
Já bych v tom ráda nechala vymáchat, ale jeho dovolená je v nedohlednu a určitě by přijeli za námi.
@mimky píše:
Už jsem mu to říkala. Změna žádná. Kdybych nekojila syna, tak si udělám svobodný vikend, aby si to zkusil všechno sám, jak je to těžké když neposlouchá. Bojím se, že až pak bude větší, tak uz nebude poslouchat i když nebude doma manžel.
Tak vem syna a na par dni odjed. A nenechavej navareno.
Nebo muzes zkusit zahrat toho spratka, nevarit a chtit po nem, at ti udela treba steak, a pak si muzes navymyslet dalsi veci… Nevim no, kdyz nebude chtit, tak s nim proste nehnes.
@Lucie_Sx píše:
Tak vem syna a na par dni odjed. A nenechavej navareno.
Nebo muzes zkusit zahrat toho spratka, nevarit a chtit po nem, at ti udela treba steak, a pak si muzes navymyslet dalsi veci… Nevim no, kdyz nebude chtit, tak s nim proste nehnes.
Asi zkusím mu přenechat péči o dceru. Prostě ať o ní stará manžel a budu se starat jen o syna. Myšleno, jen když je manžel doma. Zní to asi hnusně, ale stejně nakonec se vším skončí u tatínka, třeba se mu tím rozsvítí.
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, poraďte mi prosím. Máme dvě děti, syn 2roky a dcera skoro 5 let. Dcera mě vůbec neposlouchá, hlavně když je manžel doma. Snídani ráno dcera nechce a podle manžela ani nemusí, když nechce. Nabídne se, že ji půjde něco koupit nebo ji pak dá sladkosti. To stejné se opakuje u oběda. Dcera ho nechce a manžel mi řekne, ať ji uvařím něco jiného. Dcera už odmalička když je hladová a unavená, tak strašné vyvádí, brečí a řve. A to vařím, co mají rádi. S úklidem je to stejné, opět nic nemusí nebo to za ní uklidí manžel. To stejné je večerní koupání nebo čištění zubů. Hádáme se kvůli tomu a dcera když něco nechce uklidit nebo jist, tak hned utíká za manželem a ví, že u něj najde zastání. Syn samozřejmě už vše taky vnímá a vidí ty změny chování když je manžel doma. Občas se mi z toho chce brečet. Když je manžel doma, tak bych se nejraději sbalila, vzala syna a jela pryč.
Desne..v tomto pripade jsem si vzpomnela na film Karlik a tovarna na cokoladu..kde na adresu presne tak rozmazlene Verunky..zpivaji…Kdopak kdopak kdo to byl, kdo z ni spratka vyslechtil…u vas je jasne, ze tatinek..vu
Zkusila bych muži navrhnout, vzhledem k tomu, že situace už je neúnosná, že byste mohli navštívit mediátora, který by vám pomohl domluvit nějaká pravidla, jimiž budete schopni se řídit. Pokud by na to nepřistoupil a problém by řešit vůbec nechtěl, řekla bych mu, že je mi to líto, ale že jediné, co mě napadá, aby nedocházelo ke konfliktům je, že se bude o dceru v době, kdy bude doma, starat pouze on a já do toho nebudu nijak zasahovat. Což znamená, že nebudu chystat žádná další jídla atd. atd. Maximálně si s dcerou budu povídat a půjdu jí dát pusu na dobrou noc. Pokud tě má tvůj muž rád a problém je jen v této oblasti, mohl by na to přistoupit, pokud to nebudeš formulovat jako trest pro něj. Když to dokážeš podat tak, jako že tě opravdu nenapadá žádné lepší řešení. Je to blbá situace, držím palce, ať se podaří najít společnou řeč…