Neskutečné hysteráky!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
K-Black
18.6.13 23:13

@martulkasloník i podle tvého popisu je jasné, že malá není v pořádku, věřím že tě to děsilo. Škoda že s malou nic neřeší, bude to horší a horší, z holky bude nervák.

@Cosmic a zkoušela jsi něco? šum ne, na to už je velký. Já třeba dětem ani nečtu pohádky v postýlce, pohádky čtu mimo, protože do toho kecají, komentují a tím se probírají. Prostě rituál a do postýlky/postele se jde ležet, pusu, dobrou noc a hotovo.

• Citovat
  • Upravit
6095
18.6.13 23:13
@Anonymní píše:
Pokud má tvůj syn dostatek aktivit, pak může být také přetažený. Chce to vypozorovat správný čas, kdy jít spát. Mít přesný režim. Synovi je 2,5 roku. Od roku vstává ráno v 6.30-7h a jde spát v 18.30-19h, přes den spí max, 1,5 déle ho nenechám, pak je protivný. Nikdy jsme toto neporušili a nikdy s usínáním nebyl problém.

jj to myslim, ze je mozny, ale kdyz treba predim ma v klidu mlicko a neusne, tak ja nevim jak to delat.. on vypada u mlika, ze uz usne a pak najednou ozije a je presne videt, ze je pak mrzout a ze by spat chtel ale nejde mu to a sam lezet nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
18.6.13 23:14

@Jasněnkaa ted ma novej pokojicek, tak jsme zkouseli ho vzit do „velke postele“ a spat.. no proste neudzi ho tam nic tak nevim, ale budem zkouset dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.6.13 23:14

Zakladatelko, já bych asi v první řadě začala řešit to usínání. Zkrátka jedno po druhém, né všechno zaráz. Skákání po hlavě je normální, to děcka v tomhle věku dělají, jak reaguje, když si s ním lehneš a děláš mrtvýho brouka? Ani po nějaké době „nedá pokoj“ a neusnul by s tebou, když by viděl, že nereaguješ a že opravdu nic nebude? Určitě bude všechno zkrátka na dlouho, takže se to chce opravdu obrnit trpělivostí a nepolevit - jeden den ho pokoušet uspat, druhý ho nechat zase lítat do noci po bytě… ale trošku mám pocit, že si z vás prcek nic moc nedělá a tak trochu vás má omotané kolem prstu. To oni umí a velice dobře toho umí zneužívat, tak bych se s tím pokusila asi začít něco dělat a být důslednější. Hlavně bych se mu asi postupně snažila zavést nějaký režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
18.6.13 23:15
@Anonymní píše:
Pokud má tvůj syn dostatek aktivit, pak může být také přetažený. Chce to vypozorovat správný čas, kdy jít spát. Mít přesný režim. Synovi je 2,5 roku. Od roku vstává ráno v 6.30-7h a jde spát v 18.30-19h, přes den spí max, 1,5 déle ho nenechám, pak je protivný. Nikdy jsme toto neporušili a nikdy s usínáním nebyl problém.

jinak ja jsem parkrat zkusila vzbudit po hodince - spi vetsinou hodku a pul.. a fakt protiva az do vecera a nestalo se, ze by mi usnul vecer driv, tak jsem to probouzeni zatrhla..:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
18.6.13 23:18

@gabi.design jj omotany nas ma - mas pravdu, kdyz delam mrtvyho brouka, tak mi hlavou narazi na hlavu, picha do oci a bombarduje me, a kolikrat by spadnul z postele, kdybych nezasahla a padat ho nenecham, ale asi budu muset opravdu delat mrtvyho brouka treba dve hodiny a treba se to za par mesicu nauci.. diky gabi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.13 23:18

@Cosmic já jsem ta samá co psala na začátku. nechtěla jsem říct že jsi něco udelala špatně, ale pozdě na vyrvavani myslím prostě je, bohužel.. taky mě mrzí když ctu diskuze kde místo rady po zakladatele všichni jen šlapou.. ale to je holt na emiminu dost časté. já mám jen 9m mimi tak neporadim :-( ale držím moc palce ať to zvládnete poresit co nejdřív. V zájmu vás všech..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.6.13 23:19

Zkus ho pár dní dávat dřív večer spát a uvidíš. Postupně mu to zkracovat. Můj 2,5 letý syn dokáže usnout v 19h i když se odpoledne probudil ve 14h.

• Citovat
  • Upravit
6095
18.6.13 23:21
@Anonymní píše:
@Cosmic já jsem ta samá co psala na začátku. nechtěla jsem říct že jsi něco udelala špatně, ale pozdě na vyrvavani myslím prostě je, bohužel.. taky mě mrzí když ctu diskuze kde místo rady po zakladatele všichni jen šlapou.. ale to je holt na emiminu dost časté. já mám jen 9m mimi tak neporadim :-( ale držím moc palce ať to zvládnete poresit co nejdřív. V zájmu vás všech..

Diky! Holky jdu chrnet, ja mam proste dny, kdy si rikam, ze jsou na tom lidi hur a ze mi to je jedno, ze jsem udelala maximum, ale pak dny, kdy to proste pretece a chci to zmenit.. urcite jsme neco zanedbali a mohli delat lip, to je jasny, ale zase nemyslim, ze bych nic nevyzkousela a ze bych si nechala od toho naseho raracha vsechno libit, i kdyz omotanou me ma, to je jasny.. nu nic, dobrou noc a diky za nazory, at uz byly jakykoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6095
18.6.13 23:22
@Anonymní píše:
Zkus ho pár dní dávat dřív večer spát a uvidíš. Postupně mu to zkracovat. Můj 2,5 letý syn dokáže usnout v 19h i když se odpoledne probudil ve 14h.

uz jsem taky parkrat vypozorovala, ze je jedno, jestli spi od 11-12 nebo od 15-16 kolikrat usne driv kdyz spi do ctyr.. proste u nej neplati zadny pravidlo.. to co desetkrat plati mi po 11. vyvrati..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
18.6.13 23:29

U nás pomáhali občas homeo na zklidnění. Dělat meduňkové čaje. A bacha - přílišná aktivita taky škodí! Takže k večeru spíš v poklidu, nejlépe žádná Tv a pod.

Udělat přesný režim a dodržovat, nepovolit.

U nás taky uspáváme teď až kolem 22h - je to děs, ale oni zas vychrápávaj odpol. a budit se mi je nechce. Když večer uspává tatík, tak taky vymýšlí, kde co - když já, tak ví, že na mne nic neplatí a je větší klid.

Takže pomalu, ale jistě - a výsledky se dostaví. Snad :lol:.

Příspěvek upraven 18.06.13 v 23:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10886
18.6.13 23:33

@Cosmic Naše malá spala cca od 1 roku do dvou let krásně. Sama usínala ve svém pokojíčku, ve své posteli. Ve 20:00 hodin jsem o ní nevěděli. A spala i dvě hodiny přes den.

Stačila jediná hospitalizace v nemocnici a je to hudba minulosti. Ale vidím v tom hlavně naši chybu. Nicméně na radu pediatričky. Tvrdila, že nějakou dobu nás bude vyhledávat a bude chtít spát s námi, že ji máme nechat, dokud se úplně neuzdraví. CHYBA!!! Nikdy jsem na to neměla přistoupit. Měli jsem to udělat jinak. Teď se nám to hrozně těžko napravuje.

Jde o to, že děti neomylně vycítí slabost rodičů. Myslím, že jste nedůslední, vypovídá o tom i jeho další chování. Navíc ho matete, poněvadž vždy měl co pro své pohodlí potřeboval a teď to chcete měnit.

Existuje jediná rada, postupovat systematicky, jedno po druhém a hlavně důsledně.

Co se týká spánku, tak si zase myslím, že děti přes dva roky už tolik odpolední spánek nepotřebují (ani ve školce je k tomu nikdo nutit nebude). ALE odpočinek ano, klidně i v posteli, u pohádky, prohlížení knížky, klidnější hraní, říkanky, zpívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
18.6.13 23:34

@Cosmic : A ještě většinou platí, že čím líp spí přes den, tím líp spí v noci. Takže mám pocit, že malý bude spíš přetažený, a pak se nemůže zklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
18.6.13 23:37
@Cosmic píše:
@Jasněnkaa ted ma novej pokojicek, tak jsme zkouseli ho vzit do „velke postele“ a spat.. no proste neudzi ho tam nic tak nevim, ale budem zkouset dal…

já myslela ty bachovky, homeo.
Ještě mě napadla zhovadilost ;) co udělat kouzelnou krabičku a prcka prostě uplácet :nevim:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
18.6.13 23:39
@Cosmic píše:
Diky! Holky jdu chrnet, ja mam proste dny, kdy si rikam, ze jsou na tom lidi hur a ze mi to je jedno, ze jsem udelala maximum, ale pak dny, kdy to proste pretece a chci to zmenit.. urcite jsme neco zanedbali a mohli delat lip, to je jasny, ale zase nemyslim, ze bych nic nevyzkousela a ze bych si nechala od toho naseho raracha vsechno libit, i kdyz omotanou me ma, to je jasny.. nu nic, dobrou noc a diky za nazory, at uz byly jakykoli

na prvním dítěti se člověk učí ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí