Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Drzeni za ruku - nepripada v uvahu psala jsem, metoda nefunguje, on kdyz zacne rvat, nepomaha nic, kdyz na nej promluvis, pohladis, ne, ja s nim klidne budu lezet dve hodiny v posteli, aby usnul, ale on proste neusne, kdyz neni unaveny…
@Anonymní píše:
@Cosmic spousta děti se u vyrvavani po příchodu ještě víc rozerve. je potřeba tu návštěvu zkrátit. teda pokud už nechavas vyrvat. precti si o tom knížky.. jinak je podle mě na to už pozdě.. někdy je lepší využít drastictejsi metodu a mít 3 pekelný večery než se trápit celá rodina půl roku..
ja vim, ze se melo zacit driv, ale jak sme mohli zacit driv, kdyz do roka zvracel a vzdycky se pozvracel, to ho tam clovek nemuze nechat.. a kdyz vam modra a lapa po dechu, omdliva, pak pada na sprucle… to preci i zkracene intervaly nemaji smysl, on si stejne ublizi a pak kdyz ho clovek vzal, tak se z toho hodinu dostaval, nez prestal rvat… jo asi se omlouvam, ale myslela sem, ze se tu najde aspon nekdo, kdo treba zazil neco podobneho a s vekem to ustanulo, no nic no
@Cosmic píše:
Drzeni za ruku - nepripada v uvahu psala jsem, metoda nefunguje, on kdyz zacne rvat, nepomaha nic, kdyz na nej promluvis, pohladis, ne, ja s nim klidne budu lezet dve hodiny v posteli, aby usnul, ale on proste neusne, kdyz neni unaveny…
kdybych neprožila noc s tou malou od známých tak bych ti tu psala to co holky, že je to tvoje vina že máš na něho tak či tak, mluvit pustit pohádky atd. ale po páteční noci kdy jsme byli vzhůru celý barák a totálně v šoku protože to jsem fakt nikdy nezažila aby někdo takto řval a zvracel tolik hodin. díky tomu že jsme to s manžou zažili tak už radši mlčím a lituju tě, my z toho byli úplně v háji nechápu že na dítě mluvíte podáváte mu knížku hračku a ono řve ještě víc a tak že praská sklo v oknech
@Cosmic a neurologicky je v pořádku?
To že zkusíš a on se nechytá, na cokoliv, to je normální, všechno trvá pár dní, nic nejde během jednoho dne.
Budeš muset pomalu, protože celý svůj život se mu něco dopřávalo a najednou by jsi mu to vzala, to by byl brutus. Postýlku bych neřešila, uspávala bych ho dál ve své, akorát bych byla důslednější/přísnější co se týče dělání bordelu v posteli, prostě na něj houkni, musíš tedy změnit tón hlasu a výraz tváře, aby věděl že se mamka fakt zlobí
ale pomalu, děti nemají usínat ve stresu a pláči. Nám by se taky nelíbilo jít spát nasrané, nešťastné ![]()
@martulkasloník ani nevis, jak me ta tvoje zprava potesila.. proste kdo nezazil, nevi a nikdy nepochopi a muze jen odsuzovat.. jinak ti vasi znamy maji dalsi extrem, to zase u nas tak neni, ale zaklad je stejny — proste dite si diktuje… ted uz vim, ze u druhyho zacnu s postylkou hned, pokud nebude opet blinkaci…
nu nic, budu doufat, ze treba nekdo napise, kdo toto mel a treba to nekdy preslo..
Jdu chrnet, ditko uz chrni…
@Jasněnkaa jenze on proste kdyz ho dam v osm /v devet/.. spat - proste nebude lezet, o to jde, kdyz neni unavenej, nepujde spat, proste si zacne hrat, potrebovala bych provazy, abych ho udrzela, znate, jakou maji deti silu..
Jinak doufam, ze neurologicky v poradku je..
Nevím, ale já bych zkusila dětského psychologa. myslím, že poradí.
Napadá mě, jaké máte aktivity během dne? Třeba není dostatečně vyřáděný.
@Cosmic malá od těch známých byla silně nedonošená tak jestli to má souvislost netuším, taky se jim narodilo mimčo a změnili bydlení loni takže jestli je to její obrana proti tomu všemu netuším. my to vůbec nevěděli, jen jsem si občas všimla že řeší co sní k jídlu, např. párek jí loupali atd. a prý aby se jí dobře zvracel. no pochopila jsem to až tu noc, říkali že malá nikdy u nikoho nespala a tak jsme se nabídli, jenže nám jaksi zapomněli říct co se bude dít, já čekala pláč smutku kde je maminka ale ne to co se dělo. Nepopsatelné, měla jsem poblitý půl bytu, nestíhala jsem té malé měnit pyžama od dcery, vůbec jsem nevěděla co dělat a to si myslím že jsem docela zkušená matka moje malá je starší a toto jsem nezažila a doufám že už nezažiju. z té malé šel až strach, ještě se tak divně kývala pořád sem tam no šílenost.
takže tě úplně chápu a fakt bych poradila řešit to s dr. protože ti naši známý netuším proč to nechtějí řešit přes doktory ale toto není normální a organismus toho dítěte jestli se to děje skoro každou noc musí být v hrozném stavu
@martulkasloník píše:
kdybych neprožila noc s tou malou od známých tak bych ti tu psala to co holky, že je to tvoje vina že máš na něho tak či tak, mluvit pustit pohádky atd. ale po páteční noci kdy jsme byli vzhůru celý barák a totálně v šoku protože to jsem fakt nikdy nezažila aby někdo takto řval a zvracel tolik hodin. díky tomu že jsme to s manžou zažili tak už radši mlčím a lituju tě, my z toho byli úplně v háji nechápu že na dítě mluvíte podáváte mu knížku hračku a ono řve ještě víc a tak že praská sklo v oknech
Holky, ne každé dítě od malička jen papá, kaká, spinká a směje se. To co popisuješ je realita a je třeba se na to připravit. Potom si o to víc vážíš klidných nocí a usměvavých dní. Některé děti jsou náročnější a je třeba jim. o to více projevovat lásku a nevzdávat to, nezlobit se na ně. Ony to fakt nedělají schválně, i když to tak někdy vypadá. Chce to uklidnit nervy ![]()
Příspěvek upraven 18.06.13 v 22:55
@Jasněnkaa asi jsem právě pochopila tvůj výrok o 99 procentech
zakladatelko, neporadím, zatím nemám dítě v tom věku, ale třeba bude líp.
@Cosmic Ahoj, řeším podobný problém… u nás sice nebyl reflux, ale synka jsme rozpatlali a dnes není možné, aby usnul sám (pokud se neuječí do spánku nebo po hodině a půl nevytuhne sám zavřenej v ložnici) To bylo pořád rad od prarodičů, jak se maj děti uspávat, za vyřvávací metodu s náma málem nemluvili a litovali chlapečka… dnes nevíme, co s ním… jeden den to jde, dalších pár dní hysteráky a usínání i na 2 hodiny (a nepomůže ani ležet u něj, držet za ruku… chvíli leží, pak se zvedne a odchází nebo řve rovnou) Prarodiče si drbou šišku, vymýšlí, co s ním… nezabírá nic. A to spí u nás v posteli, někdy se nám ho podaří dát do jeho a to stejně v noci přeleze k nám…
Co dodat, každý dítě je jiný… my se snažili, něco zanedbali, něco si nechali v dobrý vůli poradit… snažili se dělat to nej… a jsme kde? V pr…
Brzo se narodí druhý prcet, tak prostě doufám, že trochu zmoudří… no, uvidíme… do patnácti z toho snad vyroste ![]()
@Mata132 píše:
Napadá mě, jaké máte aktivity během dne? Třeba není dostatečně vyřáděný.
nemůžu soudit co syn zakladatelky ale dcera známých je dítě z baráku, v den kdy mi tak řvala doma celé odpoledne strávila u bazénu na zahradě s mojí malou,(po obědě prý nespala) moje malá padla únavou a ta druhá spala 3 hodiny a pak začal teror mnohahodinový takže rozhodně to není o aktivitách
@Cosmic Chápu tedy správně, že hlavním problém je momentálně to, že chodí pozdě spát. Píšeš, že on neusne, pokud není unavený a blbne v posteli. To znám dobře.
S posunem doby spaní máš v podstatě jen jednu možnost, začít ho budit dřív ráno, dávat na denní spaní dřív spát a večer by tedy měl být i dřív unavený. Počítej, že to bude chvíli trvat, než si na nový režim zvykne.
K tomu uspávání, taky bych neřešila kde a jak (s kým) bude uspáván. Řešila bych je to blbnutí. My máme stejný problém, syn je schopen hodinu mi lézt po hlavě, dokud není unaven tak, že nepadne a spí. Dělám to tak, že jdu spát s ním do postele, chvíli si tam povídáme, hrajeme, on si může lézt kam chce. Pak řeknu, že se jde spát, lehnu si a zavřu oči a dělám, že spím. On to chvíli zkouší, ale pak zjistí, že se mnou nic není a za chvíli usne. Musí být ovšem aspoň trochu unavený.