Neskutečné hysteráky!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12003
20.6.13 12:53

@rozmary no rikam my se proste neschodneme, dite te musi poslechnout na slovo jinak je osklive a nezaslouzi si tvoji lasku, ja s tim proste nemuzu a nechci souhlasit.. A nema smysl se o tom dohadovat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
20.6.13 13:01
@rozmary píše:
Nemá mít z čeho strach, je hodná, na zadek snad ještě ani nedostala, jenom chápe že když se vzteká, tak je ošklivá a nebudu se s ní bavit. Zrovna tak když se vztekám já, příjde za mnou a říká mi mami nekřič, seš ošklivá.

Tohle je asi to, co ppalea vadí - to dítě není ošklivé, zlé, ale chová se oklivě, jedná špatně, ale třeba ten rozdíl taky vidíš, jen takhle napsané to svádí k nějakým názorům.
ppalea - k poslechnutí na slovo - ono k tomu taky dojde, pokud se řekne, že se vyklidí myčka, bude vysáto, utřený prach, vyměněný piliny u křečků - tak tady žádný prostor k debatě prostě není, jasně, že je nebudu odtrhávat od nejoblíbenější hry a nějak se domluvíme. Za každým tvým příspěvkem je tak hrozně moc vidět, že máš to dítě ještě maličké :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
20.6.13 13:01

@nnada
Tak to ma kazdopadne pravdu, unaveny dite je k hysteraku nachylnejsi, nase starsi (necelych 6) uz sice nemiva hysteraky, ale byva ufnukana. Hleda si zaminky k tomu, aby si mohla stezovat, byt na ostatni nepprijemna, aby mohla brecet. No z logiky veci asi nechce byt prvoplanove neprijemna, jen chce politovat a maximalni vstricnost a pozornost. Ale co si budeme povidat, to bychom chteli asi vsichni v situaci, ktera nam neni prijemna, ze… jen vetsina dospelych to dovede nejak zpracovat a neventilovat na okoli ci sve nejblizsi. Ale deti se to proste teprve uci. Ted mluvim o skoro sestilete holce, ktera umi mluvit a obcas si i naplno uvedomit svoje pocity, ale co maly prcek? jasne, obcas je to hoodne narocny, dostanes se do stresovych situaci, ale jak se ma naucit zvladat stres a nehystercit, kdyz my ve chvilich, kdy je stres navaleny na nas (nemame cas atp.) na hystericky dite zakricime nebo ho dokonce placneme??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
20.6.13 13:02

@ppalea : Nevim, kde bereš pocit, že to člověk nezkouší a nepraktikuje? Právě, že ano a tich hysteráků ubylo, ale ne vždy a za všech okolností se to dá :nevim:.

Jen jsem chtěla naznačit, že ne každé dítě „poslechne“ třeba na 10×, ale některému to můžeš cpát horem, spodem a nic a jede si po svém. Své kluky nechávám i „žít“ a určitě nečekám, že budou poslouchat, jak hodinky ;).

@Virginia : Sama píšeš, že máš 3 děti a ani u jednoho to neznáš, ale to je právě ono. Jde i o geny a ty nezměníš žádnou výchovou úplně. Jsem z 5 dětí a ani jeden jsme takle divocí nebyli. Ségra má 2 - dceru první, zlatíčko a syna némlich to samé, co mám já - jen já to mám ve dvojím vydání. A určitě se nedá říct, že by to byli rozmazlenci - spíš naopak.

Ale u nás je to také hodně dáno celým začátkem od IVF a konče porodem v 33tt. U psychologa jsme taky byli - je O. K. Ale prostě živější. A byla jsem ujištěna, že všechny ty „problémy“,které člověk řeší, tak u těchto dětí bývaj :nevim:. A že prostě musíme vydržet, většinou z toho vyrostou.

Nevím, jak to měla třeba zakladatelka nebo ostatní, ale má to taky velký vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
20.6.13 13:02

@nnada
to nebylo mysleno na tebe osobne, ale vseobecne, zminila jsem te v souvislosti s tim postrehem o unave a pak sem se rozepsala vic, nez sem planovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.6.13 13:04
@ppalea píše:
@rozmary no rikam my se proste neschodneme, dite te musi poslechnout na slovo jinak je osklive a nezaslouzi si tvoji lasku, ja s tim proste nemuzu a nechci souhlasit.. A nema smysl se o tom dohadovat.. :nevim:

Já se nedohaduju jen píšu svůj názor. To jsou právě ty extrémy, mám hyperaktivní dítě ze kterého dost často šílím a megahodné dítě na které nemusím ani zvýšit hlas, natož ho řezat :mrgreen: Ty si to neumíš představit, že by se dítě mohlo sebrat a dobrovolně samo odejít aniž by ho před tím někdo seřezal? No vidíš a mě to příjde normální :)

• Citovat
  • Upravit
1291
20.6.13 13:10
@teta 278 píše:
@ppalea : Nevim, kde bereš pocit, že to člověk nezkouší a nepraktikuje? Právě, že ano a tich hysteráků ubylo, ale ne vždy a za všech okolností se to dá :nevim:.

Jen jsem chtěla naznačit, že ne každé dítě „poslechne“ třeba na 10×, ale některému to můžeš cpát horem, spodem a nic a jede si po svém. Své kluky nechávám i „žít“ a určitě nečekám, že budou poslouchat, jak hodinky ;).

To je prave to, na to se tak trochu vymlouvame, ze ppaela jeste nezazila „ty okolnosti“… je to samozrejme pravda, ani ona nemuze s jistotou rict, jak se zachova, az „ty okolnosti“ nastanou… urcite je spousta cest, jak dany situace zvladnout, jen jde o to, ze cim jsou deti starsi, pripadne jich mame vic, tim casteji se ocitneme pod obrovskym tlakem stresovych momentu. No a ve stresu nam to samozrejme tolik nemysli, nekdy nevidime jiny vychodisko no a pak kolikrat ani nemame cas o tom, co se stalo poradne premejslet, abychom to zpracovali a priste se zachovali jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
20.6.13 13:13
@nnada píše:
Hysteráky řeším-neřeším několik let. Přijde mi, že mají fyziologickou příčinu - když je dcera unavená, zasekne se na nějaké blbosti, zacyklí se v hysteráku a nedokáže přestat. Vůbec nevnímá, ječí, kope kolem sebe, kouše, vydrží hodiny. Dokola opakuje svůj požadavek. Nemá cenu ji usměrňovat, vůbec nevnímá, zpětně to komentuje tak, že se nemohla uklidnit, chtěla, ale nemohla. (Ještěže si barvím vlasy, určitě tam jsou první šediny). :-) Prevence - hlídám, aby nebyla unavená, přetažená, ale když už dojde na hysterický záchvat - jsem úplně bezradná, nedokážu ji z toho vytrhnout. Pomáhá režim, je to lepší od té doby, co chodí do školky. Popravdě si začinám myslet, že si za to můžeme sami, je to první dítě a moc milované (ve spoustě situací jsme se v dobré vůli sami stavili do pozice otroků) a vztahy mezi námi rodičemi nejsou růžové (každý milujeme dceru, ale my dva… no takové citové ochlazení), nepřizpůsobili jsme se režimu dítěte - celé její miminkovství jsme pořád cestovali, studovali, pracovali, ona byla všude s náma - i na přednáškách, i v galerii, i na koncertě, nemáme babičky ani hlídání, jsme často utahaní oba. Takže z mého pohledu doporučení: aktivně si hrát s dítětem, vyhradit si čas jen a jen pro něj - stačí třeba i půlhodina denně, který bude patřit aktivně jen jemu, zapojovat ho do každodenních činností - ať si připadá důležité u věšení ponožek apod., pokusit se utvořit usínací rituály - naprosto neměnné a všichni v rodině musí táhnout za stejný provoz - i tatínek, i babičky. Držím palce, kdyby vás něco napadlo, jak to celé zlepšit do budoucna, budu vděčná (vím, že něco už bylo promeškáno).

Ahoj, Tvůj přípsěvek se mi moc líbil…jsme totiž na podobné cestě jako Vy…mezi námi partnery nic moc..syna milujeme…jsme strašně vytížení…malý bude mít v červenci dva roky…zatím je zlatej, večer krásně usíná přes den taky…ale hysteráky už sem tam taky chytá a cítím, že je to horší a horší a že se na něm odráží, to jak žijeme :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
20.6.13 13:14

Jo a dalsi vec, po pismenkach si takz nemuzete byt jiste, kdo to jak mysli. Treba praktikujete v podstate stejny pristup, jenom to mate v hlave jinak zpracovane a pak to logicky jinak popisete…
Treba nektery moje kamaradky bezdetny nebo s malinkyma detma maj pocit, ze detem vsechno dovolim, ze je rozmazluju. Jina cast meho okoli ma pocit, ze mam deti, ktery vedi jak se chovat… vzdycky je to o pristupu danyho cloveka a o jeho narocich a sve okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.6.13 13:15

@rozmary umim si to predstavit, ale uprostred afektu ti to nejak neverim.. :nevim:

@teta 278 beru to z toho jak na to reagujetete.. :think:

@Virginia ja na to koukam jeste trochu jinak s tema domacima pracema, ale to uz tu nechci rozepisovat nebot by se tu do me zase vsichni pustili.. Dite mam male to ano, ale cerpam ze zkusenosti lidi co uz maji deti dospele a celou dobu vychovavane takto a uspesne.. Muzeme se tu sejit za 20 let a pobavit se jestli se mi to vymstilo nebo ne.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
20.6.13 13:27

@ppalea no s těmi domácími pracemi mi to klidně napiš, zajímá mě to :-)
Domácí práce nejsou u nás trest - je to nezbytná nutná činnost, na které se všichni podílíme, abychom potom každý měli čas na své zájmy.
Pokud se bojíš, že tě tu někdo sežere, klidně SZ. Přinejhorším se zasměju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
20.6.13 13:37

@Virginia Mas to tam, muzes se posmat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
20.6.13 13:46

@ppalea : Proč bychom tě měli sežrat? :mrgreen:

Ale to už jsme probírali v jiné diskusi - chtěla jsem radu od podobně tobě smýšlejících (v dobrém slova smyslu, jo) a rady se mi nedostalo, právě proto, že každé dítě reaguje jinak. Co jiným zabíralo, jsem praktikovala a úspěch nikde.

A domácí práce - jestli máš na mysli, že to jsou ženské povinnosti a máš kluka, tak to nebudeš muset řešit… Prosím, prosím, taky se chci zasmát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
20.6.13 13:56

@teta 278 K ženským a mužským povinnostem - takhle to bylo u nás doma kdysi.
Brácha se poflakoval a my se ségrou žehlily, vařily, s tím, že on to nebude potřebovat. Dnes, kdyby nenakoupil maso, neuvařil a nepostaral se o jídlo, tak bude jíst 365 dní v roce polystyrenový chleby s jogurtem. :-). Neb jeho žena až tak moc nevaří :-).
@ppalea dík :-), ne že by mi necukaly koutky :mrgreen:

U nás teda i chlapci umí zapnout pračku či něco uklohnit, očekávám budoucí snachy s pugéty a slovy díků. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.6.13 13:57
@ppalea píše:
@rozmary umim si to predstavit, ale uprostred afektu ti to nejak neverim.. :nevim:

@teta 278 beru to z toho jak na to reagujetete.. :think:

@Virginia ja na to koukam jeste trochu jinak s tema domacima pracema, ale to uz tu nechci rozepisovat nebot by se tu do me zase vsichni pustili.. Dite mam male to ano, ale cerpam ze zkusenosti lidi co uz maji deti dospele a celou dobu vychovavane takto a uspesne.. Muzeme se tu sejit za 20 let a pobavit se jestli se mi to vymstilo nebo ne.. 8)

Já ti nevnucuju abys mi to věřila, ale je to tak. U vás to tak není, tak tomu nevěříš, nevěříš ani tomu že některé děti neuklidní vysvětlování, ale ještě víc je to vytočí. pravdu máš prostě jenom ty a správně vychováváš též jenom ty, protože Poslušné děti jsou poslušné jen ze strachu a vzteklouni mají prostě debilní rodiče který jim nerozumí :pankac: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510