Neskutečný zápach z myčky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Neskutečný zápach z myčky
Ahoj, jdu si pro radu snad mi někdo pomůže, už z toho šílím.
Máme už 8 let myčku Whirlpool z IKEA. Poslední dobou - je nuž to tak asi 2 měsíce - začala šíleně, ale šíleně páchnout. Nejdřív se to objevovalo občas, teď to páchne neustále, i po umytí. Prostředek používám Finish gel. Pravidelně myčku čistím - snad co 14 dní, poslední dobou i několikrát týdně kvůli tomu smradu. Vydrhla jsem všechny filtry, vymyla kdejaký záhyb u těsnění a prostě to smrdí pořád. Jsem už z toho na mrtvici, nechci si ještě kupovat novou… Jako 8 let je dost, ale přece ještě musí sloužit, ne… Odpad je vedený společnou rourou jako odpad z džezu a z vany v koupelně a tam z výlevky nic nesmrdí, tak myslím, že v odpadu to nebude…
Máte nějaký tip? Moc díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A je tam voda v takovém ohybu v odpadu? Měla by tam být, dělá pak zábranu tomu zápachu z velkých odpadových trubek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB píše:
A je tam voda v takovém ohybu v odpadu? Měla by tam být, dělá pak zábranu tomu zápachu z velkých odpadových trubek…
Presne, musi tam bejt sifon a v nem voda aby to blokovalo zapach z odpadovy roury. Zavolat instalatera.
- Citovat
- Upravit
Ja asi viem, aky smrad myslis, nam tak v hoteli smrdela mycka, to bol smrad ze by jeden pad
Ja mycku preplachujem niekedy savom na cely najteplejsi program, skus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že problém nebude v myčce, protože pokud jí zakladatelka tak často myje, tak to by tam jedině musela být chcíplá myš někde
Bude to tím odpadem, není tam asi ta zápachová zátka… Ale to nám musí říct zakladatelka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kam přesně se mám dívat? Jsem analfabet na toto… instalaci dělal manžel s taťkou. Kde jako ten záhyb je nebo MÁ být?
Ptám se jak blbka, já vím… Musím tu myčku kvůli tomu celou vyndat z linky? Myslím tím jako jestli je to inkriminované místo někde těsně za ní, nebo je to individuální jak si to kdo udělá?
Jinak o nějaké chcíplotině jsem už taky uvažovala, protože toto snad není pravda už…
Humus jeden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem otevřela vyndala znova filtr a v tom prostoru pod filtrem a takovým tím sítkem je voda - což nevím, jestli am á být. Voda je taky v nádržce na sůl - a to taky nevím, jestli je OK. Poradíte, prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maddlen voda musí být kousek předtím, než jde trubka do zdi do odpadu. Prostě pod dřezem (předpokládám, že odpad myčky máte napojený do odpadu pod dřezem). No a pod tím džezem musí být sifon nebo aspoň nějaká trubka ve tvaru U, aby tam prostě v ohybu zůstávala pořád voda a nešel zápach z trubek dřezem ven. Je to jako na záchodě třeba, tam ti taky stojí voda, aby nešel smrad ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit