Neskutečný zápach z myčky

3241
26.2.14 15:42

Neskutečný zápach z myčky

Ahoj, jdu si pro radu snad mi někdo pomůže, už z toho šílím.

Máme už 8 let myčku Whirlpool z IKEA. Poslední dobou - je nuž to tak asi 2 měsíce - začala šíleně, ale šíleně páchnout. Nejdřív se to objevovalo občas, teď to páchne neustále, i po umytí. Prostředek používám Finish gel. Pravidelně myčku čistím - snad co 14 dní, poslední dobou i několikrát týdně kvůli tomu smradu. Vydrhla jsem všechny filtry, vymyla kdejaký záhyb u těsnění a prostě to smrdí pořád. Jsem už z toho na mrtvici, nechci si ještě kupovat novou… Jako 8 let je dost, ale přece ještě musí sloužit, ne… Odpad je vedený společnou rourou jako odpad z džezu a z vany v koupelně a tam z výlevky nic nesmrdí, tak myslím, že v odpadu to nebude…

Máte nějaký tip? Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
84
26.2.14 15:56

Co tak tam vylít fľašu octa a pustit to na 90-ku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
26.2.14 15:57

A je tam voda v takovém ohybu v odpadu? Měla by tam být, dělá pak zábranu tomu zápachu z velkých odpadových trubek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
26.2.14 16:06
@AnastazieB píše:
A je tam voda v takovém ohybu v odpadu? Měla by tam být, dělá pak zábranu tomu zápachu z velkých odpadových trubek…

Presne, musi tam bejt sifon a v nem voda aby to blokovalo zapach z odpadovy roury. Zavolat instalatera.

• Citovat
  • Upravit
12667
26.2.14 16:51

Ja asi viem, aky smrad myslis, nam tak v hoteli smrdela mycka, to bol smrad ze by jeden pad :poblion: Ja mycku preplachujem niekedy savom na cely najteplejsi program, skus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
26.2.14 18:18

Myslím, že problém nebude v myčce, protože pokud jí zakladatelka tak často myje, tak to by tam jedině musela být chcíplá myš někde :D Bude to tím odpadem, není tam asi ta zápachová zátka… Ale to nám musí říct zakladatelka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
26.2.14 18:50

A kam přesně se mám dívat? Jsem analfabet na toto… instalaci dělal manžel s taťkou. Kde jako ten záhyb je nebo MÁ být? :-) Ptám se jak blbka, já vím… Musím tu myčku kvůli tomu celou vyndat z linky? Myslím tím jako jestli je to inkriminované místo někde těsně za ní, nebo je to individuální jak si to kdo udělá?

Jinak o nějaké chcíplotině jsem už taky uvažovala, protože toto snad není pravda už… :-) Humus jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
27.2.14 16:25

Tak jsem otevřela vyndala znova filtr a v tom prostoru pod filtrem a takovým tím sítkem je voda - což nevím, jestli am á být. Voda je taky v nádržce na sůl - a to taky nevím, jestli je OK. Poradíte, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
27.2.14 20:48

@Maddlen voda musí být kousek předtím, než jde trubka do zdi do odpadu. Prostě pod dřezem (předpokládám, že odpad myčky máte napojený do odpadu pod dřezem). No a pod tím džezem musí být sifon nebo aspoň nějaká trubka ve tvaru U, aby tam prostě v ohybu zůstávala pořád voda a nešel zápach z trubek dřezem ven. Je to jako na záchodě třeba, tam ti taky stojí voda, aby nešel smrad ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí