Nesmyslné chyby - pro pobavení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21184
27.9.23 18:16
@OpportunityNox píše:
Máš pravdu :D

Nenech se rušit. Když se život bere jako muzikál tak docela ujde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
27.9.23 18:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
27.9.23 18:17

Mnoho lidí nezná rozdíl mezi hold a holt. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
27.9.23 18:18
@Alice180 píše:
Jsou chyby, které vás rozčilujou? Já třeba úplně nedokážu pochopit SEMNOU?! Nechápu vůbec, kde se to vzalo

To já vím naprosto přesně. SEMNOU je odvozeno od slova semlbába.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
27.9.23 18:18
@KalamityJohn píše:
Nenech se rušit. Když se život bere jako muzikál tak docela ujde. :mrgreen:

Díky, nenechám, bavím se, zejtra volno, tak si teda dělám ten muzikál, i když je nesnáším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69034
27.9.23 18:21

Fakt je, že od té doby, co datluju na mobilu, z toho kolikrát vyleze hroznej paskvil. A nejhorší je, když píšu anglicky. Si budu muset tu autokorekci konečně vypnout. Ale občas někdo autokorekcí omlouvá věci, které se mi pak ne a nedaří zopakovat, protože mě to přes ně prostě nepustí.
Mě/ mně sice chápu bez problémů a dobře používám, bohužel jen většinou, protože jak píšu rychle a nečtu to po sobě, občas to ujede :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.9.23 18:21

Chyby ve shodě podmětu s přísudkem, kolikrát z toho bolí oči. Holt x hold a slovo dítko :zed: to je něco tak příšernýho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.23 18:22
@OpportunityNox píše:
Asi je to nářečím, ale mně tedy i vadí na epipi obvyklé „chodím tu pro názor“. Chodím SEM.

Nechodím přece „kde“, ale chodím „kam“. A je fakt, že nikde jinde než tady na emimi jsem se s tím nesetkala.

Stejně jako nesnáším vyvarovat se „tomu“.

A “napadlo MI”. Asi je to taky nářečím, ale tahá mi to uši/oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
27.9.23 18:25
@Pučálkovic.Amina píše:
Mě rozčilují chyby v mě/mně, to spousta lidí píše špatně. A ji/jí, třeba „viděla jsem jí“. Už jsem to viděla špatně napsané i v několika knihách, o internetových novinách ani nemluvě. Nechápu, proč s tím mají lidi problém, podle mě se dá snadno zapamatovat, kdy co píšu.

Mně třeba vadí všechny chyby, ale zrovna ji/jí ne, protože já normálně říkám „vidím jí“. Je to normální nespisovná hovorová mluva. A stejně tak to i píšu (na Emiminu nebo prostě v diskuzích). Psát „viděla jsem ji“ mi už připadá na diskuzi moc spisovný (stejně tak napíšu spisovný ne spisovné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69034
27.9.23 18:26

@terien co je tak strašlivého na dítku? Já tak své potomstvo nazývám celkem běžně, snad je pro mne peklo dostatečně hluboké :) A to jinak zdrobňuji minimálně.

Ale možná to bude lokálníma preferencema, pro mě zní třeba nesmírně vulgárně říkat menstruaci krámy a v některých oblastech je to naprosto běžné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
27.9.23 18:26

Ráda vzpomínám na spolužáka z gymplu, který byl vyvolán z biologie a měl popsat prvoky. Chudák neměl ani páru, učitelka mu chtěla pomoci, tak mu potichu řekla „a ještě mají undulující membránu“…kluk vytřeštil oči, ale snaživě nahlas řekl „prvoci mají kun. dulující membránu“…a celá třída se válela smíchy, učitelka celá rudá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.9.23 18:28
@ugluk píše:
@terien co je tak strašlivého na dítku? Já tak své potomstvo nazývám celkem běžně, snad je pro mne peklo dostatečně hluboké :) A to jinak zdrobňuji minimálně.Ale možná to bude lokálníma preferencema, pro mě zní třeba nesmírně vulgárně říkat menstruaci krámy a v některých oblastech je to naprosto běžné :nevim:

Je to prostě hnusný. V životě bych to nevypustila z pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69034
27.9.23 18:30

@terien dobrá dobrá, tak já to budu vypouštět nadále a budu s tím v pohodě, snad z toho nebude mít povícero uživatelek emimina těžké sny. Já bych zas nevypustila z pusy jiný věci, tak asi dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
27.9.23 18:34
@AnastazieB píše:
Mně třeba vadí všechny chyby, ale zrovna ji/jí ne, protože já normálně říkám „vidím jí“. Je to normální nespisovná hovorová mluva. A stejně tak to i píšu (na Emiminu nebo prostě v diskuzích). Psát „viděla jsem ji“ mi už připadá na diskuzi moc spisovný (stejně tak napíšu spisovný ne spisovné).

Aha, tak to já bych nikdy neřekla „vidím jí“. A napsané mi to rve oči, to si vždy pomyslím něco o hotentotech. :D Spisovný/spisovné mi nevadí, taky používám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
27.9.23 18:36
@Pučálkovic.Amina píše:
Mě rozčilují chyby v mě/mně, to spousta lidí píše špatně. A ji/jí, třeba „viděla jsem jí“. Už jsem to viděla špatně napsané i v několika knihách, o internetových novinách ani nemluvě. Nechápu, proč s tím mají lidi problém, podle mě se dá snadno zapamatovat, kdy co píšu.

A ještě kojicí/kojící, řídicí/řídící…u nás ve firmě je „školící místnost“. Měla jsem mnohokrát chuť někomu říct, ať to opraví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí