Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 Je to marný, nemá cenu se tady dohadovat. X let jsem žila v Anglii, zákaz kouření, v restauracích, barech, hospodách…Nikdo neměl problém se zvednout a jít kouřit ven. Jenom tady pořád slyšíš, že to nejde, že budou prázdný hospody a blablabla…
Nam kouri soused z okna a vsechno nam jde do bytu. Hlavne do pokojicku dcery… Nejradeji bych mu ty cigarety narvala do zadku. A to jsem yvaly kurak a manzel kouri ale toto je hnus… Navic jeho skvela zena vetra stylem ze otevre dvere na chodbu a to je na zbliti… Taky je nesnasim :-/
@Mistee píše:
@terinka4444 Je to marný, nemá cenu se tady dohadovat. X let jsem žila v Anglii, zákaz kouření, v restauracích, barech, hospodách…Nikdo neměl problém se zvednout a jít kouřit ven. Jenom tady pořád slyšíš, že to nejde, že budou prázdný hospody a blablabla…
Jo, chodí kouřit ven. To tady ale vadí taky ![]()
@Mistee píše:
tak já jsem kuřačka, ale nemám problém jít do nekuřáckého baru. Je to pro mě i lepší, protože pak aspoň nejsem načuchlá kouřem. Jdu si vždycky zapálit ven před bar, provětrám se, a pak jdu zpátky.
@Tereza1986 píše:
Jo, chodí kouřit ven. To tady ale vadí taky
No to by ten kuřák musel odejít nejlíp až za město a ujistit se že na 300 metrů od něho není nikdo
a pak hezky zpět do hospody ![]()
Jinak na brněnským letišti je kuřácká budka až v odletové hale za rentgenem, jinak se kouří klasicky u vchodů u košů.
@TomyTomy píše:
@ospalámyš Ale prosím tebe, když se párkrát za život nadechneš cigaretového kkouře nedostaneš rakovinu plic, to co dýcháš v tom ovzduší je stokrát horší. Ani většina kuřáků tu rakovinu nedostane.
To se mýlíš. Znali jsme s rodiči několik silných kuřáků a všichni do jednoho dopadli stejně. Konec konců stačí se jít podívat na jakékoli plicní lůžkové oddělení. Já tam byla jednou s kolegyní z práce za jejím manželem (kuřák, rakovina plic, už tu dávno není) a něco strašnýho. Každýmu kuřákovi bych tu návštěvu určila povinně, aby viděl, jak s největší pravděpodobností skončí.
@Kytkaa píše:
@ospalámyš vadilo ale z titulu toho ze by mi v tte chvili klesla cena nemovitosti a to si raci nepredstavuji o kolik. Pokud mam souseda kuraka cena nemovitosti neklesá
No, pokud si ten soused zapálí v době prohlídky novým zájemcem, který bude nekuřák, tak si tu nemovitost nekoupí.
@káťa píše:
To se mýlíš. Znali jsme s rodiči několik silných kuřáků a všichni do jednoho dopadli stejně. Konec konců stačí se jít podívat na jakékoli plicní lůžkové oddělení. Já tam byla jednou s kolegyní z práce za jejím manželem (kuřák, rakovina plic, už tu dávno není) a něco strašnýho. Každýmu kuřákovi bych tu návštěvu určila povinně, aby viděl, jak s největší pravděpodobností skončí.
To, že většina pacientů na plicním budou kuřáci, se dá očekávat. To, že každý kuřák zemře na rakovinu plic již nikoliv. Moje prababi, silná kuřačka do 80 let (pak přestala) zemřela v 98 letech - sešlost věkem. Děda - infarkt, babi - rakovina prsu, teta - selhaly jí ledviny… z mého okolí znám jen jednoho kuřáka, který ležel na plicním. Ale tím samozřejmě netvrdím, že by kuřáci byli zdraví jako řípy. ![]()
Příspěvek upraven 07.07.16 v 09:03
@Rumba píše:
Strašně mě vytáčí kuřáci. Nedá se normálně sednout do restaurace třeba na vodě, kouří malé do kočárku na zastávce přímo pod zákazem kouření, všude se povalují nedopalky. Už mám na kuřáky vysloveně averzi![]()
![]()
Fakt ![]()
normálně si sedni do nekuřácké restaurace a máš klid.
Neznám kuřáka, který by dítěti foukal kouř do kočárku ![]()
Můžu tady být, když mám v ruce cígo ![]()
@Mistee píše:
prosím tě, už dávno tu jsou nekuřácké restaurace a nikdo s tím nemá problém
@Kakika píše:
To, že většina pacientů na plicním budou kuřáci, se dá očekávat. To, že každý kuřák zemře na rakovinu plic již nikoliv. Moje prababi, silná kuřačka do 80 let (pak přestala) zemřela v 98 letech - sešlost věkem. Děda - infarkt, babi - rakovina prsu, teta - selhaly jí ledviny… z mého okolí znám jen jednoho kuřáka, který ležel na plicním. Ale tím samozřejmě netvrdím, že by kuřáci byli zdraví jako řípy.Příspěvek upraven 07.07.16 v 09:03
ano, souhlasím ![]()
Rakovinu plic má kde kdo, hlavně na Ostravsku
@káťa píše:
Na plicní oddělení návštěvu rozhodně nedoporučuji. Je tam tubera, ta je horší než varovné nápisy na krabičce cigaret, která tvrdí, že může něco způsobit, ale není tam napsané, že určitě toto nastane.
@kouřící králík píše:
prosím tě, už dávno tu jsou nekuřácké restaurace a nikdo s tím nemá problém
Ne všude.
Ve městech samozřejmost, na vesnicích absolutně ne.
Zrovna já bydlím v místech, kde bych musela do nekuřácké restaurace 35 km daleko.
A to se fakt vyplatí, když chce jít člověk večer na večeři nebo jen tak posedět s přáteli…
.
Jet autem? Na pivo?
Nebo busem se dvěma přestupy?
![]()
Nebo taxi?
Nebo odvoz přítelem?
![]()
Jak říkám, bohužel existují lidí nekuřáci, kteří mají volbu, chtějí-li posedět v restauraci a večer jít ven:
Takže zase opakuji: ustupují nekuřáci, kuřáci ani o krok.
Jooooooo vlastně,… ještě tu nezazněla rada, že si mám otevřít tu nekuřáckou restauraci sama…
![]()
@káťa píše:
Tak u nás v rodině bylo několik silných kuřáků a nikdo neměl rakovinu plic a dožili se většinou docela slušnýho věku ![]()