Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kytkaa píše:
@juliettee jj ja taky mam cely rokvot cca 90/60 kdyz jsem se nenapila kavy tak jsem i omdlivala… spadla jsem jednou hlavou na pracku nebo rozlila kybl vody… no proste radost s tlakem..ale stejne tu cigaretu jsem si dala…teda a musim rict ze prestat kourit mi vubec s tlakem nehnulo stale nizky
taky mám furt nízký tlak
jinak já když chytnu ten stav kdy se mi začne motat hlava a polívá mě takovej ten studenej pot tak nemůžu cigaretu ani cítit
ale když mě to přejde tak si stejně zapálím.
@Kakika píše:
To, že většina pacientů na plicním budou kuřáci, se dá očekávat. To, že každý kuřák zemře na rakovinu plic již nikoliv. Moje prababi, silná kuřačka do 80 let (pak přestala) zemřela v 98 letech - sešlost věkem. Děda - infarkt, babi - rakovina prsu, teta - selhaly jí ledviny… z mého okolí znám jen jednoho kuřáka, který ležel na plicním. Ale tím samozřejmě netvrdím, že by kuřáci byli zdraví jako řípy.Příspěvek upraven 07.07.16 v 09:03
No, všichni kuřáci určitě nezemřou na rakovinu plic, ale samozřejmě na jiné druhy rakovin nebo se uspíší kardiovaskulární onemocnění. Kouř prochází komplet celým tělem a nejčastější rakoviny z kouření jsou údajně hrtan, hltan, žaludek, ústní dutina, močové cesty, ledviny a pak až někde v pořadí jsou plíce…
Moje známá je silná kuřačka, její rodiče byli také. Tatínek jí zemřel na rakovinu plic kolem 50 roku, maminka loni na rakovinu močového měchýře. ta prý je u kuřáků ještě častější než rakovina plic.
samozřejmě existují vyjímky, které kouří a dožijí se 90, ale co si budeme povídat, téměř všichni silní kuřáci končí podobně…
@TomyTomy píše:
@terinka4444 Jenomže to tady nepíší jen kuřáci, ale píše tu i spousta nekuřáků, tohle totiž už není o tom hájit svou závislost, ale oponovat a nesouhlasit s takovým honem na čarodějnice jako vy.Jako já nikomu názor neberu, ale nejsem sama komu už tohle připadá přehnané. Když někdo kouří vevnitř, je to špatně, když tedy vypadnou před barák taky je to špatně.
V ČR rozhodně neprobíhá ohledně kouření hon na čarodějnice. Jsme bohužel jedna ze zemí nejvíce vůči kouření tolerantní. Odnášejí to nekuřáci.
@káťa píše:
V ČR rozhodně neprobíhá ohledně kouření hon na čarodějnice. Jsme bohužel jedna ze zemí nejvíce vůči kouření tolerantní. Odnášejí to nekuřáci.
Přesně tak
A nechápu, že kdekdo hulí - v dnešní době
. Přitom je to totálně out, stojí to majlant, který by mohli využít jinak, obtěžují okolí, smrdí. Sakra, takové nevýhody, zbavit se jich, to snad stojí za nějaké to odříkání, aby se toho zlozvyku člověk zbavil ![]()
Ahoj, já před otěhotněním vykouřila asi 10 cigaret denně
Naštěstí už nekouřím, jakmile jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem přestala a vůbec mi to nechybí,2 roky nekouřím a nepotřebovala jsem žádné náplasti, žvýkačky…Přítel je také nekuřák
Nesnáším, když projde kolem mě někdo s cigaretou
je to hnus. Nechápu, jak jsem mohla někdy kouřit. Je to škaredý zlozvyk a leze to do peněz.
@radúna píše:
Ne všude.
Ve městech samozřejmost, na vesnicích absolutně ne.
Zrovna já bydlím v místech, kde bych musela do nekuřácké restaurace 35 km daleko.
A to se fakt vyplatí, když chce jít člověk večer na večeři nebo jen tak posedět s přáteli….
Jet autem? Na pivo?![]()
Nebo busem se dvěma přestupy?
![]()
![]()
![]()
Nebo taxi?![]()
Nebo odvoz přítelem?
![]()
![]()
![]()
Jak říkám, bohužel existují lidí nekuřáci, kteří mají volbu, chtějí-li posedět v restauraci a večer jít ven:
- buď si dají to pivko doma a se-rou na to
- nebo musejí do kuřácké restaurace
Takže zase opakuji: ustupují nekuřáci, kuřáci ani o krok.
to znám, do nejbližší hospůdky daleko a smrad z cigaret k tomu prostě patří
Vadí mě když smrdím přepáleným tukem z kuchyně ![]()
Taky nesnáším kuřáky a moje maminka kouří, to je hrůza. Nejvíc mě dostává, když jde krásná žena nebo muž a kouří, no fuj a nebo když má dítě s sebou a kouří mu div ne do obličeje ![]()
@Martinanna007 píše:
Taky nesnáším kuřáky a moje maminka kouří, to je hrůza. Nejvíc mě dostává, když jde krásná žena nebo muž a kouří, no fuj a nebo když má dítě s sebou a kouří mu div ne do obličeje
Tak já jsem kuřačka, ale když vidím ženu s kočárkem, která kouří tak je mi z toho taky zle.
Já bych řekla, že když jde žena s kočárkem a kouří, tak je to prostě jiný level ![]()
@Rumba píše:
Strašně mě vytáčí kuřáci. Nedá se normálně sednout do restaurace třeba na vodě, kouří malé do kočárku na zastávce přímo pod zákazem kouření, všude se povalují nedopalky. Už mám na kuřáky vysloveně averzi![]()
![]()
Tak to jsme dvě! Taky jich mám plný zuby, mám pocit, že jsou všude. V baráku máme dokonce exempláře, kteří hulí přímo na chodbě, ještě si tam daji stůl a židle a na parapet pěkně popelník, který je věčně plnej vajglů. O smradu ani nemluvim, jde nám to do bytu i přes zavřený dveře, hnus. Z kouře mě pálí a slzí oči, nemužu dejchat, dcera je vážně nemocná, nedělá jí to dobře a prasata si hulej dál i přes to, že jsme se kvůli tomu už několikrát hádali.
Kéž by všichni kuřáci poch…i. Nechápu, jak si muže někdo dobrovolně ničit zdraví, když je tak křehké ![]()