Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rumba byla jsem to já
a mhd je pro socky vzdyt se tomu rika socka ![]()
me osobne dva kluci co prochazeli kolem me (kdyz jsem byla na prochazce ) vyfoukli kour z mariuany ten oblak dymu se vzhnesl a pravdepodobne i do kocaru ale co mi to pomuze co mohu v te chvilce delat. Bohuzel nic… prochazeli kolem… a nemohli se vyhnout a nedychat nemohli byt to bylo na facku..ja nemela tuseni jinak bych se zastavila nebo nejak otocila kocar proti vetru… no Ale v socialne nizsich spolecnostech jsou tyto a dalsi neresti proste bezne (viz prave balkony u paneláku) to je problematicky to samé.
Příspěvek upraven 08.07.16 v 08:45
@Kytkaa píše:
@Rumba byla jsem to jáa mhd je pro socky vzdyt se tomu rika socka
![]()
me osobne dva kluci co prochazeli kolem me (kdyz jsem byla na prochazce ) vyfoukli kour z mariuany ten oblak dymu se vzhnesl a pravdepodobne i do kocaru ale co mi to pomuze co mohu v te chvilce delat. Bohuzel nic… prochazeli kolem… a nemohli se vyhnout a nedychat nemohli byt to bylo na facku..ja nemela tuseni jinak bych se zastavila nebo nejak otocila kocar proti vetru… no Ale v socialne nizsich spolecnostech jsou tyto a dalsi neresti proste bezne (viz prave balkony u paneláku) to je problematicky to samé.
Příspěvek upraven 08.07.16 v 08:45
co? ![]()
Mě by zajímalo (a padlo to tu několikrát) co jste mysleli tím, že vám kuřák na zastávce kouří přímo do kočárku ![]()
Jakože stojí u kočárku, hlavu má strčenou až v korbičce a fouká to děcku do obličeje?
To snad ne… a pokud stojí aspon metr od vás tak to snad přímo do kočárku nejde? a snad máte nohy a pokud vám tak vadí můžete se o kousek přesunout? Nebo pusu a poprosit at se presune on?
![]()
@juliettee chci jen rict ze v socialne slabsich komunitach a tam kde se tito lide vyskytuji je % vetsí vyskyt kuraku, alkoholiku/ci jinym zpusobem pozitkaru alkoholu/..daji se ocekavat vic problemy tohoto typu. Tod vse ![]()
@debra.morgan staci posunout korbu tak aby striska byla proti smeru vetru
ale to jim prave nestaci… pani si stezuje na kuraky obecne i vuci sobe samotné. Takze kliip na nos nebo radeji nedychat:) ale kdyby nekdo byl tak moc eko tak se muze presthovat nekam do krkonos nebo na samotku u lesa
my tak mame chatu kousek za telčí a super
![]()
@Kytkaa myslim, ze s vami vubec nema cenu se o nicem bavit. Vase nazory jsou opravdu uzasne. MHD=socka. Jako nemam co dodat. A proste nechapu proc se mam nekam presouvat ja, kdyz jsem v miste se zakazem koureni. Ty jo, jedte si na sve honosne sidlo do Telce a potichoucku se tam smejte sockam. Jste fakt mimo
@Rumba píše:
@Kytkaa myslim, ze s vami vubec nema cenu se o nicem bavit. Vase nazory jsou opravdu uzasne. MHD=socka. Jako nemam co dodat. A proste nechapu proc se mam nekam presouvat ja, kdyz jsem v miste se zakazem koureni. Ty jo, jedte si na sve honosne sidlo do Telce a potichoucku se tam smejte sockam. Jste fakt mimo
jenže @Kytkaa má pravdu. MHD dost často používají bezdomovci a ano i lidi ze sociálně nižších vrstev, u kterých je kouření běžný jev. Stačí se někdy rozhlédnou na zastávce kolem sebe, kolik lidí tam najdeš v obleku a kolik v normálním až horším oblečení ![]()
@lucenka píše:
jenže @Kytkaa má pravdu. MHD dost často používají bezdomovci a ano i lidi ze sociálně nižších vrstev, u kterých je kouření běžný jev. Stačí se někdy rozhlédnou na zastávce kolem sebe, kolik lidí tam najdeš v obleku a kolik v normálním až horším oblečení
A v autech je to jak?
Tam jezdí většina v obleku?
![]()
@ospalámyš píše:
ale já jsme nikde nepsala, že z pár nadechnutí máš hned rakovinu plic![]()
Ale z dlouhodobějšího pasivního kouření ji dostat můžeš. A nemusí to být hned rakovina plic, moje mamka má z pasivního kouření coby dítě(děda kouřil, tehdy se ještě o rizicích tolik nevědělo) neustálé bronchitidy a plicní problémy.
Mně je vcelku jedno, kolik kuřáků dostane nebo nedostane rakovinu plic, zvyšují si pravděpodobnost, jen chci, aby ji nezvyšovali ostatním.
Ještě před ne mnoho lety bylo zcela běžné kouřit na pracovištích, kde to schytávali nekuřáci, to už se posunulo naštěstí jinam. taky nám šéf hulil vedle v kanclu, až pak mu to naštěstí zakázali. Na ty restaurace taky časem dojde, protože prostě menšina obtěžuje většinu a dostatečný výběr nekuřáckých restaurací není. bydlím na vsi, tak vím o čem mluvím.
Kouření venku mě tolik neobtěžuje, pokud někdo nečoudí vyloženě pod nos, prostě chápu, že někde si holt zapálit musí. jen by měli být ohleduplní, což nejsou a díky tomu je tu ten tlak an nekouření.
Díky.
Už jsem měla pocit, že jsem tu jediná, kdo zaslepeným měšťákům pořád dokola omílá, že n. e.n. í (!!!) dost nekuřáckých restaurací. Někde dokonce nejsou vůbec.
Jenže lidi, kteří bydlí v lokalitách, kde je na každém rohu restaurace a v jednom městě třeba 20 nekuřáckých, tak ti si nedokáží absenci takových nekuřáckých zařízení absolutně představit.
Teď jsem se vrátila z nemocnice, tahali mi stehy. Potřebovala jsem se na chvíli posadit a jediná lavička v dosahu byla v obležení kuřáků. Tak jsem to vzdala a raději jsem šla domů, kde mi občas vletí trochu toho marihuanového kouře od sousedů. Prostě před tím neuteču. Ani na WC se nemůžu zavřít, tam to zase leze stupačkami.
Socka, jezdící MHD, pracující ve školství ![]()
@radúna píše:
Díky.
Už jsem měla pocit, že jsem tu jediná, kdo zaslepeným měšťákům pořád dokola omílá, že n. e.n. í (!!!) dost nekuřáckých restaurací. Někde dokonce nejsou vůbec.
Jenže lidi, kteří bydlí v lokalitách, kde je na každém rohu restaurace a v jednom městě třeba 20 nekuřáckých, tak ti si nedokáží absenci takových nekuřáckých zařízení absolutně představit.
u nás taky není, jeden by složitě pohledal a dost se nacestoval. v restauraci jsme nebyli, co máme děti, krom uzavřených soukromých oslav, naštěstí naše okolí nekouří, a ti z mála, co kouří, jsou natolik soudní, že by je nenapadlo zapalovat s v naší společnosti.
@Kytkaa píše:
@Rumba byla jsem to jáa mhd je pro socky vzdyt se tomu rika socka
Úhel pohledu.
Já třeba ve spoustě lidech cestujících MHD vidím lidi, kteří ve velkých městech šetří hlavně svůj čas (autem je to občas delší a s našponovanýma nervama) a šetří živ. prostředí.
@terinka4444
díky.
To se pak fakt vyplatí (časově i finančně busem, taxi,..) zajít si občas večer posedět s kamarády nebo zajít s mužem na večeři, což?
![]()