Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Jo, protože bych musela pět metrů, aby to na mě nešlo. A to už bych nebyla na zastávce. Stejně tak přece může odstoupit kuřák…
Ale nevím, ty nějak tomu kuřákovi vadíš? Nevadíš, proč by odcházel
a nemusíš jít 5m, to přeháníš, mě stačí odstoupit pár kroků a je to. ![]()
@araw Nejde o to, ze mu vadi/nevadi, ale o to, ze na zastavce je koureni zakazano. Alespon v Praze. Takze je na kurakovi, aby odesel mimo prostor zastavky.
@sakota píše:
@araw Nejde o to, ze mu vadi/nevadi, ale o to, ze na zastavce je koureni zakazano. Alespon v Praze. Takze je na kurakovi, aby odesel mimo prostor zastavky.
No ale kuřáci nekouří pod střechou, aspoň jsem nikdy nikoho neviděla tam, ale mimo a to můžou, nesmí se pod stříškou a myslím po ohraničení zastávky, ale když paní/slečně je 5m málo, tak ji to nepomůže.
Já nevím, myslím si, že je to taky zbytečná hysterie. Mě fakt nijak extrémně kuřáci neobtěžují
@araw asi jak kdy, jak kde. Ja uz se setkala i s kurakama primo v budce, zvlast kdyz treba prsi nebo je jinak nevlidno, a to me teda dokaze nastvat pekne. Jinak vyhledavam mista, kde se s kurakama spis nepotkam (nekuracke restaurace napr), takze az tolik spatnych zkusenosti nemam.
@Kelsey píše:
Stejně, tak jak nekurakovi vadí kuraci.
Bezdětným nebo těm co už mají odrostlé decka. Můžou vadí moderni ujecení, nevychovani, rozmazleni spratecci kdekoli. A taky proti nim nedělají hon, že jo.
Prostě nech brouka žít a ne dělat hysterii ježíš kurak zlikvidovat.
Přesně a takových věcí je víc, někomu vadí děti, někomu hluk, každému vadí něco, to by pak nikdo nemohl dělat nic. Vše je to jen o toleranci a slušnosti daného člověka ať je to kuřák či ne. Kuřáci i nekuřáci. Mají stejné povinnosti a práva jako ostatní lidé.
@TomyTomy píše:
@KelseyPřesně a takových věcí je víc, někomu vadí děti, někomu hluk, každému vadí něco, to by pak nikdo nemohl dělat nic. Vše je to jen o toleranci a slušnosti daného člověka ať je to kuřák či ne. Kuřáci i nekuřáci. Mají stejné povinnosti a práva jako ostatní lidé.
ano to mají, stejná práva a povinnosti. Pokud jsem závislá, nedokážu se ovládnout a moje závislost produkuje smradlavý zdraví škodlivý kouř, je mou povinností neobtěžovat s tím ostatní lidi.
Hláška, že někomu vadí děti a srovnávat to s tím, že jinému vadí kouř z cigaret, to už je poměrně dost síla.
@terinka4444 A to je ono, ta věta kuřáci a ostatní lidi. Nejsou kuřáci a ostatní lidi, jsou jen lidi ať už produkují cokoliv.Jsou slušní lidi a nesllušní lidi, ale pořád jen LIDI.
@TomyTomy píše:
@terinka4444 A to je ono, ta věta kuřáci a ostatní lidi. Nejsou kuřáci a ostatní lidi, jsou jen lidi ať už produkují cokoliv.Jsou slušní lidi a nesllušní lidi, ale pořád jen LIDI.
ano, takže kouřící lidi a nekouřící lidi, které obtěžuje kouř produkovaný kouřícími lidmi, kouř, který na rozdíl od dítěte, je zdraví škodlivý i pro nekouřícího člověka, který to musí kvůli kouřícímu čuchat.
@TomyTomy píše:
a navíc jsi to překroutila, napsala jsem, že pokud jáí jsme závislá, je mou povinností svou závislostí neobtěžovat ostatní lidi, nikde není napsáno, že kuřáci nejsou lidi, to jsi úmyslně překroutila.
@terinka4444 píše:
ano, takže kouřící lidi a nekouřící lidi, které obtěžuje kouř produkovaný kouřícími lidmi, kouř, který na rozdíl od dítěte, je zdraví škodlivý i pro nekouřícího člověka, který to musí kvůli kouřícímu čuchat.
a auta, která produkují na té ulici víc škodlivin ti nevadí?
@terinka4444 Ty děti byl pouhý příklad, možná špatný, ale jen příklad. Jinak já jsem nekuřák, ale co mi na tomhle vadí je ta hysterie a ten hon na čarodějnice,(tedy kuřáky),zdá se mi to přehnané. Jo kouř je škodlivý, stejně jako výfukové plyny(předpokládám, že autem jezdíš)a stejně tak jako výpary z továren, chemiček apod. a tohodle svinstva se myslím nadýcháme mnohem víc než kouře s cigaret někde na zastávce a opravdu se nebojím, že dostanu já nebo mé děti rakovinu plic když jim sem tam někdo foukne pod nos.
@lucenka nadveci pani je zaujata, stihla, raw jedici stravu veganka co nejdezdi zadnyma dopravnima prostredkama jen na kole
huste no
jezis jeste ze toto nemam kolem sebe,))) to bych nesnesla ani vterinu
to radeji budu cuchat kuraka nez poslouchat takove kydy ![]()
@terinka4444 Nemyslím,že jsem to překroutla, myslím, že si myslíš, že si lepší člověk protože nekouříš a ti co kouří pro tebe nejsou dost dobří.
@TomyTomy píše:
@terinka4444 Ty děti byl pouhý příklad, možná špatný, ale jen příklad. Jinak já jsem nekuřák, ale co mi na tomhle vadí je ta hysterie a ten hon na čarodějnice,(tedy kuřáky),zdá se mi to přehnané. Jo kouř je škodlivý, stejně jako výfukové plyny(předpokládám, že autem jezdíš)a stejně tak jako výpary z továren, chemiček apod. a tohodle svinstva se myslím nadýcháme mnohem víc než kouře s cigaret někde na zastávce a opravdu se nebojím, že dostanu já nebo mé děti rakovinu plic když jim sem tam někdo foukne pod nos.
ale přeci je úplně irelevantní, jestli to tobě vadí nebo nevadí. Zakladatelce to vadí. Mně to vadí hodně, takže já nechodím do restaurací, protože těch nekuřáckých tu zase tolik není. Odešla jsme z bytu, vlastního, který byl zamořen kouřem bezohledných sousedů a mám dům, který je postaven na oploceném pozemku tak, že k nám kouř od sousedů nedosáhne. Co třeba já nesnáším u nás ve městě, že je nadlidský úkon dostat se do obchoďáku bez toho, aniž bych musela projít kouřovou clonou, totiž u vchodu stojí banda kuřáků, co nemůže kouřit vevnitř a kouří hned u vchodu u košů. Ale je to marný, znám to, diskuze s kuřákama o tom, že prostě ten kouř obtěžuje je vždycky marná. Jsou nekuřáci, kterým je to fuk, budiž jim přáno, pak jsme nekuřáci, kterým to fuk není, já patřím mezi ně, a těm prostě bezohlední kuřáci razící si své prostě lezou s tím smradem na nervy, maximálně.