Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kuřáci mě obtěžují neustále, zrovna se pod můj byt, který jsem si koupila za své těžce vydělané peníze nastěhovala do nájmu nějaká cigna, která hulí v bytě má neustále otevřené okno a denně něco smaží na pánvi. Takže neustále čucháme smrad jak z hospody páté cenové skupiny, nemůžu si ven ani pověsit prádlo aniž by nenačichlo a fakt mě to dost se re teda ![]()
@juliettee píše:
Jo tak kdyz nekde jsou deti, tak odcházím taky, ja se teda skoro vždycky snažím být co nejdále od lidí a když to nejde tak to prostě nejde. Buď když to nekomu vadí tak mě upozorní a odejdu nebo odejde rovnou sámja s tim problém nemám, pokud se dotyčný chová normálně a neurazí mě hned
Teď nedávno jsem se šla schovat s kočárem na chvíli pod střechu, pršelo. Došel tam pán a metr ode mne si zapálil. U kočáru. Podívala jsem se na něj, nedošlo mu to. Popojela jsem, nedošlo mu to. Tak jsem šla. Protože s takovým… se nehodlám dohadovat.
@Syringa jak rikam ja jsem kurak ktery nekouri
bez 12 dni 4 roky naposledy červen minuly rok
(zase u more)… a ja myslim ze to neni jen o cigaretách. Ale stale o pristupu lidi.
@lucenka píše:
A pokud vím, tak existuje dost nekuřáckých podniků. Nikdy jsem neměla problém takový najít. Případně se najíst někde venku na zahrádce, kde ten kouř tolik neobtěžuje.
Ne tak dost, jak myslíš a ne všude.
Tak mi ten kouř není příjemný, jsme rodina nekuřáků, už i můj otec s tím sekl po 30r.jen tchán stále kouri. Vadil by mi při jídle v uzavřené místnosti.
Ale zas třeba na zahrádce u restaurace, u vody, prostě venku mi to nevadí.
Zas si nemyslím, že je třeba dělat takový hon na kuřáky a zakazovat jim to všude.
Ještě jsem se ani venku nesetkala, že když si jdeme někde sednout, že by se našel vyloženě nějaký co by mi to odfukoval na děcka.
Takže když přijede tchán a zapálí si na terase. Většinou jde aj někam bokem, ale aj kdyby u stolu venku mi to proste nevadí.
@kopejka no jo on totiz panelak neni vyhra
Kdyz nekdo ma vyssi pozadavky mel by se nastehovat do lokalit ktere jsou nekde jinde ne na sidlaky
tam proste jsou tady tyto exemplaře. ![]()
@lucenka Nesouhlasím, léčba následků kouření stojí stát víc peněz než příjmy z daní. Jediný důvod, proč to ještě není zakázané, jsou tabákové lobby a fakt, že mezi politiky je dost kuřáků.
Přidávám se. Ovšem paradoxně mám přítele kuřáka. A ano, vadí mi neohleduplnost kuřáků. Nevím, jak nějaký kuřák může říct,,Tak jdi jinam, když ti to tak vadí."
Ale přitom to nejsem já, kdo svým smradem obtěžuje okolí. Normální je nekouřit. Dostalo mě, když jsme byli na posezení, tenkrát ještě se třídou po matuře, v nekuřácké hospodě a samozřejmě kuřáci začali žadonit, jestli tam můžou hulit, vždyť jich je tam přece víc, než nekuřáků a vyjít před hospodu je asi nadlidský úkon
Naštěstí jim to neprošlo, ale nechápu ty jejich myšlenkové pochody. A ano, je to z mého pohledu velká sobeckost. Máme kvůli tomu občas výměny názorů s přítelem, jelikož kouří v autě a mně to prostě vadí ![]()
@Kelsey moje řeč
je to o slusnosti. Neni mozne zakazovat ![]()
Na ty vymzene hranice jsou zákony
![]()
@Innocence jej kouřit v aute v lete nevadi.. ale v zime (tod hrozny smrad v aute potom) A to jak zde pisi mi tabak voní ![]()
Je venku a venku. Dcera prijela jednou totalne zhnusena z biatlonu, ze kolem ni vsichni hulili. Vcera byla na koncertu Iron a kdyz jsem se ptala, jak bylo, ta hlavni zazitek opet cigaretovy dym. I kdyz vsude napisy zakaz koureni.
@Kytkaa
Bohužel v tom autě je hrozný smrad jak v zimě, tak v létě
.Argument je, že to jde oknem ven, ale nejde. Ne všechno. On sice nepije alkohol, což je jeho velké plus, ale ty cigarety, no… ![]()
@Russet píše:
@Innocence
Fuj, v autě. To je jak v plynové komoře!
No, právě… Jako snaží se to foukat ven, ale je jasný, že vše ven nejde, to auto už je tím načichlý naskrz.
@enyf píše:
@lucenka Nesouhlasím, léčba následků kouření stojí stát víc peněz než příjmy z daní. Jediný důvod, proč to ještě není zakázané, jsou tabákové lobby a fakt, že mezi politiky je dost kuřáků.
Léčba nebude stát tolik jako příjmy. Ty jsou několikanásobně vyšší. Hlavně těžko poznáš, co je skutečně nasledek kouření a ne něčeho jiného.