Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky mi to vadi a to i kdyz jen jdu a naproti me nekdo kouri, foukne to na me samozrejme. Je to neprijemny a hnusny. Restaurace-nekuracka. Ostatni neporadim ![]()
@juliettee já měla asi vždy na kuřáky štěstí a když kuřák viděl že tam jsme s kočárem tak sám odešel bokem
, jako vždy je to jen o lidech ![]()
@Zabatko píše:
Já jsem takto málem jednou dostala po d. žce, když jsem poprosila kuřáka, jestli by nepoodešel. Takže za mě, zrušit kouření na veřejných místech. V tomto jsem nekompromisní, ať si kouří doma nebo někde na samotě u lesa.
Dima v paneláku… geniální nápad
to je lepší venku, kde se kouř rozptýlí ![]()
@lucenka píše:
Dima v paneláku… geniální nápadto je lepší venku, kde se kouř rozptýlí
Hele víš co, mně je jedno, jestli se v bytě kuřáka kouř rozptýlí nebo nerozptýlí, ale vadí mi, že to musím čuchat venku na ulici. Zajímavé, že většina kuřáků doma kouřit nechce, aby jim to tam nesmrdělo, ale lidi venku s tím smradem klidně obtěžovat budou.
@Markéta80 píše:
@juliettee já měla asi vždy na kuřáky štěstí a když kuřák viděl že tam jsme s kočárem tak sám odešel bokem, jako vždy je to jen o lidech
Jo tak kdyz nekde jsou deti, tak odcházím taky, ja se teda skoro vždycky snažím být co nejdále od lidí a když to nejde tak to prostě nejde. Buď když to nekomu vadí tak mě upozorní a odejdu nebo odejde rovnou sám
ja s tim problém nemám, pokud se dotyčný chová normálně a neurazí mě hned ![]()
@Zabatko no tak my urcite poletime na zakyntos..do jednoho malinkeho hotylku u more… a zabereme tam 2 ze 4 apartmanu myslim ze to je v klidu ![]()
@Zabatko píše:
Hele víš co, mně je jedno, jestli se v bytě kuřáka kouř rozptýlí nebo nerozptýlí, ale vadí mi, že to musím čuchat venku na ulici. Zajímavé, že většina kuřáků doma kouřit nechce, aby jim to tam nesmrdělo, ale lidi venku s tím smradem klidně obtěžovat budou.
Jenže v paneláku se ten smrad šíří i do dalších bytů. Proto tam třeba kuřáci nekouří ![]()
@lucenka píše:
Jenže v paneláku se ten smrad šíří i do dalších bytů. Proto tam třeba kuřáci nekouří
Jo, takového souseda jsme kdysi měli v paneláku, který chodil kouřit na lodžii, ale nechával u toho otevřené dveře i okno, na kterém měl popelník. Když jsem se ho snažila upozornit, aby aspoň za sebou zavřel, že to jde do chodby, tak měl kecy, že jsme tam noví, a že mu tam nebudeme zavádět nějaké novoty. Já jsem měla malé mimino a tříletou dceru a musela jsem přes tu zasmraděnou chodbu až nahoru (nebyl tam výtah). ![]()
Mně to vadí ukrutně, ukrutně a strašně. Nesnáším to. Teď u moře, ležíš na lehítku a čucháš kouř se všech stran, není kam poodejít, u bazénu, kouř…zakázala bych to, nekompromisně. Což bohužel nejde, ale nesnáším cigaretový kouř a smrad.
Jo, oni kouri radeji na balkone. A my toho mame potom plny byt. V tech nejvetsich horkach musim kazdou chvili zavirat okna, protoze nad nami zapaluji snad jedn cigaro za druhym. Smrdi to po celem byte. Mame skoro vsichni astma, ja uz pul roku resim neustaly kasel a tohle mi fakt vadi.
Muze se vtirnout kurak? Ja na ulici nekourim nikdy, za prvy chodim skoro vsude a detma a za druhy si cigaretu chci dat v klidu u kafe…kourim jen na mistech k tomu urcenych a obcas doma. Jsem klidne pro uplny zakaz koureni na verejnosti, skoro vsude v Evrope to tak funguje a kdyz jsem nekde venku, nemam s tim absolutne problem, samotny mi neskutecne vadi vajgly na ulici…ale vse je o toleranci, kuraci by meli vic premyslet, aby tim smradem neobtezovali lidi, kteri o to nestoji a nekuraci zase ze holt mame nejakou slabost. ![]()
Já naprosto nesnáším ten princip, že většina musí neustále ustupovat menšině. Jeden kuřák svým smradem otráví život x lidem, kteří se pohybují v okolí, ale on je přece v právu, ať jdou všichni, komu to vadí, někam. To je prostě na hlavu postavené.
Čím jsem starší, tím víc mi to vadí, není kam utéct, leda být zavřený doma. Podle mě by to mělo být přesně naopak. Doma ať si každý dělá co chce, ale ve veřejném prostoru prostě ne.
@vokishka píše:
Jo, oni kouri radeji na balkone. A my toho mame potom plny byt. V tech nejvetsich horkach musim kazdou chvili zavirat okna, protoze nad nami zapaluji snad jedn cigaro za druhym. Smrdi to po celem byte. Mame skoro vsichni astma, ja uz pul roku resim neustaly kasel a tohle mi fakt vadi.
Jojo, naštěstí my co jsme se přestěhovali do baráku, tak máme klid. ![]()
@lucenka ja teda nevim kdyz jsme bydleli ve velkem 2+1 a s manzelem kourili vevnitr tak i nekurak nepoznal ze se nam v byte kouri… (jen v kuchyni) ale co mame deti tak je v byte (navic novem )zakaz ale od toho je pripadne balkon.. me osobne vune tabaku voni… ale vzdy je to o toleranci. pre treba je strasne spatne z pachnoucich lidi mhd at jde o kuraka nebo zpoceneho cloveka. je to neprijemne a nechutne… a zase je to o toleranci.. proste ten chudak co se poti nebo je prase holt to nezmeni takze se posunu pryc nebo vystoupim
Příspěvek upraven 06.07.16 v 12:28