Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kouřící králík jo, ale třeba v barech, diskotékách se kouří pořád. Opravdu je super pak přijít domů celá smradlavá…Ve světě je to normální ( nekouřit uvnitř), jenom u nás s tím má pořád někdo problém.
@Mistee píše:
@kouřící králík jo, ale třeba v barech, diskotékách se kouří pořád. Opravdu je super pak přijít domů celá smradlavá…Ve světě je to normální ( nekouřit uvnitř), jenom u nás s tím má pořád někdo problém.
tak když se tam dá zákaz, tak zase lidi budou kouřit před barem/diskotékou. Takže před vchodem budou hloučky hlučných kouřících lidí. Už vidím to nadšení obyvatel přilehlých nemovitostí, když se v noci díky nim nevyspí.
@lucenka no tak kdo byl někds na diskotéce tak ví, že lidi věčně couraj dovnitř a ven, takže to vyjde úplně stejně, jako když tam budou chvíli stát a kouřit. Navíc pokud mám vedle baráku dunící diskotéku, tak jsem nejspíš na ten hluk zvyklá a když ne, tak se stejně nevyspim
A co kdyby ti lidi nekouřili, vždyť je nikdo nenutí kouřit (jako tu barmanku pracovat v baru kde se kouří) ![]()
@RaulG1 píše:
A co kdyby ti lidi nekouřili, vždyť je nikdo nenutí kouřit (jako tu barmanku pracovat v baru kde se kouří)
bingo, jenže jsou závislí na droze, nejmíň neškodné droze? Možná. Nejměkčí ze všech? Možná. Ale stále je to droga a oni jsou závislí. Budou svou drogu hájit do roztrhání těla, proto tyhle dohady, proto klidně napíší, že někomu vadí děti a jinému cigareta a je to o toleranci, proto vyrukují se zplodinami aut, továren, a vším, čím bylo vyrukováno. Protože za každé situaci musí hájit svou drogu, svou závislost, proto jsou jim jedno názory těch, kterým by mohl kouř vadit, protože nejsou podstatné, podstatná je jejich závislost a jejich droga. Nejjemnější a nejměkčí droga ze všech…droga, která má ve spárech víc lidí než všechny ostatní dohromady. Ještě že alespoň existuje argument o plnění státní kasy.
@terinka4444 ja teda myslim ze zavisla nejsem ( jsem kurak co nekouri bez cca 3 dovolenych u more 4 roky) a zase se tesim az si tu cigaretku s tou kavickou u more vychutnam. Opravdu ano. Pro me stokrat lepsi nez nejaka cokolada zakusek a pod. voni mi to, chutna mi to… ale zavisla no nevim asi ne…
ale co se tyce restauraci a hospod jednoduse vzato spousta tech co pije kouri..a na nich ty hospody profitujj.. takze je to hlavne o majiteli daneho podniku co v ramci podnikove strategie zvoli na co cili…
a faktem je ze dyby na vesnici byla nekuracka tak se treba neuzivy… a nebo jo ale to se dozvime az projdou zakony vice omezujici svobodu podnikani v pohostinství.
Jak říkám, v zahraničí se nekouří, přesto jsou hospody, bary, restaurace…plný. Takže se opravdu nebojím, že by zrovna tady u nás hospody začaly krachovat. Navíc to přiláká plno lidí, co do hospody, baru atd. nejdou právě kvůli tomu kouření
@Mistee píše:
Jak říkám, v zahraničí se nekouří, přesto jsou hospody, bary, restaurace…plný. Takže se opravdu nebojím, že by zrovna tady u nás hospody začaly krachovat. Navíc to přiláká plno lidí, co do hospody, baru atd. nejdou právě kvůli tomu kouření
jenže ve spoustě zahraničních zemích se může kouřit na zahrádkách restaurací
Takže pak je jasný, že hospody nekrachují, když se dá být většinu roku venku
@Mistee píše:
@lucenka no tak kdo byl někds na diskotéce tak ví, že lidi věčně couraj dovnitř a ven, takže to vyjde úplně stejně, jako když tam budou chvíli stát a kouřit. Navíc pokud mám vedle baráku dunící diskotéku, tak jsem nejspíš na ten hluk zvyklá a když ne, tak se stejně nevyspim
no tak na diskotéku se lidi trousí ven a dovnitř, ale nedělají moc hloučky před vchodem, které by tam trávili spoustu času
Navíc pokud budou kouřit venku před diskotékou, tak ten smrad z cigaret pak půjde lidem otevřeným oknem do bytů. A diskotéky už musí splňovat určité standardy na odhlučnění.
Dobrá, takže všude to funguje, jenom u nás si lidi zase budou hledat problém. Pokud vím, tak v zimě nikdo nebude sedět před hospodou/ restaurací na zahrádce-a i přesto v zimě byly plný hospody.
@lucenka ale já tady mluvím o uzavřeným prostoru! Je trochu rozdíl sedět venku, kde se ten kouř rozptýlí nebo být zavřená v místnosti, kde je všechno načichlý a lidi si zapalujou jednu za druhou. Kouření venku je mi fuk, klidně poodejdu, ale opravdu nevim, proč by se nekuřák měl v přizpůsobovat kuřákovi ( pokud mluvíme např. o tý restauraci)
@Mistee píše:
@lucenka ale já tady mluvím o uzavřeným prostoru! Je trochu rozdíl sedět venku, kde se ten kouř rozptýlí nebo být zavřená v místnosti, kde je všechno načichlý a lidi si zapalujou jednu za druhou. Kouření venku je mi fuk, klidně poodejdu, ale opravdu nevim, proč by se nekuřák měl v přizpůsobovat kuřákovi ( pokud mluvíme např. o tý restauraci)
existují nekuřácké restaurace. Takže se nikdo nikomu nemusí přizpůsobovat
A jistě sis v této diskuzi všimla, že mnoha lidem vadí kouř i na otevřeném prostranství.
@lucenka samožřejmě, ale těch nekuřáckých opravdu není tolik, jako těch, kde se může kouřit. Takže logicky by to mělo být naopak, pár kuřáckých a kdo chce kouřit, ať si hledá, kam může jít.
@radúna píše:
Ne všude.
Ve městech samozřejmost, na vesnicích absolutně ne.
Zrovna já bydlím v místech, kde bych musela do nekuřácké restaurace 35 km daleko.
A to se fakt vyplatí, když chce jít člověk večer na večeři nebo jen tak posedět s přáteli….
Jet autem? Na pivo?![]()
Nebo busem se dvěma přestupy?
![]()
![]()
![]()
Nebo taxi?![]()
Nebo odvoz přítelem?
![]()
![]()
![]()
Jak říkám, bohužel existují lidí nekuřáci, kteří mají volbu, chtějí-li posedět v restauraci a večer jít ven:
- buď si dají to pivko doma a se-rou na to
- nebo musejí do kuřácké restaurace
Jooooooo vlastně,… ještě tu nezazněla rada, že si mám otevřít tu nekuřáckou restauraci sama…
Takže zase opakuji: ustupují nekuřáci, kuřáci ani o krok.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A otevřeš? ![]()
@Malaga člověče, vážně jsem o tom uvažovala před pár lety.
![]()
Ale stavíme barák svépomocí a tak už není síla a už vůbec ne prachy na otevření restaurace.