Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pak se ale aplikuje jeden jev, kdy kuraci zacnou kourit mene.
Stejne jako když jde kuřák do hospody nekuřácké s nekuřáky, sam kouří mene (nebo i vůbec).
Příspěvek upraven 07.07.16 v 19:08
@TomyTomy píše:
@terinka4444 Jenomže to tady nepíší jen kuřáci, ale píše tu i spousta nekuřáků, tohle totiž už není o tom hájit svou závislost, ale oponovat a nesouhlasit s takovým honem na čarodějnice jako vy.Jako já nikomu názor neberu, ale nejsem sama komu už tohle připadá přehnané. Když někdo kouří vevnitř, je to špatně, když tedy vypadnou před barák taky je to špatně.
hon na čarodějnice? prostě jsme si postěžovali v diskuzi, nic jiného dělat nemůžeme, bohužel. Takže jsme omezováni neustále a jediné co můžeme, je si o tom poplkat na netu.
@lucenka píše:
tak v mnoha zemích je povoleno kouřit na venkovní zahrádce. Což vzhledem k počasí v jižní Evropě, kde se dá na zahrádkách být větší část roku, jistě návštěvnost neovlivní. Ale u nás by to bylo horší. Navíc jak tady některé píší, tak jim vadí i kuřáci na ulicích. Takže by díky zákazu kouření uvnitř hospod, musely čichat kouř před všemi hospodami![]()
Když sedí na zahrádce - nevadí mi, obejdu ho, nesednu si k němu.
Když jde přede mnou na chodníku a já musím za ním a hulí za chůze mi pod nos, nacpala bych takovému to hořící cígo do análu.
Když musím na zastávce (betonové ze dvou třetin zazděné) čuchat idiota, co mu hulí pod nos, nechce ven a já ven musím třeba do deště, tak bych mu udělala totéž - narvat hořící čmaňho do zadku.
Nevadí mi kuřáci jako takoví, vadí mi bezohledná howada, která mě to nutí čichat.
Dneska jsem byla na pohřbu kamarádčině tatínkovi a v obřadní síni si ke mně stoupl kuřák. Neměla jsem kam poodstoupit. Fakt bezva zážitek - smrádeček, chrchlání
![]()
@radúna píše:
Když sedí na zahrádce - nevadí mi, obejdu ho, nesednu si k němu.
Když jde přede mnou na chodníku a já musím za ním a hulí za chůze mi pod nos, nacpala bych takovému to hořící cígo do análu.
Když musím na zastávce (betonové ze dvou třetin zazděné) čuchat idiota, co mu hulí pod nos, nechce ven a já ven musím třeba do deště, tak bych mu udělala totéž - narvat hořící čmaňho do zadku.
Nevadí mi kuřáci jako takoví, vadí mi bezohledná howada, která mě to nutí čichat.Dneska jsem byla na pohřbu kamarádčině tatínkovi a v obřadní síni si ke mně stoupl kuřák. Neměla jsem kam poodstoupit. Fakt bezva zážitek - smrádeček, chrchlání![]()
![]()
![]()
![]()
ale bozohledná howada se najdou i mezi nekuřáky a dělají horší věci než jen obtěžování smradem
Ještě k těm letním zahrádkám:
Tady hájíš to, že kuřáci by měli letní posezení v našem pásmu krátké. No a? Já jako nekuřák taky můžu na čepované na letní zahrádku na našem obecním hřišti pouze o letních prázdninách. Protože to je venku a kuřák mi u vedlejšího stolu nevadí. Po zbytek roku mám po pérdeli. Jako všichni nekuřáci, kteří nechtějí sedět v zahulené uzavřené hospodě…
@lucenka píše:
ale bozohledná howada se najdou i mezi nekuřáky a dělají horší věci než jen obtěžování smradem
Ano, nikdy jsem neřekla, že ne
.
@lucenka píše:
to rozhodně, tohle je ale diskuze o kouření
@TomyTomy píše:
@ospalámyš Ale prosím tebe, když se párkrát za život nadechneš cigaretového kkouře nedostaneš rakovinu plic, to co dýcháš v tom ovzduší je stokrát horší. Ani většina kuřáků tu rakovinu nedostane.Příspěvek upraven 06.07.16 v 22:00
ale já jsme nikde nepsala, že z pár nadechnutí máš hned rakovinu plic ![]()
Ale z dlouhodobějšího pasivního kouření ji dostat můžeš. A nemusí to být hned rakovina plic, moje mamka má z pasivního kouření coby dítě(děda kouřil, tehdy se ještě o rizicích tolik nevědělo) neustálé bronchitidy a plicní problémy.
Mně je vcelku jedno, kolik kuřáků dostane nebo nedostane rakovinu plic, zvyšují si pravděpodobnost, jen chci, aby ji nezvyšovali ostatním.
Ještě před ne mnoho lety bylo zcela běžné kouřit na pracovištích, kde to schytávali nekuřáci, to už se posunulo naštěstí jinam. taky nám šéf hulil vedle v kanclu, až pak mu to naštěstí zakázali. Na ty restaurace taky časem dojde, protože prostě menšina obtěžuje většinu a dostatečný výběr nekuřáckých restaurací není. bydlím na vsi, tak vím o čem mluvím.
Kouření venku mě tolik neobtěžuje, pokud někdo nečoudí vyloženě pod nos, prostě chápu, že někde si holt zapálit musí. jen by měli být ohleduplní, což nejsou a díky tomu je tu ten tlak an nekouření.
@lucenka píše:
ale nikdo tě přeci nenutí dělat servírku v kuřácké hospodě. To už je rozhodnutí dané osoby, že kvůli práci obětuje své zdraví.
někde jsme četla, že k zákazu kouření v anglii přispělo i to, že někteří zaměstnanci hospod nechtěli pracovat v rizikovém zakouřeném prostředí, takže ne každý chce být v práci pasivní kuřák.
Me jsou kuraci ukradeni, pokud mi necoudi pod nos. Jednou jsem sla od gyndare a prede mnou vysla ven holka snad v 9 mesici a venku si zapalila
Nakopala bych ji pr…
@Knedlice píše:
Me jsou kuraci ukradeni, pokud mi necoudi pod nos. Jednou jsem sla od gyndare a prede mnou vysla ven holka snad v 9 mesici a venku si zapalila![]()
![]()
Nakopala bych ji pr…
no tak to jsou ukradení všem, pokud nemusíš čuchat smrady, a o tom to celé je.
@terinka4444 píše:
no tak to jsou ukradení všem, pokud nemusíš čuchat smrady, a o tom to celé je.
Vsak jo. Nechapu, proc jim stat nezdrazi krabicku aspon o 20 kc. Hlavne kdyz vidim mlade maminky, jak si kupuji cigarka z rodicaku a pak lamentuji, ze nemaji na to a na tamto
@Knedlice píše:
Vsak jo. Nechapu, proc jim stat nezdrazi krabicku aspon o 20 kc. Hlavne kdyz vidim mlade maminky, jak si kupuji cigarka z rodicaku a pak lamentuji, ze nemaji na to a na tamto
to nic nevyřeší, a to u nás ve školce integrovali, jak to napsat, děti co potřebovali integraci, vše pro ně zadarmo, protože rodiče jsou na hmotce, takže neplatí, a rodiče vypalují ve velkém zobáky před školkou. Jeden kartón cigaret a děti mají na školku i s výletem. Škoda se rozčilovat
@Knedlice píše:
to ničemu nepomůže. Jenom teda státu možná přistane něco navíc ve státním rozpočtu. Ale spíš lidi začnou kupovat levnější varianty, takže většinou větší sra. čky.
Docela silne kafe mi prijde soudit nekoho kdo jezdi casto mhd jako nizkou socialni vrstvu! Uz nevim kdo to psal a ani se mi to nechce dohledavat. Tou rozhodne nejsem. Takove reci, mne nikdo do kocaru nekouril takze ani tobe nikdo nemohl
Ozvat se umim, ale jsem znechucena, ze se musim dozadovat nekoho, aby nekouril v prostoru, kde je to zakazane. Primo pod napisem „Zakaz koureni“. A nejednou uz se mi stalo, ze na slusnou zadost byla neslusna reakce, obzvlaste od muzu.