Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Apaji Děkuji za tvůj příspěvek, mluvíš mi z duše.
I já otěhotněla na poprvé, jsem nyní ve 26. týdnu těhotenství a zatím zcela bez problémů. I přesto (nebo právě proto) se snažím o respekt a pokoru ke ke všem, kdo takové štěstí nemá (mám jich ve svém okolí dost) a chápu jejich snahu a potřebu podpory a pomoci od ostatních, kdo prožívá to samé. A kde jinde by se měly tyto ženy sdružovat a diskutovat, když ne na tomto serveru (maminky, těhotné a snažilky).
Doporučovala bych přečíst si dnešní deníček pana Davida, který mě opravdu zasáhl. Ten je pokorou a respektem přímo protkán a ukazuje, jak vypadá reálný život a problémy. Ne pročítání a hodnocení internetových diskuzí, které se mě ani netýkají.
Nejvtipnější je, že je zakladatelka podle příspěvků v diskuzi o zmíněných dušících teprve v 6 týdnu… No a už si hladí těhu bříško a myslí si, že všemu rozumí.
A samozřejmě už je MNOHEM MNOHEM dál, než ty před týdnem, že… To je legrace. ![]()
@Ploskutáček píše:
K něčemu se tu přiznám, jo? Nejsem úchyl, ani neleštím tyče, a už vůbec ne tu svou. Ale mám účet na Amatérech a jednou po mně jistá dáma chtěla fotku „tenisu“. Neuspěla. Mám zásady, a i kdybych je neměl, technicky bych to nezvládl. A žádat o to svou máti nebo bratra, neb jsem vozíčkář, to se mi fakt nechtěloNikde na netu nejsem pod svým jménem, ani na facebooku, nikde nenajdete můj ksicht, bradavku, pupek nebo sítnici
A jsem na to hrdý.Příspěvek upraven 09.08.15 v 18:22
nápodobně ![]()
@aneetka.m píše:
Ahoj holky, sem tady jedina ktera absolutne nechape smysl loveni duchu na testek?? Ja mam pocit, ze si nektere slecny z toho udelali vylozene konicek nebo ja nevim. Projela sem tu nekolik diskuzi a nestacila se divit. Jako z 200 fotek testu bylo 199 jasne bilych a negativnich a holky si navzajem gratulovali k duchu. A 90% z nich testovaly tyden pred menzez. Jako co je tohle za sport?? A co maji z toho ze tam po dlouhem hledani, upravovani v pocitaci a naklaneni najdou risku ktera je tam pri dlouhem zkoumani videt i kdyz je test nepouzityale holky si gratuluji k tehu tyden pred menzes, s negativnim testem a pak sou v soku ze carka nesili. A tak ziji od ovulace k ovulaci a vykupuji lekarny s testama a 4× za den hledaji ducha. Jinak teda holky podle duchu je tehotny i muj deda, bracha a 6 ti leta neter!!!
Souhlasím s tebou. Přijde mi to přehnané a přitažené za vlasy.
@aneetka.m Ty jsi opravdu zlá. Chtělo by to trochu pokory. My se o druhé dítě snažíme čtyři roky, né duchy po diskuzích nelovím, ale moc dobře všem těm holkám rozumím. A hlavně pokud Ti to vadí, proč na ty diskuze vlastně chodíš?
@kamony9
Já to znám. Taky jsem byla zcela bez problémů, ani jsem nezvracela. Chodila do práce. V 7. měsíci mi prasklo aneurysma na mozkové tepně, krvácení do mozku, bezvědomí, oslepnutí, po dvou dnech otevření hlavy, sedmihodinová narkóza a svorkování v mozku, probrala jsem se po pár dnech s oholenou hlavou, jizvou od spánku ke spánku a stále těhotná. Pak nastal otok mozku, bolesti, na které už mi nechtěli nic dát, byla jsem slabá a chtěla jsem už jen umřít. Opravdu jsem nechtěla žít. Byla jsem vyděšená, v bolestech, nechápala jsem, co se děje, pořád do mě někdo něco píchal, odebíral, monitoroval, pořád se vyptávali, jestli cítím pohyby dítěte…Bylo mi to jedno. Chtěla jsem ať ji ze mně vytáhnou ať už mě nechají na pokoji a já budu moct konečně umřít. Chtěla jsem na ně řvát, ať TO ze mně vytáhnou, odnesou a dají mi konečně pokoj. Přestala jsem jíst, žila jsem jen na nutridrincích (jeden na celý den). Donosila jsem dceru do 9. měsíce, plánovaný SC týden před termínem. Narodila se hroznou novorozeneckou anémii, okamžitě JIP a transfúze. Ale že já žiju, to nebyla má vůle k životu, já neměla žádnou. To byla vůle mé dcery, ona chtěla žít. A proto žiju i já. Od narození pila mmch 100 ml mléka - chudák vyhladovělý
Ale proč to píšu - i hodně pozdě se může cokoliv zvrtnout, co se jeví jako bezproblémové se může během okamžiku změnit. Šla jsem z práce domů, bylo 20.12. a já se těšila na Vánoce. Byla jsem hrdá, že mám umytá okna, napečené cukroví, dárek pro manžela v kabelce. Domů už jsem nedošla. Bylo to o fous - já i dcera. A tenkrát mě podpořila „jen“ má rodina (byly dny, kdy jsem se nepoznávala v zrcadle, nevyšla jsem schody, spala jsem 16 hodin denně a hrozně se bála smrti), jak bych uvítala, kdyby byla nějaká skupina lidí s podobným osudem, moc by mi to tenkrát pomohlo. Proto chápu potřebu lidí se stejným problémem sdružovat se do skupin, ať už diskuzních nebo různých občanských. Deníčky pana Davida znám, jsou čisté, lidské a zasáhly mě. Mj. u dcery taky hrozil DS, šla jsem na odběr plodové vody a během čekání na výsledky, jsem si myslela, že když se to potvrdí, půjdu na potrat. A snažila jsem se během těch týdnů čekání utnout vztah k dítěti, bylo to také svízelné období. Ve dne jsem věřila, že je zdravá, v noci jsem přemýšlela o potratu v tak vysokém stupni těhotenství. Potvrdilo se, že je zdravá. Nemusela jsem nic řešit dál. Postupem času jsem změnila postoj a nemyslím si, že dítě s DS je ta největší katastrofa na světě. Těžké to ale určitě je, jako s každým nemocným dítětem. Deníčky pana Davida mě utvrzují, že změna mého názoru (sice po skoro 10 letech), byla krok k určité vyspělosti a pokoře, kterou jsem tenkrát neměla. Dnes už bych na potrat dítěte s DS asi nešla - říkám asi, protože v té situaci nejsem a už nikdy nebudu.
P. S. přeju klidné těhotenství, hladký porod a krásné zdravé miminko ![]()
Víte holky je mě strašně moc z této diskuze smutno. Právě prožívám zklamání z nepovedeného Ketu a kdo ví, kolik takových zklamání nás ještě čeká.. A nejenom mě, ale všechny ty holky kolem. Až najdu sílu na další boj, vím že zase budu sedět na záchodě a zkoumat čárku a doufat.. Ale smát se nám všem za to a chlubit se bříškem? Myslete si co chcete, ale je to hnusný. A hlavně hnusný vůči všem, co podstupují složité procesy na reprodukčních centrech.
Chápu, že někdo, kdo má bříško bez problémů tohle nemůže pochopit, ale přesto by se měla zakladatelka nad touhle neštastnou diskuzí zamyslet. A raději ji nechat smazat.
@chipsa píše:
Víte holky je mě strašně moc z této diskuze smutno. Právě prožívám zklamání z nepovedeného Ketu a kdo ví, kolik takových zklamání nás ještě čeká.. A nejenom mě, ale všechny ty holky kolem. Až najdu sílu na další boj, vím že zase budu sedět na záchodě a zkoumat čárku a doufat.. Ale smát se nám všem za to a chlubit se bříškem? Myslete si co chcete, ale je to hnusný. A hlavně hnusný vůči všem, co podstupují složité procesy na reprodukčních centrech.Chápu, že někdo, kdo má bříško bez problémů tohle nemůže pochopit, ale přesto by se měla zakladatelka nad touhle neštastnou diskuzí zamyslet. A raději ji nechat smazat.
@Apaji Tedy, ty sis prošla peklem
To věřím, že taková zkušenost donutí člověka zcela přehodnotit náhled na život a závažnost problémů. Člověk začne vidět, co je opravdu důležité. Přesně to jsem myslela tím, kdy se problém s internetovou diskuzí, která se mě netýká, jeví jako zcela nedůležitá. ![]()
@kamony9
No právě, život mám moc ráda na to, abych ztrácela čas vyhledáváním témat, která mě sejří a tam nadávala
. Fakt si umím představit příjemněji strávený čas
Třeba mojito a dobrý film ![]()
@Apaji
Považuji tě za jednu z nejrozumnějších zde, tvé příspěvky čtu vždy moc ráda. Tak ti chci jen říci, díky, že tu jsi! ![]()
@chipsa píše:
Víte holky je mě strašně moc z této diskuze smutno. Právě prožívám zklamání z nepovedeného Ketu a kdo ví, kolik takových zklamání nás ještě čeká.. A nejenom mě, ale všechny ty holky kolem. Až najdu sílu na další boj, vím že zase budu sedět na záchodě a zkoumat čárku a doufat.. Ale smát se nám všem za to a chlubit se bříškem? Myslete si co chcete, ale je to hnusný. A hlavně hnusný vůči všem, co podstupují složité procesy na reprodukčních centrech.Chápu, že někdo, kdo má bříško bez problémů tohle nemůže pochopit, ale přesto by se měla zakladatelka nad touhle neštastnou diskuzí zamyslet. A raději ji nechat smazat.
Naprosto tě chápu. Já se snažila 6 let a nakonec po X pokusech, umělých oplodněních, KETech a IUI se po změně centra zadařilo přirozeně (malý zázrak asi). Takže ti přeji hodně sil a uvidíš, že i vám se poštěstí.
![]()
@aneetka.m no joooo, holky by moc chtely byt tehotne a tak testuji a testuji a hledaji, co tam vlastne neni.Taky to moc nechapu, ale ja mam jinou povahu. I kdyz snazeni dlouho neprinaselo ovoce, vzdy jsem si test udelala az min.5 dni po vynechani a bud byla velka cara, nebo nebyla…ani jsem si nedelala tisic testu po sobe, abych sledovala, jestli carka sili.Ale hold jsme kazdej jinej. ![]()
@anairda
Jééé, to jsem ani netušila, že na někoho můžu působit i mile.
Děkuji za poklonu ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat