Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
dudel dudlá od prvního dne co jsme dojeli z porodnice domů … jinak malé dávám odstříkané mliko svoje, protože mi totálně zdevastovala bradavky.
Tak to teda nevim. K tem detem by meli dodavat navod k pouziti ![]()
a ten Nutrilon jí dáváš z flašky,nebo stříkačkou? jestli z flašky,tak si na ni pomalu zvyká a prso možná začíná odmítat,nemusí se tak snažit sát,z flašky to líp teče..
Má růstový spurt - tak to si užijte
![]()
To je asi tak týdenní záležitost - prďous to měl tak tak, že nejdřív asi dva dny neskutečně protivnej a pak upadl do komatu a zas je spal a dobrý..
Tady v poradně na to doporučují zalehnout s mimi na celých 24 hod (nebo i víc) do jedné postele pod peřinu, oba nahatí a tulit se k sobě, kojit a pospávat.. - takhle to dělám vždycky, když malý začne nějak „vyšilovat“ a celkem to funguje - dokázala jsem ho tak i v zimě vyhrabat z nastupující nemoci ![]()
Ani nevíš, jak s tebou soucítím, naše dítě z úplného spavce, najednou totální nespavec, přes den dá 3×půl hodiny a to jen když vozím, v noci už dvě noci za sebou vzhůru ve dvanáct a do čtyř rodeo a nejpozději v šest ráno totální vstávámí
jako miminko spala v noci 8 hodin, před den 4 hodiny, pak hodinu vzhůru a nanovo. Uspávání je za trest. Někde jsem sakra musela udělat chybu a tak jsem se snažila
ječí tak šíleně, že si sousedi vedle v baráku myslí, že jí týrám, ona se vzteká, propíná, div se neudáví, jak vezmu do ruky, do vteřiny je klid, takže jí nic není, nejlépe ještě dudlat prso a jak není po jejím, ječí třeba hodinu v kuse. Nemám na to sílu, navíc má silný atopický ekzem, takže spocení je na obtíž, manžel si ze mně dělá legraci, že v půl roce mě začne mlátit
![]()
@ivana-domca píše:
Tak to teda nevim. K tem detem by meli dodavat navod k pouziti
Jo a občas by mohly mít i nějakej knoflík, kterým se vypnou
![]()
@terinka4444 píše:
Ani nevíš, jak s tebou soucítím, naše dítě z úplného spavce, najednou totální nespavec, přes den dá 3×půl hodiny a to jen když vozím, v noci už dvě noci za sebou vzhůru ve dvanáct a do čtyř rodeo a nejpozději v šest ráno totální vstávámí![]()
jako miminko spala v noci 8 hodin, před den 4 hodiny, pak hodinu vzhůru a nanovo. Uspávání je za trest. Někde jsem sakra musela udělat chybu a tak jsem se snažila
![]()
ječí tak šíleně, že si sousedi vedle v baráku myslí, že jí týrám, ona se vzteká, propíná, div se neudáví, jak vezmu do ruky, do vteřiny je klid, takže jí nic není, nejlépe ještě dudlat prso a jak není po jejím, ječí třeba hodinu v kuse. Nemám na to sílu, navíc má silný atopický ekzem, takže spocení je na obtíž, manžel si ze mně dělá legraci, že v půl roce mě začne mlátit
![]()
Kolik jí je teď? To propínání a vztekání, to mi malej dělá taky, hlavně ve chvíli, kdy má prdíky. A sklidní se taky v ruce nebo u prsa.
Holky, je to asi všude stejný
u nás si taky sousedi musí myslet, že jí ubližujeme
když jí vemu na ruky, tak se utiší jen asi na dvacet vteřin a jede na novo
někdy toho už mám tak dost, že malou musím položit do postýlky a jít se uklidnit do koupelny … kopnu si do pračky, ponadávám a se slzama v očích se vrátím
ten začátek života je opravdu krása i hrůza :/
@Machecha píše:
Kolik jí je teď? To propínání a vztekání, to mi malej dělá taky, hlavně ve chvíli, kdy má prdíky. A sklidní se taky v ruce nebo u prsa.
@terinka4444 To mi taky prďous dělá - ale ve čtyřech měsících (jemu jsou čtyři měsíce) to prostě není vědomý vztek - on přeci nemůže chápat, že dělá něco nevhodného.. Prostě něco chce a ví, že na to má právo.. ![]()
Jako na extra vzteklíky pomáhá homeo Chamomilla (v potenci C5 nebo C9), pokud jsou děti extra nespavé a „hyperaktivní“, pomůže Nux Vomice C5, C9.
@evaruza píše:
Asi nemám tak syté mliko a malá se furt dožaduje pití, tak přikrmuji
Nesyté mléko je pověra. ![]()
@ivana-domca píše:
Ja taky ne, malymu lezou zuby a vstava v noci 2× dokud nedostane prso, tak neda pokoj a na nejake vyrvavani nemam nervy
U nás naprosto stejný, s tím rozdílem, že zuby zatím žádný nerostou. ![]()
@ivana-domca píše:
Tak to teda nevim. K tem detem by meli dodavat navod k pouziti
Taky by se mi jeden hodil.
![]()
@veny1 píše:
Taky by se mi jeden hodil.![]()
Do jeho 3 mesicu jsem chlapovi brecela skoro kazdy den na rameni, byla jsem zoufala unavena vycerpana. Po 3. mesicich se to trosku zlepsilo, ale prdiky ho trapily neskutecne ( nezabralo vubec nic ) a po jeho pul roce uz je to celkem o. k. az porad na to brisko ![]()
To by mohla být alergie na lepek - zkus na týden vyhodit ze svého jídelníčku všechno pečivo, knedlíky, těstoviny a zahušťované omáčky - a uvidíš, zda se u mimi něco změní ![]()