Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Amber_1977 píše:
To by mohla být alergie na lepek - zkus na týden vyhodit ze svého jídelníčku všechno pečivo, knedlíky, těstoviny a zahušťované omáčky - a uvidíš, zda se u mimi něco změní
Zkousela jsem, vynechala jsem i mlecne vyrobky a zadny efekt ![]()
@evaruza píše:
Ahoj holky, maminy![]()
o5 tu mám problém
Děkuji předem za pomoc
malá nám už 3 den skoro nespinká.
za 24 hodin naspí tak 8 hodin přerušovaně
Jídla má dost, prdíky nás nezlobí ..... jsem už zoufalá.
Nevím v čem dělám chybu!!!
Necetla jsem diskusi.
Ja si myslim, ze je to rustovy spurt,ktery je vestsinou kolem 3 a 6 tydne, pak kolem 3 a 6 mesice, anebo jsou to zoubky.
Kdyz se budi, chce vice jist?
joooo máme stejnej problém,jen já mám ty děti dvě,tak si to zkus představit.Ony spinkají krásně,v noci spí i 5 hodin v kuse,ale to uspávání je dvouhodinový rituál provázení řveeem
někdy volím brutální řešení,dám do postýlek,zapnu monitory a jdu pryč,vracím se až když už ječí moc.Nejlíp se jim usíná v moji náručí,ale mám jen dvě ruce že jo..
a Nutrilonem bych to rozhodně neřešila,máš dost mlíčka,jak píšeš,možná ten Nutrilon ji právě trápí ![]()
@evaruza píše:
Asi nemám tak syté mliko a malá se furt dožaduje pití, tak přikrmuji
Byla jsem také naprosto bezradná zoufalá a vyčerpaná z našeho malého nespavce. Jak věděl, že ho nesu do postýlky tak už vyváděl, přitom zíval, rudý oči, mrzutej a ne a ne usnout. Nakonec to vyřešilo zapnuté radio, ale bez signálu, jen to šumění..okamžitě usnul. Zdálo se mi to naprosto neuvěřitelné ale zabralo to jako jediné. ![]()
Ahoj,
máme dvouletého chlapečka. Od narození téměř vůbec nespal a pořád plakal. Byla jsem hodně vyčerpaná a jeden čas abych to zvládla i na antidepresivech. Dětská lékařka nám nic neporadila, jezdili jsme sami na neurologii následně na rehabilitaci.......bohužel také nic. Pak jsem někde našla radu ohledně pevného zavinutí a bílého šumu a to bylo jediné co nás zachránilo opravdu to pomohlo. Ale i tak když byl vzhůru byl hodně neklidný a samozřejmě jsme nemohli ani nikam ject autem atd…Vysloveně jsem protrpěla jeho první rok života a poté najedenou začal krásně spát sám od sebe celou noc a dvě hodiny po obědě. Když jsme čekali druhé dítko, byla jsem přesvědčená, že se to už podruhé stát nemůže. Narodila se nám holčička, která v porodnici spala pořád, ale pár dní po návratu domů najednou přestala a je přesně jako první syn. Vyloučili jsme samozřejmě mlíčko, prdíky atd…stejně nespí. Naprosto nechápeme čím to může být. Lékaři jsou v tomhle směru k ničemu opravdu, takže nezbývá než to prostě vydržet. Jo a na dcerku bohužel nefunguje ani ten bílý šum ani náruč nic.