Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak to je síla, to mě moc mrzí a soucítím s tebou
. Měla jsem podobného experta, ale můj syn měl prostě přehozený den a noc. Ve dne spal a já vařila zedníkům (stavěli jsme RD) a klimbala u toho, no a v noci jsme žili
Je to očistec, já vím, asi ti moc nepomůže vědět, že z toho vyroste. Nezbývá ti, než si co nejvíc odpočinout a vyspat se ve dne. Co tatínek a babičky? Pokud lze, zapoj je co nejvíc. Vykašli se na úklid a podobné zbytečnosti a dopřej si dostatek odpočinku, ať máš sílu a energii. Moc držím palce ![]()
Ještě mě napadlo posunout postýlku, maminky tady někde psali, že se pak spaní zlepšilo.
Jsem na tom podobně. Malej se mi budil každou hodinu.
Ted, poslední týden, se budil každou třetí hodinu, tak jsem myslela, že konečně změna k lepšímu. Dnešní noc: první tři hdiny v kuse, a pak už to jelo opět každou hodinu.
Myslím, že už to je jeho takový zvyk. Do toho začal spát blbě i přes den. Bohužel radu žádnou nemám, jen že v tom nejsi sama. Asi patříme k těm matkám, kterým prostě děti spát nebudou. ![]()
Ahoj
mi syn takhle vstával taky kolem toho 7 měsíce. Vydržela jsem to měsíc a pak šel spát sám do pokojíčku. Když se probudil šel manžel. Já jen jednou na kojení. Ale hned první noc byla lepší. A druhá taky. Po týdnu někdy spal i celou noc.
Držím palečky, at něco zabere ![]()
Zkuste přestěhování Honzíka do pokojíčku, připadá mi to, jako že se vzájemně v noci budíte.
Staršího syna jsem kojila do dvou let, už jsme chtěli druhé miminko, tak jsem musela odstavit. S odstavením šel do pokojíčku a rázem během dvou nocí spal celou noc v kuse. Ani se mu nedivím, že se v noci budil, chlap je totiž dost hlučný - převracení se v posteli, pohazování peřinou, chrápání. Prostě normální chlap
.
Původně jsem chtěla navrhnout zavinování, ale začínat s tím v osmi měsících už nemá smysl.
Držím palce, ať se to brzy srovná. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že nejhorší je nevyspání, všechno ostatní se dá nějak zvládnout. Ale když nejsi vyspalá, je to děsný.
Nelda je u nás v ložnici ale budí se třeba i když je tam sama než my jdeme spát
to posunutí postýlky u nás zatím nejde díky místu ale dokopávám manžílka aby konečně hnul zadkem a začal makat na tom pokojíčku pak budem posunova postýlku dle libosti a doufat že se to zlepší ![]()
Vážně je to masakr to buzení a držím nám všem nevyspaným maminám palce aby bylo nejlépe už dnešní noc líp ![]()
Ahoj, asi tě nepotěším ale muj syn nespal do roka a půl.Přes den řval když byl miminko tak do dvou měsíců,pak byl ale ukázkové dítě,kolikrát jsem ani nevěděla že ho mám,přesto byl veselý a hravý dítě plný života,večer usínal taky naprosto najedničku,bylo koupání,večeře,chvilku pohraní a šup do postýlky zhasnout a spal jak dudek,okolo 1hodiny ranni se ale pravidelně budil a řval a řval a řval a vydžel to jak kdy,když za hodinu spal byl to zázrak a taky vyjímka,spíš měl výdrž až tak do 3 hodně často i do 4 hodin.Bylo to šílený,nic nechtěl,pít,jíst,oblíknout,svlíknout,prdy to taky nebyly,teplota taky ne,mast na zuby nefungovala,neplatilo na něj ani vození přes práh,prostě nic.Lítaly jsme k doktorce snad každý třetí den s kruhama pod očima,vynervovaná co se děje a naštvaná protože jsme se s přítelem pochopitelně hádali(samozdřejmě chodil do práce chudák).nejdřív měl na spaní medunku ta pomohla pouze první noc,pak ěl homeopatika ty pomohli asi tak na dvě noci,v roce dostal čtvrtku diazepamu a páni spal 3noci,přes den naprosto v pohodě a 4noc to začalo nanovo,všichni kroutily hlavou a já byla zničená
poslali nás na neurologii -nic- na psychlogii -nic- všude jen kecy že musíme vydžet a že to přejde časem že si zřejmě vybírá zllobení když je přes den hodnej.No a ejhle v roce a půl byla jedna noc kdy malej prospal celou noc jen tak sám od sebe,a já 10× vstávala a kontrolovala jestly vůbec dýchá,od tý doby spí,sice chce v noci několikrát pít ale i to dostáváme pod kontorolu…No vím že jsem ti fakt nepomohla a asi ani neutěšila ale zkus to prostě vydržet,přeju hodně pevné nervy ![]()
Kamarádce takhle vstával syn, přestěhovala ho asi v půl roce z ložnice do dětského pokoje a od té doby vstává jen jednou na krmení nebo nikdy. Asi se i občas budil - většinou ho neslyšela a nechodila tam, občas ho zaslechla, ale řekla si, že tam chodit nebude. Po pár nocích se přestal budit, jen když má fakt hlad.
Někdy mi připadá že mám doma dvě děti, jedno denní co je šikovný a hodný sice spinká málo ale je hodnej a pak mám noční dítě a to se objeví satánek… někdy mám pocit, že ho hodím do koše a vynesu s odpadkama, jen musím přijít na to do které popelnice by se hodil
![]()
ne legrace.. je to fakt na palici.. a i když mi to nepomůže tak alespoň vím, že v tom nejsem sama.
Budu se snažit ještě vydržet a prso v noci nedat a zkusím nevyndávat z postýlky jen hladit a narovnávat, protože je to akrobat. Kolikrát jsem už byla naštvaná a říkala si tak si tam v tý postýlce ječ, jenže on je tam nebezpečnej sám sobě, furt od někud koukají nožičky nebo ručičky.
Děkuju za podporu snad brzo bude chrnět.
Souhlasím s Omites, neměli jsme to ani zdaleka takhle krušné, v podstatě jsem se vyspala, ale čeho je moc toho je příliš ![]()
tak dneska vstával všehovšudy 3×, sice měl ve 2 ráno tendence že budeme vstávat, ale jak jsem na něj byla po včerejšku už naštvaná tak jak píše myslím Omites, nejspíš vytušil že ho fakt nezvednu z té postele, tak ani nezkoušel moc řvát. Sice jsem ho asi milionkrát pokládala se slovy: Ne, v noci se nevstává, v noci se spí! Hrát si budem ráno! ale vyhrála jsem nakonec dal pokoj spráťa jeden. Trvalo to nekonečnou 3/4hodinu ale pak spal až do 6 na mlíčko a pak až do půl 8. Snad to nebyla výjimka a začal chápat že: V noci se nevtává, v noci se spí a hrát si budem ráno. ![]()
Chlap se mi smál že jsem jak zaseklej gramofon ale nakonec jsem uspala i jeho ![]()
@evick2 tak to je super, že to funguje!!! Uvidíš, bude to ještě lepší. Akorát pak počítej, že sem tam vyzkouší, jestli by přece jenom nemohl dělat v noci neplechu… Pak je postup stejný. Akorát když je nemocný, tak udělám výjimku a vezmu si ho k sobě. Ale po nemoci zase najíždím na původní režim.
Většinou teda řeknu jenom „hají“ a on si hned sám lehne, chytne si plínku a spí dál.
Asi nepřidám žádnou radu,spíš bych ji potřebovala sama
Mám tříletou dcerku,kterou jsem v roce a půl odstěhovali do vedlejšího pojíčku a od té doby nechce ani slyšet o plínce,tudíš se vzbudí jen když chce jít čůrat,přes den už ale spát nechce a ať jde spát v kteroukoliv hodinu,vstává ráno o půl sedmé. ta mladší (10 týdnů) spí přes den jen když ji houpu v kolíbce nebo ji nosíme jinak řve a řve,jakmile ji ale večer vykoupu a nakojím tak usne zhruba na půl hodinky a pak se můžu roztrhnout,vymýšlet cokoliv abych ji uspala a je to na nic,usne většinou až kolem páté ráno a to jen u mně a přisátá. Také nevím co dělat,pravidelně odpadnu když přijde manžel z práce,ale už mám taky dost…
Raduš malej tohle měl od porodky a když se na to dívám zpětně tak si na to zvykl když jsem neměla absolutně nic a on plakal hlady, sestry mi dokrm nedaly a dvě noci a dva dny jsem neměla fakt ani kapku takže jsem houpala aby tak nekřičel a už nám to zůstalo ![]()
ale se spánkem přes den to bylo čím dál horší na hodinu řvaní 20minut spánku takže jsem přestala uspávat. Nechceš spát-nespi! no a dneska mi spal jen hodinu.. od 12-13 a jinak nic.. nojo co jsem si udělala to mám. Jemu spánek nějak výrazněji nechybí sem tam je protivný a šmudlá si očička tak zkusím položit a za chvíli je zas vysmátý jak lečo.. snad bude spát i dneska líp.. dokonce večer usnul bez cirátu přitul se k dece a jak když vyndáš baterky.. holky kéž by to vydrželo