Nestandardní dvouleťák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
1.5.21 08:20

Zkusila bych foniatrii a psychologa. Logopedie pomůže spíš spolupracujícímu dítěti :think: mně zas teď přišlo do mailu, že 2 a půl lety má zvládnout nakreslit kruh a v něm oči a pusu :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
1.5.21 08:23
@Midaku píše:
Tak tomu nerozumí ani ten náš čtyřletej, kterej má porozumění tak na 3 roky… uvidíš, co bude na te logopedii, myslím, že v tomto věku to stejen skončí jako OVŘ…

To je porozumění tak na 18 mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8835
1.5.21 09:28

@Klara178 no, co na to říct. Psycholozce v nějakém testu vyšlo 3 roky a měsíc. Mam ještě 20 měsíční dceru, ta rozumí skvěle, ale takovýto pokyn by asi taky nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
1.5.21 10:08
@Midaku píše:
@Klara178 no, co na to říct. Psycholozce v nějakém testu vyšlo 3 roky a měsíc. Mam ještě 20 měsíční dceru, ta rozumí skvěle, ale takovýto pokyn by asi taky nezvládla.

Promiň, ale ukaž jak jsi veliký, podej kostku, jdeme si umýt ruce, vylez na postel, dej mi pusi to jsou pokyny tak pro roční dítě, ten rok a půl jsem ještě nadsadila 🙂

Syn má vývojovou dysfazii, dokonce receptivniho typu a těmto pokynům rozuměl ve třech letech úplně bez problémů. A to má potíže s porozuměním i teď v sedmi letech…

Dcera 3,5 je ok a v roce tomuto rozuměla, možná i dříve, vždyť to je úplný základ, nic složitého

Promiň, jsem trubka, tys myslela asi Bez do pokoje, otevři skříň a přines míč…
Tak to bych řekla, to je tak na 2,5 až 3 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8835
1.5.21 12:50

@Klara178 ano, myslela jsem ten slozeny pokyn. Kdyby mi ve 4 letech nerozuměl ani „vylez na postel“, tak bych určitě nebyla tak v klidu… om by rozuměl i tomu složenému, ale musela bych mu to říct jinak, postupně, pomalu a v každém mezikroku se ujistit, ze ho pochopil. A dle psycholožky toto právě neznamená, že tomu rozumí. I když ve výsledku by pokyn splnil. Asi Teda. Ale rozumět znamená, že hne do jedné větě udělá to, co se po něm chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí