Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No mě taky moc nestojí.. Na chlad reagují, na partnera moc ne.. I když kojim už rok a půl, sex žádnej, zima pryč, tak uvidíme co bude dál ![]()
@Picinda hele skákni k dr, a nech se pořádně prohlédnout, případně zajdi k psychologovi. Jako chápu že je to pro tebe problém, někoho trápí věc, která je pro druhého blbost. Nevím jak bych to řešila já, třeba by mě to taky trápilo ![]()
Hodně štěstí, a přeju ať jsi spokojená ![]()
@Picinda ja mam to stejný, tak mě zajímalo, proč nedosahuješ orgasmu, když já s tím problém nemám ![]()
@K.Black děkuju jsi jedna z mala kdo me chape.. je to pro vsechny smesne ale me je k placi ![]()
@Picinda Hele, ale jestli se ti při dráždění ztáhne dvorec a i tvrdost cítíš, tak zase reagují. Holt to bude fyziologií tvého těla. Nejspíš to vypadá na ty ploché bradavky, jak tu někdo zmiňoval. Asi se budeš muset smířit s tím, že „špunty od kopaček“ prostě bez plastiky mít nebudeš
Takže bych šla k psychologovi, jestli by ti nemohl pomoct s tím blokem, pač užívání si sexu a orgasmus na postavených bradavkách nezávisí, nebo zkus sexuologa, nebo pak tu plastiku. Myslím, že tam bude doktor nejlíp vědět, co s těmi tvými bradavkami půjde udělat. ![]()
@Picinda píše:
@K.Black děkuju jsi jedna z mala kdo me chape.. je to pro vsechny smesne ale me je k placi
Fakt se nemáš za co stydět
Myslím, že spousta žen má po mateřství problém s prsama a určitě by se jim ten tvůj zdál jako banalita.
@Picinda Netrap se, tady jsou zas pipky, co řeší, jestli se maj malovat k porodu a dokážou o tom nakecat milion stran
nebo mnohem větší fíčoviny než jsou tvoje bradavky ![]()
@Kaczenka Jenže pro ni právě to banalita není a dost ji to trápí ![]()
@Picinda píše:
@K.Black děkuju jsi jedna z mala kdo me chape.. je to pro vsechny smesne ale me je k placi
ale prosimtě
neřvi a dojdi k dr, myslím že něco vykoumáte, škoda že nedáš fotku, myslím si že to je spíš v tvé hlavě
A mě teda osobně se spíš líbí malé bradavky než nějaký špunty veliký. A mému manželovi taky, jsem se ho ptala ![]()
Prostě každý má nějaký problém, jde o to ho řešit, někdy to jde a někdy ne, jde o to zkusit to ![]()
@Picinda ahojky, jsem gynekoložka, tak snad ti poradím. Bradavky, jejich velikost, tvar, vystouplost nad povrch, taktéž velikost dvorce je u každé ženy jiné. Bradavka se při podráždění „postaví“ tím, že se v dvorci stáhne svalovina a tento proces je rovněž individuelní, t. j. jedna žena má bradavky vystouplé nad povrch výrazně, druhá méně, další vůbec. Nemá to vůbec spojitost s nervovým systémem, takže žádný neurolog, byť by chtěl, ti nepomůže. Některé ženy mají bradavky natolik ploché, že i při stažení svalů dvorce nedojde vůbec k jejich vyvýšení nad povrch a tudíž to vypadá, že „nestojí“. Pokud jsou ale citlivé, tak je to naprosto normální jev. Já bych se u tebe přikláněla spíše k psychickému problému = bloku, který jsi si podvědomě vypěstovala a ovlivňuje tvůj život. Doporučila bych psychologa, plastická chirurgie až jako poslední možnost, protože bys po operaci mohla přijít o citlivost bradavek. ![]()
@arcanobacterium no, konečně fundovaný názor.
Ale můžu se zeptat, zakladatelky prsa na podráždění reagují, ale kdyby byly absolutně bez reakce? Něco ty podněty do mozku musí přenášet, ne? Já totiž myslela, že se podráždí nervová zakončení, ty vyšlou signál do mozku a ten dá podnět svalovině, aby se ztáhla. Nebo to je něco v tý svalovině, která na to reaguje a vůbec to neřídí mozek? ![]()
@arcanobacterium Jsem ráda, že někdo má stejnej názor jako já. Zakladatelka má problém s hlavou, ne s prsama. Tak jsem zvědavá, jestli s tím půjde něco dělat - protože to bude složitější řešení než se nechat říznout… ![]()
@Jazz27 Jasně, že všechno řídí mozek, ale je to mnohem složitější.
Co se dvorců a bradavek týče, tak stačí lokální podráždění (dotek, chlad…) a svalovina se samovolně stáhne. Jsou to nervová zakončení, ale nelze je léčit na neurologii. Př. i vlasový folikl má nervová zakončení, mazové žlázky a dále bych mohla vyjmenovávat do nekonečna, ale ne vše souvisí s poruchou funkce mozku a neléčí se neurologem. Nevím, zda jsem se vyjádřila dobře a srozumitelně, už mi to nemyslí (večerní hodina + těhotenství
).
![]()