Nestlé dessert

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9763
9.4.15 10:30
@marrlinka píše:
Myslím, ze výrobce nezajímá, co je pro deti dobre a je jim burt, ze deti rveme cukr horem dolem. Me třeba přechází zrak, když vidím v obchode instantni kaši s medem určenou pro mimina jako jeden z prvních prikrmu :roll: :poblion: O dětské vyzive z kramu si teda iluze nedelam.

To chápu, že výrobci je fuk, kolik cukru si narve matka do dítěte, já to myslela tak, že nemůžou vyrobit něco, co by ještě nebylo pro daný věk určeno a napsat tam že je.
To ostatní už záleží na tobě, jestli koupíš nebo ne a to má každá jinak. Mě třeba dětská výživa z krámu u malý nevadila, s příkrmama začala od 4m a prostě sem to tak nějak postupně časem a věkem kombinovala, někdy klidně i tu instantní kaši, jindy ovoce, prostě byla v tomhle smyslu všežravec, žádná striktně nekomerční domácí strava. A nejvíc mě právě štvaly ty výkřiky některých kámošek typu: ježiš to já bych nikdy nedala s dokonalou přednáškou k tomu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
9.4.15 10:30
@Regina Hero píše:
no a nedejbože, kdyby to obsahovalo ještě ten dihydrogen monoxid… a že se ta látka dostane úplně všude a je smrtelně nebezpečná… :think:

no už víme, které zdroje nám nejčastěji používá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
9.4.15 10:31

Holky k tomu medu, mně ho taky určitě na dudlík dávali :lol: A alergie na něj přišla v 35 letech, ale fakt si nemyslím, že za to může maminka :roll: Nicméně je to pořád cukr, stejně jako ten bílý, jen je obohacený o látky pro někoho prospěšné pro někoho škodlivé. Ale jako sladidlo je úplně šumák jestli jde o med, glukopur, nebo obyč. cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
9.4.15 10:33
@Anro píše:
Jsem třeba nikdy nepochopila tu logiku.To jako medem se sladit miminům nemůže, ale glukopurem jo? Tak snad sladké jako sladké, ne?
@Anro píše:
Jsem třeba nikdy nepochopila tu logiku.To jako medem se sladit miminům nemůže, ale glukopurem jo? Tak snad sladké jako sladké, ne?

Med je jeden z největších alergenu a takhle brzy se nedoporučuje. Rozhodne bych ho nedala pulrocnimu miminu. Alergii muze mít samozřejmě na cokoliv, to je jasny, ale zrovna med bývá v doporučení zavádění potravin až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
9.4.15 10:34
@Anro píše:
Tak jasně, člověk musí být opatrnější. Včera jsem jedla klasické arašídové křupky, tak jsem trochu dala malému, a žádná reakce nebyla. Vlastně zatím na nic.Tak si myslím, že i ten med snese :)

starší dcera trpěla ne vyloženě alergiemi, ale spíš nesnášenlivostí, takže u mladšího jsem šla spíš tudy. Všechno je to jen o tom zapojit hlavu a trochu přemýšlet, ovšem pokud si nakoupím hafo chytrých knih a žji podle toho co kde vyčtu od kde které pipiny co má "petent " na výživu tak :roll:

Příspěvek upraven 09.04.15 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
9.4.15 10:56
@bozska-mrcha píše:
starší dcera trpěla ne vyloženě alergiemi, ale spíš nesnášenlivostí, takže u mladšího jsem šla spíš tudy. Všechno je to jen o tom zapojit hlavu a trochu přemýšlet, ovšem pokud si nakoupím hafo chytrých knih a žuji podle toho co kde vyčtu od kde které pipiny co má "petent " na výživu
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Anro
9.4.15 11:00
@marrlinka píše:
Med je jeden z největších alergenu a takhle brzy se nedoporučuje. Rozhodne bych ho nedala pulrocnimu miminu. Alergii muze mít samozřejmě na cokoliv, to je jasny, ale zrovna med bývá v doporučení zavádění potravin až později.

Vidíš, a já bych zase třeba dala. Když se osype, tak mu to už nedám, ne? A co teda cukr? Všude se píše a říká, že jde o návyk na sladké. A s Glukopurem je to taky sladké, ne? Nebo MM, ovoce…Takže z cukru si na sladké zvykne, a z Glukopuru ne :think:

• Citovat
  • Upravit
9763
9.4.15 11:02
@bozska-mrcha píše:
starší dcera trpěla ne vyloženě alergiemi, ale spíš nesnášenlivostí, takže u mladšího jsem šla spíš tudy. Všechno je to jen o tom zapojit hlavu a trochu přemýšlet, ovšem pokud si nakoupím hafo chytrých knih a žuji podle toho co kde vyčtu od kde které pipiny co má "petent " na výživu

Přesně :palec: A z toho pak vznikají ty hrůzné obavy, jestli může dát tohle a tohle… a hrůzné scénáře co ne, když je toho „studia“ moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
9.4.15 11:09
@Ainy píše:
Holky k tomu medu, mně ho taky určitě na dudlík dávali :lol: A alergie na něj přišla v 35 letech, ale fakt si nemyslím, že za to může maminka :roll: Nicméně je to pořád cukr, stejně jako ten bílý, jen je obohacený o látky pro někoho prospěšné pro někoho škodlivé. Ale jako sladidlo je úplně šumák jestli jde o med, glukopur, nebo obyč. cukr.

Mám na to stejný názor, já jsem alergik na pyly, od 14 let, a určitě se to neprojevilo tak pozdě kvůli kojenecké stravě :D Zato dcera je alergik už v 5ti letech, to jsem přesvědčená, že za to můžu já tím, že jsem dávala alergeny až kolem roku :( A co se týče těch sladidel, taky si myslím, že je jedno, co použiju.

• Citovat
  • Upravit
733
9.4.15 11:24
@Anro píše:
Vidíš, a já bych zase třeba dala. Když se osype, tak mu to už nedám, ne? A co teda cukr? Všude se píše a říká, že jde o návyk na sladké. A s Glukopurem je to taky sladké, ne? Nebo MM, ovoce…Takže z cukru si na sladké zvykne, a z Glukopuru ne :think:

Dítě sladkou chuť potřebuje, i právě proto, že MM je nasládlé. Jenže to neznamená, že ho budeš ládovat cukrem. MM je nasládlé přirozeně. Nesrovnávala bych MM nebo ovoce s cukrem, který má na tělo negativní účinky a způsobuje návyk. A nedala bych cukr ani glukopur, oboje sladidlo, které mimčo rozhodně nepotřebuje a čím později se s ním setká, tím líp. Moje jedenáctiměsíční mi sní doma uvařenou, přirozeně nasládlou rýžovou nebo jáhlovou kaši, kdyby už znala cukr, je konec.

Příspěvek upraven 09.04.15 v 11:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
9.4.15 11:26
@Anro píše:
Mám na to stejný názor, já jsem alergik na pyly, od 14 let, a určitě se to neprojevilo tak pozdě kvůli kojenecké stravě :D Zato dcera je alergik už v 5ti letech, to jsem přesvědčená, že za to můžu já tím, že jsem dávala alergeny až kolem roku :( A co se týče těch sladidel, taky si myslím, že je jedno, co použiju.

Mě se to zdá jako blbost, žes to způsobila ty, současné alergie u dětí podle mě souvisí spíš s všudypřítomnou chemií okolo nás, v jídle, životním prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
9.4.15 11:29
@Ema1984 píše:
Dítě sladkou chuť potřebuje, i právě proto, že MM je nasládlé. Jenže je nasládlé přirozeně. Nesrovnávala bych MM nebo ovoce s cukrem, který má na tělo negativní účinky a způsobuje návyk. A nedala bych cukr ani glukopur, oboje sladidlo, které mimčo rozhodně nepotřebuje a čím později se s ním setká, tím líp. Moje jedenáctiměsíční mi sní doma uvařenou, přirozeně nasládlou rýžovou nebo jáhlovou kaši, kdyby už znala cukr, je konec.

Tak malý mi taky donedávna jedl domácí přesnídávky, neslazené, ale už je nechce, tak musím dávat syrové ovoce, je sladší, abych nemusela sladit, ale cukr zná, v jogurtech třeba, a masozeleninu baští o stošest :D

• Citovat
  • Upravit
Anro
9.4.15 11:32
@Ema1984 píše:
Mě se to zdá jako blbost, žes to způsobila ty, současné alergie u dětí podle mě souvisí spíš s všudypřítomnou chemií okolo nás, v jídle, životním prostředí…

To taky, ale u dětí bych řekla, že jsou na ty chemikálie, atd. zvyklé už z prenatálního věku, a MM, takže je to nemůže skolit alergii.To spíš u těch starších, co dostanou alergii najednou ve 20,30,50 letech.

• Citovat
  • Upravit
1127
9.4.15 11:51
@Anro píše:

Určitě zato nemůžeš ty..A určitě to není tím, že jsi dávala alergeny až kolem roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
9.4.15 11:55
@kvitk1 píše:
Určitě zato nemůžeš ty..A určitě to není tím, že jsi dávala alergeny až kolem roku ;)

Tak určitě je to genetické, já alergik, tatínek taky, ale myslím, že kdybych začala s alergeny už podstatně dřív, že se to třeba oddálí :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko