Nestlé dessert
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Anro
Oddálí? O pár dní nebo měsíců? Nad tím vůbec nesmíš přemýšlet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anro píše:
Vidíš, a já bych zase třeba dala. Když se osype, tak mu to už nedám, ne? A co teda cukr? Všude se píše a říká, že jde o návyk na sladké. A s Glukopurem je to taky sladké, ne? Nebo MM, ovoce…Takže z cukru si na sladké zvykne, a z Glukopuru ne
Asi by mě ani nenapadlo sypat do kaše (nebo čehokoliv jinýho) miminu cukr ani glukopur
MM či ovoce bych s rafinovaným cukrem nesrovnávala, laicky na to nahlížím tak, že v MM a ovoci se cukr vyskytuje přirozeně, ale rafinovaný cukr prošel jednak fabrikou a druhak ho pak přidáváme i tam, kde nemá co dělat (nemluvím o rozumném používání cukru - do toho ale umělé slazení dětské stravy, myslím, nepatří).
Prostě všeho s mírou. Občas dostane puding, který jednou trochu osladím třtinovým, někdy bílým cukrem. Dostane ovoce, dostane občas nějaký piškot či dětskou sušenku, která je slazená s mírou. Někdy mu kaši osladím sirupem někdy ovocem. Prostě jak kdy, vyváženě. Moc mě nebere „hurá, budeme všude sypat glukopur“.
Pokud máš zájem, tady je fakt zajímavé pětiminutové video o cukrech - z čeho se skládají, jaký je jejich metabolismus, je to tedy primárně o agávovém sirupu, ale celkově je tam dost informací o cukrech. A poučení je z toho jasné - všeho s mírou. Už jsem s tím asi otravná, to video jsem na mimino dávala několikrát.
Na závěr - každý průměrně vzdělaný strávník ví, jak se ideálně stravovat, výživová pyramida se rve dětem do hlaviček od nepaměti, nicméně málo lidí se tak skutečně stravuje. Mimino má tu (ne)výhodu, že si vybrat nemůže a krmí ho rodiče a může požívat zdravotních výhod ze zodpovědnosti svých rodičů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka
Koukala jsem na video. Tak to je hrůza..
Ve velkém množství je to takový svinstvo ![]()
Já používám klasický cukr, ale o agáve sirupu už jsem také slyšela. Občas jsem si říkala, jestli by to nebylo lepší. Teď říkám, že ne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bozska-mrcha píše:
@Karleon že ty ji ještě neznáš![]()
Znám, ale nedalo mi to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
Asi by mě ani nenapadlo sypat do kaše (nebo čehokoliv jinýho) miminu cukr ani glukopurMM či ovoce bych s rafinovaným cukrem nesrovnávala, laicky na to nahlížím tak, že v MM a ovoci se cukr vyskytuje přirozeně, ale rafinovaný cukr prošel jednak fabrikou a druhak ho pak přidáváme i tam, kde nemá co dělat (nemluvím o rozumném používání cukru - do toho ale umělé slazení dětské stravy, myslím, nepatří).
Prostě všeho s mírou. Občas dostane puding, který jednou trochu osladím třtinovým, někdy bílým cukrem. Dostane ovoce, dostane občas nějaký piškot či dětskou sušenku, která je slazená s mírou. Někdy mu kaši osladím sirupem někdy ovocem. Prostě jak kdy, vyváženě. Moc mě nebere „hurá, budeme všude sypat glukopur“.
Pokud máš zájem, tady je fakt zajímavé pětiminutové video o cukrech - z čeho se skládají, jaký je jejich metabolismus, je to tedy primárně o agávovém sirupu, ale celkově je tam dost informací o cukrech. A poučení je z toho jasné - všeho s mírou. Už jsem s tím asi otravná, to video jsem na mimino dávala několikrát.
Na závěr - každý průměrně vzdělaný strávník ví, jak se ideálně stravovat, výživová pyramida se rve dětem do hlaviček od nepaměti, nicméně málo lidí se tak skutečně stravuje. Mimino má tu (ne)výhodu, že si vybrat nemůže a krmí ho rodiče a může požívat zdravotních výhod ze zodpovědnosti svých rodičů.
Tak já taky do ničeho zatím cukr necpu, jak už jsem psala, radši jsem zavedla syrové ovoce, než abych měla sladit vařené. Ale když by to bylo nutné, tak bych ten cukr nebo med použila. Takhle jsem to myslela ![]()
- Citovat
- Upravit
Koukam ze clovek sem nemuze uz ani napsat jak to dela on, a kdyz se to nekomu nelibi tak se tady okamzite nazancuje jak je hrozna matka.
Ja nepsala ze ho tim rvu, dala jsem mu to 2× ve meste, abych sebou nemusela tahat jogurt. A ptala jsem se na puding doktora, sice rekl ze mu to nic neda ale klidne mu ho muzu na chut dat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacikhanz Tak svuj nazor na vec ocividne mas, ptala ses i doktora… tak o co jde… ![]()
Je tedy puding a puding…
Kazdopadne obcas si dat cokoliv neutralni (myslim tim nic to telu neda, ale ani ho to neotravi) ci i nezdraveho neskodi, pokud je jinak strava vyvazena a zdrava…
Popravde nevidim rozdil mezi tim tahat kelimek jogurtu nebo dessertu…:) nebo presnidavky ci jablka… to spis vypada jako vymluva/omluva a je to zbytecne ![]()
A s temi komentari ohledne „spatne matky“ (nevidim je, necetla jsem vse), kdyz to shrnu za sebe, ac mam v nekterych vecech treba jiny nazor na vec, tak te neznam a tudiz toto nemohu tvrdit… kazdopadne je videt, ze se o stravu prcka zajimas a to je preci velke plus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soney - vymluva to neni, osobne bych si ani ja nedala jogurt ktery je treba 2-3 hodiny v teple v tasce, nebo v kosiku v kocarku. Bala bych se ze se zkazi. Svuj posledni prispevek jsem psala maminkam ktere tady resili zdravou vyzivu deti. Nektera tady psala ze by to nekoupila ani desetiletemu. Ja si proste myslim ze nezdrave veci v male mire neublizi, jak si psala ty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacikhanz píše:
Koukam ze clovek sem nemuze uz ani napsat jak to dela on, a kdyz se to nekomu nelibi tak se tady okamzite nazancuje jak je hrozna matka.Ja nepsala ze ho tim rvu, dala jsem mu to 2× ve meste, abych sebou nemusela tahat jogurt. A ptala jsem se na puding doktora, sice rekl ze mu to nic neda ale klidne mu ho muzu na chut dat.
Puding? To se většině lidi vybaví puding vareny doma. Zkus se ho priste zeptat na nestle prefabrikat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacikhanz píše:
@soney - vymluva to neni, osobne bych si ani ja nedala jogurt ktery je treba 2-3 hodiny v teple v tasce, nebo v kosiku v kocarku. Bala bych se ze se zkazi. Svuj posledni prispevek jsem psala maminkam ktere tady resili zdravou vyzivu deti. Nektera tady psala ze by to nekoupila ani desetiletemu. Ja si proste myslim ze nezdrave veci v male mire neublizi, jak si psala ty.
Přesně, nic se nemá přehánět
A nedat desetiletému, je už extrém. Nebo myslím psala dokonce dvanáctiletému ne? Já dávám pětileté ![]()
- Citovat
- Upravit
@marrlinka - a co mi asi rekne? V zadnem pripade maminko, chcete to dite otravit? To asi ne.
Rekne mi ze to neni nic zdraveho ale ze je to na me.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anro píše:
Přesně, nic se nemá přehánětA nedat desetiletému, je už extrém. Nebo myslím psala dokonce dvanáctiletému ne? Já dávám pětileté
někdo má totálně vygumováno a mele si doma vločky
a někde se snaží neplout tak úplně s proudem a nějak má v hlavě zasunuto, že 100 x nic umořilo osla. Třeba spec tohle bych nedala ani svojí dceři a to jí bude 16let, přijde mi že výživová hodnota nula nula prd
neříkám, že se u nás nehřeší, ale asi tak nějak jinak než je běžné. Zakládám si na kvalitě a pokud už za něco mám dát svoje těžce vydělané peníze, koupím smetaňák ve kterém stojí lžička a hodím do něj něco dobrého. Nestllé a spol mi přijdou spíš jen jako navoněná bída
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bozska-mrcha píše:
někdo má totálně vygumováno a mele si doma vločkya někde se snaží neplout tak úplně s proudem a nějak má v hlavě zasunuto, že 100 x nic umořilo osla. Třeba spec tohle bych nedala ani svojí dceři a to jí bude 16let, přijde mi že výživová hodnota nula nula prd
neříkám, že se u nás nehřeší, ale asi tak nějak jinak než je běžné. Zakládám si na kvalitě a pokud už za něco mám dát svoje těžce vydělané peníze, koupím smetaňák ve kterém stojí lžička a hodím do něj něco dobrého. Nestllé a spol mi přijdou spíš jen jako navoněná bída
![]()
Tak ta 16 letá si to koupí už asi sama
ne vážně, já ani tento dezert neznám. My taky kupujeme spíš jogurty a termixy.
- Citovat
- Upravit
@Anro píše:
Tak ta 16 letá si to koupí už asi samane vážně, já ani tento dezert neznám. My taky kupujeme spíš jogurty a termixy.
tak nedělám si iluze, chlemtá Semtex a podobné "laskominy "
,ale pokud jde o jídlo ví, že se má jíst kvalitně, tedy dát jí něco od Nestllé na svačinu do školy okomentuje to slovy, že jí z toho maximálně naroste pr@El a stejně bude mít za chvíli hlad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit