Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dík za odpověď. Mě se těch deset dní zdá strašně moc. Navíc dcera má dlouhé vlasy a pokud dostane horečku, tak se bude potit a tu hlavu si uškrábe. Četla jsem něco o koupelích v hypermanganu (snad je to napsané dobře), prý to pomáhá vysušovat pupínky.
niki2 píše:
Dík za odpověď. Mě se těch deset dní zdá strašně moc. Navíc dcera má dlouhé vlasy a pokud dostane horečku, tak se bude potit a tu hlavu si uškrábe. Četla jsem něco o koupelích v hypermanganu (snad je to napsané dobře), prý to pomáhá vysušovat pupínky.
To ti věřím, ale myslím si, že pokud bude mít lehký průběh a bude se ji to brzy hojit, tak bych asi cinkla dr a zeptala se, jak je to s tím sprchováním, jestli je to nutné dodržet.....My to potírali desinfekci betadine a můžu říct, že super. Mudra. říkala, že už se to nemá potírat pudrem, že na kožním jsou naštvaní, že to schne kolem dokola, ale pod tím nánosem to mokvá a déle se to hojí…Nevím, nemůžu porovnat, máme je poprvé a na můj průběh si až tak detailně nepamatuju, ale tenkrát si to mazali všichni pudrem…takže těžko říct. Nám ještě doporučila vyplachovat pusinku silnějším heřmánkovým čajem Fíďa to měl i v puse. A dokonce si myslel, že ho bolí v krku, než jsem se mu do ní podívala.....myslela jsem si, že se nám k tomu spojila angína, ale jak jsem ty puchýřky viděla i pod jazykem a por rtama, tak mi ho bylo neskutečně líto ![]()
Jejda, tak to bych ho chudáka taky litovala. To nás snad nepotká, ale mladší to chytne určitě taky a tam to může být horší. Nám doktorka nadiktovala pudr, ale Betadine mám doma, tak zkusím, dík za radu. Do pusy a do vlasů máme genciálku, ale moc se mi to nelíbí. Údajně je karcinogení. Betadine by šel i do vlasů a myslím, že by z toho šel udělat i roztok na vyplachování pusinky (k tomu snad nedojde).
budu držet palce, aby jste měli ten nejlepší průběh a co možná v nejkratší době. Jak říkám, možná nám ta betadinka pomohla, těžko říct…Taky se bojím průběhu u mladšího syna, už jen proto, že je tak maličký a před nedávnem jsme se teprve zbavili prdíku a koliky…takže bych nechtěla, aby měl mít zase probrečené noci…
![]()
Tak jsem koukla diskuzí zpátky a tvýmu mladšímu je šest týdnů? To je mazec. U takovýho drobečka si to ani neumím představit. Snad budete mít štěstí a nechytne to, brouček malej.
Já mám u syna trochu obavy, protože je alergik s náběhem na astma a malá u toho kašle dost (prý je to normální). Navíc je to klasickej chlap, položí ho i rýmečka, takže toto by byla pro něj max smrtelmná choroba, při níž by potřeboval asistenci 24h denně
.
jo, jo, malý má 6 týdnů, proto mám strach…ale zatím se drží
Pokud by měl být odolný, jako Filípek, který byl ve školce v kontaktu s neštovicema od svých 3let několikrát a nedostal je, až teď, tak bych byla vdčná. I když vím, že miminka mají tu imunitu slabší.....Ale zas by měl mít snad do půl roku moje přebrané prtilátky (nevím přesně) takže snad ho uchrání…Známa má o 3dny starší holčičku a její syn je měl minulý měsíc a malá to od něj chytla taky a měla snad jen pár pupínku, jinak nic..... a v té době byla ještě mladší než je teď můj Kubík…Tak budu doufat ![]()
Jdu do hajan. Držím palce, dobrou noc ![]()
P.S. budu házet info, jak jsme na tom…
jo, už jednou tu psala holčina, že mi nejde vidět metřík.....
to je divné, páč já ho tady vidím celý a pokaždé.....
Že ses musela i ty podívat zpětně, kolik je mladšímu synovi.
Pokud kojíš, tak snad by ji to chránit mělo, ale nikdy nevíš. Dcera byla dlouho kojená a nebyla nemocná do tří let. Syn byl taky kojený a od 4 měsíců do 3 let to byl horor. Neustálé pobyty v nemocnici (většinou se zánětem průdušek).
Jo, info podávej. Taky napíšu, jak to probíhá. Ten metřík fakt nevidím
. Jdu taky chrnět, dobrou.
Ahoj peteris, u nás to probíhá zatím úplně v pohodě. Malá neměla horečku, jenom jeden den zvýšenou teplotu. Neštovičky mažem, nejvíc jí vadí ty v uších (bolí jí to). Syn měl pát pupínků, ale po konzultaci s MuDr to neštovice nejsou. Prý je to reakce na ovoce, kterýho sežral snad půl kila ![]()
otesánek
Tak u nás je zatím taky klid…
Jen nevím, jestli je to před bouří, nebo nás to mine a Kuba to nedostane
Filípek je taky už v pohodě, byli jsme na tom špatně vlastně jen ten jeden den, jinak my už chodíme ven. Ty menší pupínky jsou pidi a ty velké se pomalu ztrácejí, takže super, mám z toho radost. Takže vlaatně obě čekáme, jak zareagujou prcci, že? No, ještě máme dva týdny a je to.....tak uvidíme.
Malé už se další nevytvořily. Je to stejné jako u vás. Ty velké jsou už stroupky a ty malé ani nevypučely. Mladší zatím nemá žádné příznaky. Údajně je inkubační doba 20 dní, ale mně MuDr. řekla, že pokud to nedostane do deseti dní, tak potom už je malá šance.
ahojky, tak já taky budu doufat, že už to malý nechytne.....
Navíc Filip ho pořád muchlá a pusinkuje, takže si myslím, že toho kontaktu měli víc, než dost.....na to, aby to chytl. Jenže ta moje kamarádka, co to měly její děti, tak to maličká to chytla 18den… to je ke vzteku, to už člověk doufá, že je z toho venku a ono prásk…ale měli strašně hladký průběh…prý jen pár pupínku, jinak nic. No uvidíme… A na to koupání ses ptala? Jestli je nutno dodržet těch 10 dní?????
Já malou sprchuju. Na rychlovku. Umýt pipku, prďku, pod pažičkama, nohy, obličej a ruce. Všechno jenom vodou a bez mýdla. Vlasy má už fakt hnusný. Zítra brnknu doktorce, jestli je můžem umýt. Už se drbe.
Jo, a mladej to nedostal. Každej den ho kontroluju a nic. Kontrolují ho i ve školce. Kdyby věděli, že třičtvrtě dětí ze školky u nás tráví odpoledne, jenom, aby to dostaly, tak zešediví. Já už se modlím, aby to chytli, jinak z toho množství dětí zešilím
Já jsem taky uvažovala, že už ho fláknu do vany, na rychlou sprchu a taky bez mýdla.....
I když mi pravidelně myjeme prdítko tou wc sprchou, tak je to celkem v poho, ale dneska ho na rychlíka strčím pod sprchu. Tak my jsme ve školce asi už poslední, kdo je ještě neměl, tak jsem rááááda. Jinak bych tady asi taky měla kamarády
Držím palce, ať to s něma ještě zvládneš ![]()