Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj niki, tak jsme neodolali, dnes v noci nám vypukly neštovičky.....začli jsme s cca 9 pupenami a už jich máme okolo 40
Ale zatím Kubíček statečně trpí, je trošku nevrlý, míň spí, ale zatím žádné horečky.....Uvidíme zítra a pozítří, jak to vypukne..... A co vy? Ještě odoláváte?????
Tak to je mi moc líto toho broučka. Snad to nějak zvládnete. Já si to u takovýho miminečka nedokážu představit. Lilianka skončila u pětadvaceti pupínků, zítra jdem na kontrolu a ve středu maže do školy. Malej to nechytl. Zítra se zeptám MuDRy, jak dloudo to ještě může trvat. Jestli vypuknou i u malýho, tak tu máme zase nával dětí a já jsem bez (druhé) práce. Pokud je malej nedostane, tak máme ještě pár let čas.
tak takhle nějak vypadal i Filip, akorát, když jsem to mazala tou betadinkou, tak to nebylo tak výrazné…ukážu ti zádička v den, kdy vypukly a další den mu jich ještě spousta přibyla, ale už jsem je blbka nevyfotila…
a takhle to měl po celém těle i ve vlasech, všude…a Kubíček má taky ty veliké, sice jich má málo a snad už žádné nepřibydou, ale i tak na tak malinkém tělíčku to vypadá, že jich je hodně. Horečky zatím pořád nejsou a doufám, že ani nebudou. Fíďa začal mít horší stav až ten druhý den, i se zvýšenou teplotou. Tak se bojím, že bude mít Kubík stejný průběh a že to horší ještě teprve příjde…
![]()
Tak to měl o hoooodně horší, než my. Měla velké jenom tři. z toho jednu ve vlasech. Z té je hotová a myslí si, že bude mít pleš, jako děda.
.
Snad se to dál u malýho nerozšíří a zafungují protilátky z MM. Pokud to bude horší, tak tě může uklidnit jenom to, že si to nemůže rozdrápat (teda aspoň někde).
Jo, a doporučuji mazat BETADINE. Je to lepší, než celej pudr. Jde to i do vlasů a do pusy (ředěný). Genciála, co mi doporučia doktorka je karcinogenní.
Dobrý den, nejste náhodou někde z okolí Plzně, docela ráda bych absolovala neštovice než půjdeme do 1. třídy. Prosím ozvěte se mi na e-mail ***@email.cz. Předem moc děkuji.
Tak my je máme teď malý za 5 dnů 7 měsíci a teda horor horečky nespí praskl mu pupínek na lulinovi a celý mi zrudnul a oteklé byli jsme na infekčním za doktorem ale naštěstí říkal že se to spraví dvakrát denně ho ponoříme do hypermanganu a mažeme betadinem tak už mu trošku splasknul pupínků milion… už bych to zažít nechtěla chytl je od 3 leté ségry ta je dotáhla že školky taky měla milion pupínků 2 krát zvýšenou teplotu ale jinak byla v pohodě
edit adminom - zmazaná fotka