Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
alvapinka píše: žijeme v Lucemnbursku, očkování proti neštovicím je tu povinné. zato se neočkuje proti tbc.. taky bych to raději prohodila
jinak k neštovicím, měla jsem je 2×, jednou jako malá a podruhé coby 22-letá. to jsem si myslela, že umřu… 5× denně 40 st.horečky, pokaždé jsem se jen vypotila a začlo to zas stoupat.. do toho průjmy, migrény, zvracení… o pupenech nemluvím. bylo to taky v létě. nakazila jsem se v práci-zdravotník ještě i s jednou kolegyní ve stejný den. potkali jsme se u dr…
Tady už se TBC taky neočkuje ![]()
Jo, a očkování proti neštovicím ti stejně nezajistí, že je malej nechytne, jen bude mít slabší průběh. Dala bych to asi jen v případě ňákýho rizika jako třeba těžkej průběh v rodině, nebo když má dítě ňákou kožní nemoc. ![]()
ale teprve chvilku, ne?? tady už tak 10 let, nebo jak dlouho.. dívala se na mě jak na vola, když jsem se na to dr.ptala ![]()
Temaho píše:alvapinka píše: žijeme v Lucemnbursku, očkování proti neštovicím je tu povinné. zato se neočkuje proti tbc.. taky bych to raději prohodilaTady už se TBC taky neočkuje
jinak k neštovicím, měla jsem je 2×, jednou jako malá a podruhé coby 22-letá. to jsem si myslela, že umřu… 5× denně 40 st.horečky, pokaždé jsem se jen vypotila a začlo to zas stoupat.. do toho průjmy, migrény, zvracení… o pupenech nemluvím. bylo to taky v létě. nakazila jsem se v práci-zdravotník ještě i s jednou kolegyní ve stejný den. potkali jsme se u dr…
alvapinka píše:
ale teprve chvilku, ne?? tady už tak 10 let, nebo jak dlouho.. dívala se na mě jak na vola, když jsem se na to dr.ptala
Temaho - ale to nikdy dopředu nevíš jaký budou mít děti průběh. Já jsem měla neštovice až ve 21 letech a celkem v pohodě. Trochu zvýšená teplota, pupínků sice dost, ale žádná hrůza. A kluci to měli fakt dost hrozné.
ahoj,my jsme taky nenechali očkovat a ani nebudeme,nemusí mít všechno.
Ale manžel je neměl,tak mě naše dětská doporučila aby se naočkoval manžel,protože u dospělých je horší průběh.