Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Laya to nemyslíš vážně, že jí s tím necháš koupat
Tady už nejde o nákazu, ale není to vůbec dobré!
@Laya píše:
Jj už jsou všechny zaschlé, hezky se jí to hojí jsme v resortu kde jsme sami tak se i koupe
Tak podívejte se dámy koupání má dovoleno jak od místního Dr. Tak od pediatričky. Sluníčko tu nesvítí je podmrakem i tak je namazaná krémem s faktorem. To co jí zbylo po neštovicích se jí neuvěřitelně hojí tak mě laskavě nechte žít. Děkuji
Zbytecna hysterie kolem nestovic. Treba v Holandsku nebo v Nemecku doktori nejaky zasychani neresi a dite jde normalne po tydnu do skolky (vlastni zkusenost). Takovy to mazat pudrem a 10 dnu nekoupat a nesprchovat-to je prezitek z dob davnych. Naopak dodrzovat normalni hygienu, klidne koupat i nekolikrat denne, ale kratsi dobu (aby se kuze nerozmocila) a pupinky nechat byt. Co je dulezite, aby se dite nedrbalo a nebylo na primem slunicku. Ve skole nam epidemiologove tvrdili, ze nestovice jsou paradoxne nejvice infekcni 2-3 dny pred vysevem, tedy v dove, kdy diteti vubec nic neni a proto se epidemii blbe zabranuje.
Dcerka ma tyden po nestovicich, koupali jsme ji nekolikrat denne, davali fenistil na drbani, nicim jsme nemazali a krome 2 malych tecek v obliceji uz nikde nic nema. Osypala se v patek, v utrery uz pupinky byly zaschnute a mizely a od ctvrtka uz chodime ven, v pondeli jde do skolky ![]()
@Ter85 píše:
Zbytecna hysterie kolem nestovic. Treba v Holandsku nebo v Nemecku doktori nejaky zasychani neresi a dite jde normalne po tydnu do skolky (vlastni zkusenost). Takovy to mazat pudrem a 10 dnu nekoupat a nesprchovat-to je prezitek z dob davnych. Naopak dodrzovat normalni hygienu, klidne koupat i nekolikrat denne, ale kratsi dobu (aby se kuze nerozmocila) a pupinky nechat byt. Co je dulezite, aby se dite nedrbalo a nebylo na primem slunicku. Ve skole nam epidemiologove tvrdili, ze nestovice jsou paradoxne nejvice infekcni 2-3 dny pred vysevem, tedy v dove, kdy diteti vubec nic neni a proto se epidemii blbe zabranuje.Dcerka ma tyden po nestovicich, koupali jsme ji nekolikrat denne, davali fenistil na drbani, nicim jsme nemazali a krome 2 malych tecek v obliceji uz nikde nic nema. Osypala se v patek, v utrery uz pupinky byly zaschnute a mizely a od ctvrtka uz chodime ven, v pondeli jde do skolky
Presne tak. Jiny kraj jiny mrav.
Jplky uklidnete se…Jiny kraj jiny mrav.Uz jsem to psala a nidko mi neveril.
Opravdu to tak je.
@Laya píše:
Tak podívejte se dámy koupání má dovoleno jak od místního Dr. Tak od pediatričky. Sluníčko tu nesvítí je podmrakem i tak je namazaná krémem s faktorem. To co jí zbylo po neštovicích se jí neuvěřitelně hojí tak mě laskavě nechte žít. Děkuji
to je super zpráva, aspoň že si to tam v rámci možností užijete ![]()
@Laya - to je dobře:-). Se omlouvám, jsem se neměla ptát
ale byla jsem zvědavá jestli je vám už lépe, tak se držte ![]()
@Laya No aspoň si to moře trochu užije, my ted v úterý končíme 14denní karanténu
(malý měl taky neštovice)a pokud jsi to před tím konzultovala s lékařem a ten ti povolil koupání, problém v tom nevidím, pokud se to koupání nepřehání ![]()
Ahoj, jedna stará chorvatka říkala, že moře je dobré na neštovice. Ale slunko špatné.
Dcera našich sousedů ve vedlejším apartmánu dostala neštovice. Ale holčička jich měla děsně moc, do toho teploty a jejich mrně bylo hodně nevrlé a pořád plakalo (asi taky na něj něco lezlo a nebo se mu nelíbilo to horko). Tak jeli domů. Byli autem.