Neštovice u staršího dítěte, já těhotná

Anonymní
6.1.17 12:16

Neštovice u staršího dítěte, já těhotná

Pěkný den. Prosím, byl tu někdo v prvním trimestru a pečoval o dítě s neštovicemi a byl pak nějaký problém? Byla jsem si u gynekologa vyzvednout žádanku na genetiku a jen tak se zmínila, že starší dítě má od včera pupínky. No poslal mě na krev na protilátky, i když jsem neštovice někdy kolem 13 věku prodělala. V případě, že by protilátky byly slabé, museli by mi dát snad nějakou injekci. Docela mě tím vyděsil, tak by mě zajímaly vaše zkušenosti.

Anonym - ještě okolí o těhotenství neví, tak kdyby to nějak nedopadlo…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6052
6.1.17 12:40

No dostat neštovice v těhotenství je hodně velký problém. Snad to nechytíš od dítěte. Potkala jsem se (v asi 8. týdnu) v posilovně s maminou, jejíž dvojčata měla neštovice, a fakt jsem se hodně bála. Naštěstí ta mamina byla soudná a cvičit šla poprvé až po 14 dnech od vyléčení.

Když jsem se pak dívala na web, co se může stát, tak nic pěkného. V podstatě se všude psalo, že je lepší potrat, protože dítě bude pravděpodobně hodně postižené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.17 12:47
@Modesta píše:
No dostat neštovice v těhotenství je hodně velký problém. Snad to nechytíš od dítěte. Potkala jsem se (v asi 8. týdnu) v posilovně s maminou, jejíž dvojčata měla neštovice, a fakt jsem se hodně bála. Naštěstí ta mamina byla soudná a cvičit šla poprvé až po 14 dnech od vyléčení.Když jsem se pak dívala na web, co se může stát, tak nic pěkného. V podstatě se všude psalo, že je lepší potrat, protože dítě bude pravděpodobně hodně postižené.

Ano, to je mi jasné, že v těhotenství jsou neštovice problém. Nicméně mě zajímá, jestli je tu někdo, kdo to měl v pohodě a od dítěte nic nechytil a ani na plodu se to nepodepsalo. Jak jsem psala, neštovice jsem jako dítě měla.

• Citovat
  • Upravit
13197
6.1.17 12:51

Kdyz jsem byla v 10tt s malou, syn mel nestovice, ja je prodelala v 7 letech, nikde jsem u doktora nebyla, opravdu zalezi, jak silne mas protilatky. neda se to pausalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.17 12:55

Moje dítě mělo neštovice a já sem je jako malá měla taky. A ejhle chytla jsem je na podruhé od něj v 31 letech, když se mu už hojili. Naštěstí těhotná sem nebyla. Ale musela jsem na infekční, je to horší průběh u dospělých, než když je člověk dítě.
Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
1606
6.1.17 12:57
@Modesta píše:
No dostat neštovice v těhotenství je hodně velký problém. Snad to nechytíš od dítěte. Potkala jsem se (v asi 8. týdnu) v posilovně s maminou, jejíž dvojčata měla neštovice, a fakt jsem se hodně bála. Naštěstí ta mamina byla soudná a cvičit šla poprvé až po 14 dnech od vyléčení.Když jsem se pak dívala na web, co se může stát, tak nic pěkného. V podstatě se všude psalo, že je lepší potrat, protože dítě bude pravděpodobně hodně postižené.

Hele nestras. Nestovice jsou rizikove pro tehotnou pouze v pripade, ze je neprodelala, nebo pokud by nemela protilatky. Pak existuje riziko vyvojovych vad v 1.trimestru, nebo riziko prenosu na novorozene, pokud by je tehotna chytla tesne pred porodem a nestihla si jeste vytvorit vlastni protilatky. Nestovice u tehotne, co je prodelala a u te, co je chytne ve 2.trimdestru byvaji bez rizika. Zakladatelko, pokud ti zjisti, ze nemas protilatky, dostamnes jednu davku ockovani proti nestovicim, coz se u tehotnych bez protilatek, ktere byly vystaveny nakaze, podava jako lecba. Hlavne nesil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.17 13:05
@tronelka píše:
Hele nestras. Nestovice jsou rizikove pro tehotnou pouze v pripade, ze je neprodelala, nebo pokud by nemela protilatky. Pak existuje riziko vyvojovych vad v 1.trimestru, nebo riziko prenosu na novorozene, pokud by je tehotna chytla tesne pred porodem a nestihla si jeste vytvorit vlastni protilatky. Nestovice u tehotne, co je prodelala a u te, co je chytne ve 2.trimdestru byvaji bez rizika. Zakladatelko, pokud ti zjisti, ze nemas protilatky, dostamnes jednu davku ockovani proti nestovicim, coz se u tehotnych bez protilatek, ktere byly vystaveny nakaze, podava jako lecba. Hlavne nesil :kytka:

Díky. Já si taky myslím že by to mělo být v pohodě, ale ta obava tam je. Jsem 11.tyden :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6759
6.1.17 13:14

Při mém posledním těhotenství asi v 7. měsíci chytla neštovice nejdřív čtyřletá ve školce a od ní i dvanáctiletý, který je ještě neměl. Takže jsem skoro měsíc v kuse obskakovala opupínkované marody. Na gynekologii jsem letěla hned, jak vyskákaly u dcery, doktor se jen zeptal, jestli jsem je měla (měla, našla jsem to zapsané i ve svém zdravotním a očkovacím průkazu), takže nad tím mávnul rukou a ani nezkoumal žádné protilátky. Syn se narodil zdravý, 4 dny po termínu.
Takže jestli jsi je měla, byla bych v klidu. Nicméně ten test na protilátky Ti pro klid duše udělat může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
6.1.17 13:57
@Anonymní píše:
Díky. Já si taky myslím že by to mělo být v pohodě, ale ta obava tam je. Jsem 11.tyden :nevim:

Ja to chapu, resila jsem v tehotenstvi to same, ale na rozdil od tebe jsem nestovice jako mala nemela. Taky jsem byla v kontaktu, ale nastesti je nechytla. V lete jsem se radeji nechala naockovat z duvodu klidu v dobe dalsiho pripadneho tehotenstvi. Tenkrat mi ale bylo receno, ze ti co nestovice prodelali maji vetsinou protilatky dozivotne, nebyva obvykle, ze by vymizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
27.2.17 17:43

Ahoj holky, prosím o radu, už zešílím asi :)
Jsem dnes 9+2tt těhotná a u syna ve školce přímo ve třídě se vyskytly neštovice dnešním dnem…a já jako malá neštovice neměla a hrozně se bojím, abych je nechytla kdyby syn náhodou ano. I na gyndě mi dnes řekl, že mám raději syna nechat doma, což samozřejmě nechám tak 14dní pro svůj klid a že by bylo riziko :-(
Zítra jdu na krev na protilátky, tak se modlím, aby aspoň ty byly silné, nebo pokud je nebudu mít, co pak???Zatím prý nic nemůžou dělat, pokud nejsme nakaženi???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.18 13:01

Neštovice..

Ahojky, jsem ve 22 TT. a příští týden máme jet na chalupu, kde bude děda který byl v kontaktu s dítětem s neštovicemi. Pamatuji si že u prvního syna mi lékař řekl že přijít do kontaktu s neštovicemi je velký problém. Děda byl s tím klukem v kontaktu teď v neděli. Inkubační doba je 3 týdny. Takže předpokládám že je lepší chalupu zrušit? Díky :hug:

• Citovat
  • Upravit
1805
4.5.18 13:06
@Anonymní píše:
Ahojky, jsem ve 22 TT. a příští týden máme jet na chalupu, kde bude děda který byl v kontaktu s dítětem s neštovicemi. Pamatuji si že u prvního syna mi lékař řekl že přijít do kontaktu s neštovicemi je velký problém. Děda byl s tím klukem v kontaktu teď v neděli. Inkubační doba je 3 týdny. Takže předpokládám že je lepší chalupu zrušit? Díky :hug:

Děda měl neštovice? Ty jsi měla neštovice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.18 13:08
@sladke-mameni píše:
Děda měl neštovice? Ty jsi měla neštovice?

Děda ano, já také ale slabší. Asi 3 pupínky.

• Citovat
  • Upravit
35447
4.5.18 13:09
@Anonymní píše:
Ahojky, jsem ve 22 TT. a příští týden máme jet na chalupu, kde bude děda který byl v kontaktu s dítětem s neštovicemi. Pamatuji si že u prvního syna mi lékař řekl že přijít do kontaktu s neštovicemi je velký problém. Děda byl s tím klukem v kontaktu teď v neděli. Inkubační doba je 3 týdny. Takže předpokládám že je lepší chalupu zrušit? Díky :hug:

Problém by to mohl byt jen v pripade, ze jsi je nemela a ze by je chytil deda. Pravdepodobnost podle me zcela minimalni.
Sama jsem je v detstvi prodělala, starsi ochorelo, kdyz jsem byla v osmem mesici. Evidentne mam dostatečnou imunitu, nic jsem nechytla, mladsi dite je zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
4.5.18 13:10
@Anonymní píše:
Děda ano, já také ale slabší. Asi 3 pupínky.

Tak to je pravděpodobnost nakažení minimální, navíc jsi 22tt, to není rizikové období. Nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+