Syn 4 roky špatně slyší

131
5.1.17 21:14

syn 4 roky špatně slyší

Nemáte někdo zkušenost se špatným sluchem? Zdá se mi že můj čtyřletý syn poslední dobou špatně slyší. Když na něj mluvim tak nereaguje, někdy mu něco řikám a on mi odpoví na něco úplně jiného. Není to tak že by slyšet nechtěl když mu něco přikazuji, neslyší ani když mu nabízím třeba sladkost. Tak jsem ho zkoušela, jestli to jen nehraje. Taky televizi chce pořád dávat víc :,( A když na něj volám tak musim opravdu zařvat aby mě slyšel. Dřív takové problémy neměl. Jsem z toho dost špatná, mám jít hned k lékaři nebo ještě počkat, v únoru jdeme na očkování, tam jsem myslela že to doktorovi řeknu, ale abych něco nezanedbala že jdu pozdě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1240
5.1.17 21:19

Pokud driv slysel dobre, muze mit ousko pouze ucpany mazem. Stalo se mi to behem cisteni usi, dr mi to proplachla vodou a bylo to zase v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
5.1.17 21:19

Šla bych rovnou na ušní. Není třeba žádanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.1.17 21:23
@vokishka píše: Šla bych rovnou na ušní. Není třeba žádanka.

Opravdu není potřeba žádanka? Řěším cosi podobného s šestiletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
5.1.17 21:24

Ja kdyz jsem mela ten problem s uchem, sla jsem rovnou, bez zadanky a bylo to v pohode.

Příspěvek upraven 05.01.17 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65147
5.1.17 21:25

@Amys není třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
5.1.17 21:26

Řešte to rovnou na ORL, pediatr s tím nic moc nenadělá, ať je příčina jakákoliv. Přeju, ať je to jen nějaká banalita. Já u dcery právě řeším percepční nedoslýchavost, za dva týdny jedeme do fakultní nemocnice na foniatrii, kde se to zřejmě potvrdí, vůbec netuším, co se s tím dá dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
5.1.17 21:28

Žádanka není potřeba. Dceři zhoršení sluchu způsobovala zvětšená nosní mandle. V kombinaci s akutní rýmu byla fakt nahluchlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
5.1.17 21:42

To muze byt od rymy, i kdyz ji treba zrovna nema, mohla mu zustat tekutina ve stredousi, dcera to mela taky… resi se to bude odstranenim nosni mandle, na sale i pichnou usi a tekutinu odsajou, nam tehda na orl dali jeste sanci, dceru jsme nechali doma ze skolky 6 tydnu… tekutina se vstrebala sama… od ty doby klid… nastesti. Zjisti se to tympanometri. Jinak deti to maj hrozne casto, urcite je toto mnohem pravdepodobnejsi nez nejake jine postizeni sluchu. Urcite ale bez na orl. A rekni to ucitelce ve skolce, at si nemysli, ze neposloucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
5.1.17 22:02

Rovnou na ORL u nás také bez zadanky. Syn měl opakovaný zánety usi věcné rýmy a špatně slyšel měl obě usi zalehle bylo řešeno nejdříve různými kapkami nakonec vyndani mandlí a trubičky a máme klid jak od rýmy ale konečně i slyší. Určitě co nejdříve řešit přímo na orl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.1.17 22:05

@Alumina orl, u nás vytržené mandle. Od té doby slyší, ale neposlouchá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.1.17 10:18

Petileta na to taky trpi, od lonske zimy. Tekutina v usich, i kdyz rymu davno nema. Slysi pak hur, neslysi hlavne sepot. Na orl muzes beh zadanky, zmeri tam diteti sluch, pripadne vyplachnou usi, pokud ma spunty. My mame davat Sinupret a Aerius, po cca 14dnech uzivani dcera slysi normalne, zatim se to vzdycky do tech 2 tydnu srovnalo. Dle dr, kdyby to nezabralo, nasadila by atb. O mandli nemluvila, predpokladam, ze ji dcera zvetsenou nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.1.17 11:54

Tak dnes jsem to probírala s doktorem a vyšetření sluchu, jako takové, se dělá na foniatrii, kam žádanka potřeba je. Takže my ji máme vypsanou a musím dcerku objednat. U nás je to dlouhodobější záležitost, akorát prostě nikoho nenapadlo, že ty problémy mohou být způsobeny horším sluchem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
6.1.17 12:03

Aha. Tak s nosní mandlí jsem to vůbec nespojovala. Na ORL zajdu a uvidíme. Já jsem si právě nejdřív řikala že mě jen nevnímá protože dělá něco jiného, taky měl pořád rýmu a tak jsem myslela že to může mít i zalehlé. No, doufám že to nebude nic vážného. Děkuji moc všem za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
20.1.19 11:05
@Alumina píše:
Aha. Tak s nosní mandlí jsem to vůbec nespojovala. Na ORL zajdu a uvidíme. Já jsem si právě nejdřív řikala že mě jen nevnímá protože dělá něco jiného, taky měl pořád rýmu a tak jsem myslela že to může mít i zalehlé. No, doufám že to nebude nic vážného. Děkuji moc všem za zkušenosti.

Můžu se prosím zeptat, jak to u vás dopadlo?

Syn taky špatně slyší, pořád se ptá, co? Má 3 a jeho mluvení není bůhví jaké, říkám si, že to právě může být od sluchu, protože hůř slyší. Pediatra nás celkem odbyla, že ho máme otestovat doma. Kam se objednat, ORL nebo foniatrie nebo obojí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí