Netradiční jméno pro děvče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.2.26 21:05

@schnulla přesně jste to trefila, jedné se říká Mel/Melčo a menší Melinko :D

• Citovat
  • Upravit
148504
8.2.26 21:08

Mě se třeba líbí jmena, vedle té Miriam, Maya a Freya. Obojí v Česku povolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.2.26 21:08

Já mám teda problém vybrat jméno pro syna, pro děvče bych vybírala hned, těch jmen je tolik krásných! Ale k dotazu…

Taky jsem příznivce atypičtějčích jmen. Třeba teda konkrétně Aurora mi přišla donedávna úplný úlet, ale teď znám čtyři (!!!) novorozené Aurory. Přísahám. Jméno samo o sobě mi přijde určitě netradiční, ale vlastně teda musím říct, že časem se mi začalo docela líbit, zkráceniny a zdrobněliny má moc pěkné. I když já bych ho své dceři asi upřímně nedala. A zaujala mě místo toho tady již zmiňovaná a podobná Aurelie.

A ta ostatní jména… Jasmína mi tedy jako jméno pro dospělou ženu přijde nějaké divné (pardon :nevim:) a ta další mě také moc neoslovují.

Ale chápu tlak a mrzutost, já mám také brzy termín a jméno pro syna nejsem schopná vybrat.

Asi bych zkoušela ještě znovu a znovu procházet seznam, možná i nějaký méně komplexní, říkat si jméno nahlas (to pomáhá mně) a přinejhorším se dá po porodu změnit, kdyby se k dcerce nehodilo.

Přeju každopádně šťastný výběr, ať se líbí do budoucna hlavně dceři, ale i vám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.26 21:09
@Anonymní píše: Více

Dvě je ještě zlatý, my měli na základce ve třídě 3 Terezy a na gymplu 4 Báry.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.26 21:10

@Markéta188 Arianku máme taky :D manželova neteř, měla být původně Adrianka, tatínek se v nervech přepsal a už to tak nechali, že se jim to líbí :D

• Citovat
  • Upravit
5958
8.2.26 21:12

Tak super, že se upsal :mrgreen:
Ariana zní lépe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.26 21:12

@Azaliah Děkuju, no my už máme naštěstí klučičí za sebou, ale syn se jmenuje po tátovi, takže to byla brnkačka :lol: právě jsem zrovna před chvílí narazila na instaci, že Aurora je trendující jméno pro letošek, tak uvidíme kolik jich bude na konci roku :mrgreen: Je to za mě prostě hezké jméno.

• Citovat
  • Upravit
6678
8.2.26 21:13

Co Florentina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.26 21:15

@Markéta188 taky jsem hned říkala 😀 já nevím. Asi si necháme top 3 jména a poprosím porodní asistentku ať jedno vybere, nebo si zatočíme kolem štěstí, nebo nevím. Problém je prostě asi v tom výběru obrovském, člověk by si vybral dost, ale pak prostě zvolit jen to jedno :D a tím, že se mi líbí spíš cizí jména, tak okamžitě každý kritiku, že proč nedáme české, proč musíme být nějací „jiní“. Noo, až na to, že nevybirám kvůli jinakosti, ale co mi vnitřně sedí :lol:

• Citovat
  • Upravit
10651
8.2.26 21:16

Auroru jsme měli ve školce. Říkali jí v základním tvaru jména. Rodina byla z ruska. Nikdo se nad jménem nepodivoval. Stejně tak nad dalšími "zvlastnimi " jmény. Ale dnes uz naštěstí neni třída plná Terezek a Janicek.

Dejte jméno jake chcete. Mě se třeba líbí Timea a Karin. Lilibeth bych nedala, ale mám tahle jména „lili“ asociovana s lehkymi devami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
8.2.26 21:19

Tak dej prostě to, co chceš ty.
Nepodléhej nátlaku okolí! Budeš pak litovat.
Líbí se ti Aurora? Tak dej Auroru. Za mě je super a ikdyby si dala cokoliv jiného, tak každý, kdo bude chtít si vždy něco najde.
Buď je to často dávané, nebo je to naopak výstřelek…, nehodí se k příjmení, je moc tvrdé, nebo dlouhé.
Kašli na to. Aurora je fajn :palec:

Mně se třeba líbila Olívie a Theodora, je to ale pár let zpět a neodvážila jsem se je dát. Teď mám 2 dcery a mají klasická dávaná jména a volila bych jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2879
8.2.26 21:22

trendující jméno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.2.26 21:26

Jak se může tatínek ve stresu upsat? Nechápu. :think: papíry k porodu dávají domu k vyplnění při první kontrole v porodnici. To byl tatínek ve stresu celý měsíc a maminka v komatu? Mě papíry kontrolovala PA ještě před porodním sálem a ptala se na napsaná jména, zda to souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.26 21:26

@884135 ano, je na tom něco špatného?

• Citovat
  • Upravit
6678
8.2.26 21:28
@Markéta188 píše: Více

Olívie je hezké jméno v základním tvaru. Ale zkráceniny? Olivka? Oliva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze