Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@dostalkovaveronika píše:
Stela znamena hvezda, hezky jmeno.My jestli si do budoucna poridime jeste jednoho potomka, tak chceme, aby mel taky jmeno zacinajici na L…
Takze to uz bude uplna normalka, pac uvazujeme o Lucii a nebo Lukasovi.
Neznate nejaky zajimavy jmena na L?
Lorelai ![]()
Linda, Leonard/o, Leoš, Livie, Lucrezia, Leontýna, Leopold, Lumír, Luděk, Lada, Lillien, atd atd.. jmen na L je milion ![]()
Ahoj, my snad skončíme u Zeuse
Kámoš mi tak pojmenoval chlapečka, kterého čekám…je to tak šílený jméno, že se hned ujalo a už mu nikdo jinak neřekne, ani my s mužem ne, nemůžem se toho zbavit
Pořád se snažíme vymyslet něco použitelnějšího, ale na nic si nemůžeme zvyknout. Přemýšleli jsme o Lukášovi, ale cítíme, že to nějak není ono
Asi by jsme rychleji přijali nějaké ne tak obvyklé jméno. Jinak naše požadavky jsou - jméno bez písmenka R (já ráčkuji), aby se hodilo k příjmení Seiner a bylo pěkné pro malé miminko i pro dospělého chlapa. Mně se líbí třeba již zmiňovaný Lukáš, pak Filip, Dominik, Vítek…ale ani jedno prostě není to „ono“. Nechceme ani Tadeáše, Matyáše, apod. Už jsem xkrát projela kalendář, seznamy jmen na netu, spoustu diskuzí tady na emimi, chlap taky hledá inspiraci kde se dá, ale Zeuse prostě zatím nic nepřebilo
Ale tu mu přece nemůžeme udělat
Nenapadá vás něco? ![]()
@bisonka Proti Zeusovi nic nemám, ale Zeus Seiner je pěkně blbé na vyslovení, protože jméno končí na S a příjmení S začíná… A co třeba Thomas, Matheo, Leo apod…
@Theodora92 Nám Zeus přijde dost šílené, hlavně vzhledem k tomu, jak by si s takovým jménem asi užil dětství
Ale když to ten kamarád prohodil jako vtip, tak mě vůbec nenapadlo, že se to tak chytne…Thomas není špatné, ale tatínek je Tomáš, tak je to moc podobné. Leo se mi nelíbí a Matheo už mě taky napadl, ale pořád s tím mam stejný problém jako s hodně byť pěknými jmény - není to ono. Ale díky moc za tipy
Máme sice ještě čas, ale už jsem z toho dost zoufalá. Holčička by byla Elen, to jsme vybrali celkem rychle a fakt se nám to líbí a sedělo by nám to, ale ten kluk
![]()
@kirisityna píše:
My máme Christianka:-*,ale také to není nějak neobvyklé
My taky
A když jsme se koukali do statistik za rok 2010, kdy se narodil, tak se jich v ČR narodilo jen 28 ![]()
Jak už jsem psala, máme v rodině Dionýza - pokud byste chtěli změnit boha ![]()
Dionýz je maďarské jméno, v jejich kalendáři ho najdeš.
Hodilo by se mi ještě Jonáš/Jonas, Vincent, Kryštof, Kristián, Alex. Ale i „obyčejný“ Jan nebo Petr by bylo hezké. Příjmení máte univerzální, můžete dát skoro cokoliv ![]()
My cekame pry klucika..to bude 100% Jachym..na tom jsme se hned shodli..ale ted nas trosku nahlodal dr, ze si neni jistej a s holcicim jmenem mame problem..:( libila se nam Marika, ale to nam vsichni tak rozmlouvali (vim, ze bychom si meli stat za svym, ale…) no jeste Dominika- po tatinkovi..jsem zvedava, conakonec vymyslime:) nektery jmena jsou zde neobvykle krasny..ake k typickemu ceskemu prijmeni je to tezky..nechci na ne zavolat, aby se mi otovilo 5 deticek no..
Máme Dominiku
je už dospělá a tenkrát se nedávalo, klučičí si už napamatuju
.A druhou máme Rozárii
(babička jí říkala Růženko princezno) ale moc se mi taky líbí Berenika, Isabela nabo Alexandra, u kluka bylo ve hře jméno Richard, Vítek a Alex.
Alex se jmenuje můj vnuk.Ze začátku jsem si nemohla zvyknout, ale teď v pohodě.
Ve školce jsou 2 Alexíkové, takže už to taky není tak výjimečné jméno.
Budemu 9 měsíců, a okolí bych řekla, že to přijalo úplně bez problému ba naopak mé mamině se líbilo neskutečně
Začínám znát poměrně dost rodinek které tohle jméno mají.
Zdrobnělinu beru jako: Nikoušku, Nikýsku, Niko, Nikolásku, Nikolasi:-D jde to všelijak akorát my máme s „C“ a problém nebyl. ![]()
Já jsem chtěla pro kluka Leopolda - máme dost obyčejné příjmení, tak ať se nejmenuje stejně jako deset dalších
No ale přes manžela to neprošlo. A navíc máme holku
Pro holčičku se mi hrozně líbí Anastázie, myslím, že se z toho dá udělat hodně zdrobnělin, a k tradičnímu českému příjemní to i hezky zní. No ale jednak druhý zatím neplánujeme, a druhak by to muž asi taky neschválil ![]()
@Jannice kamaradka ma malvinu
a adinu kryspina a babetu