Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11037
17.8.13 19:28

Když jsem před 15 lety dala dceři jméno Stefanie, tak bylo docela pozdvižení, každý se divil a hlavně je zajímalo, kdy má svátek. Je to německy Štěpánka, takže na Štěpánku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
17.8.13 19:49
@viveca píše:
@boball Já myslím že to ale není jen o jménu, ale i o sebevědomí. Dovedu si představit že někdo může s hrdostí nést i Spytihněva nebo Zvonimíra :mrgreen: jinej se podělá z toho že je třeba René..Ale to už je na nás rodičích, pomoci potomkovi vybudovat sebeúctu. Mě se to bude ale líp dělat u Bořka kterej má jméno po panovníkovi než třeba u Kevina, kterej to má ze Sám doma ;) Mmch, mě se Bohuslava líbí, pro holku jsme měli vybráno Bohdana :mrgreen:

Tak díky, to jsi asi jediná, ne vlastně ještě se to líbilo panu faráři, když jsme se brali :mrgreen: jinak přemýšlím, jestli to není s tím sebevědomím spíš obráceně. Když jsem byla ještě v pubertě a líbili se mi nějací kluci, o kterých jsem věděla, že je už neuvidím představila jsem se nějakým líbivým jménem a hned jsem měla to sebevědomí vyšší. :think: Jednou jsme šly, já a moje kamarádky do kina. Objevily jsme tam hezkého kluka. Představil se Jiří, holky Šárka a Iveta. Já tak zamumlala Bohuna. A on jak? Bohuna, to jsi to chytla :P Nakonec jsme spolu asi měsíc chodili a on mi slavnostně ukázal občanku, a povídá, koukej ale nesmíš to nikomu říkat, já se už za chvíli budu jmenovat Jirka. V občance měl Klement. Takže asi jo, někdo je na své neobvyklé jméno hrdý, ale spíš když není nějak líbivé, s tím mají lidi spíš problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2040
17.8.13 20:01

@Magnificata To je nááááááádherné jméno! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2040
17.8.13 20:02

Známá má chlapečka Benjamín…to se mi moc líbí! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
17.8.13 20:27

@boball Tak tou story s Klementem jsi mě totálně rozštípla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
17.8.13 22:07
@viveca píše:
@boball Tak tou story s Klementem jsi mě totálně rozštípla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
18.8.13 00:10

.

Příspěvek upraven 18.12.13 v 00:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
19.8.13 18:37
@papopy píše:
Souhlasím, ať si každý dá jméno, které se mu líbí, hlavně aby se pak líbilo dětem :P. Manžel je Josef po otci a jako dítě z toho nebyl nadšený, ale co mu zbývá že? :lol:.

Můj je taky Josef po tátovi, dědovi, pradědovi…je už Josef osmnáctý a automaticky chce pokračovat v zachování tradice :oops: :roll: Čekáme chlapečka, což on neví, protože se chce nechat překvapit, ale já chci Jakuba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
19.8.13 18:46

Můj muž je cizinec, chtěli jsme dát něco, co by prošlo u nás i tam, takže syn je Tibor. My se i dost díváme na význam toho jména a shodli jsme se okamžitě. Další dítě už nebude, ale pro holku jsem měla Taru nebo Tessu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka3deti
22.8.13 06:50

Moje kamarádka má Leontýnku nato že jí sou 2 roky tak je to pěknej ďábel :cert:

• Citovat
  • Upravit
matka3deti
22.8.13 06:53

Má Kamarádka ted chce mít Samuela Má syna Matyáše 15 dnů přemýšlela ještě nad Bartolomějem a Andělínem a když to bude holčička tak Evelína

• Citovat
  • Upravit
505
22.8.13 07:00

Já moc chtěla Šarlotu :srdce: :srdce: :srdce:, ale doma to neprošlo, takže máme Dominičku :-) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
22.8.13 07:05

My dali klukovi jmeno Zbynek. Nejvic me rozesmivaji otazky typu, to je jmeno urcite po tatinkovi, kdyz reknu ne, tak po dedeckovi :).Pak jsou zase lidi, kterym se to libi, ze je to ceske jmeno, ale malo obsazovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.13 22:00

Já mám Rebeku a chtěla bych kluka se jménem Rafael.

• Citovat
  • Upravit
2551
22.8.13 22:10

Syn se jmenuje Matyjasz, chtěla jsem Matyáše ale to u manžela neprošlo, je Polák a nechtěl aby jméno mělo českou diakritiku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze