Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Když jsem před 15 lety dala dceři jméno Stefanie, tak bylo docela pozdvižení, každý se divil a hlavně je zajímalo, kdy má svátek. Je to německy Štěpánka, takže na Štěpánku ![]()
@viveca píše:
@boball Já myslím že to ale není jen o jménu, ale i o sebevědomí. Dovedu si představit že někdo může s hrdostí nést i Spytihněva nebo Zvonimírajinej se podělá z toho že je třeba René..Ale to už je na nás rodičích, pomoci potomkovi vybudovat sebeúctu. Mě se to bude ale líp dělat u Bořka kterej má jméno po panovníkovi než třeba u Kevina, kterej to má ze Sám doma
Mmch, mě se Bohuslava líbí, pro holku jsme měli vybráno Bohdana
Tak díky, to jsi asi jediná, ne vlastně ještě se to líbilo panu faráři, když jsme se brali
jinak přemýšlím, jestli to není s tím sebevědomím spíš obráceně. Když jsem byla ještě v pubertě a líbili se mi nějací kluci, o kterých jsem věděla, že je už neuvidím představila jsem se nějakým líbivým jménem a hned jsem měla to sebevědomí vyšší.
Jednou jsme šly, já a moje kamarádky do kina. Objevily jsme tam hezkého kluka. Představil se Jiří, holky Šárka a Iveta. Já tak zamumlala Bohuna. A on jak? Bohuna, to jsi to chytla
Nakonec jsme spolu asi měsíc chodili a on mi slavnostně ukázal občanku, a povídá, koukej ale nesmíš to nikomu říkat, já se už za chvíli budu jmenovat Jirka. V občance měl Klement. Takže asi jo, někdo je na své neobvyklé jméno hrdý, ale spíš když není nějak líbivé, s tím mají lidi spíš problém.
@papopy píše:
Souhlasím, ať si každý dá jméno, které se mu líbí, hlavně aby se pak líbilo dětem. Manžel je Josef po otci a jako dítě z toho nebyl nadšený, ale co mu zbývá že?
.
Můj je taky Josef po tátovi, dědovi, pradědovi…je už Josef osmnáctý a automaticky chce pokračovat v zachování tradice
Čekáme chlapečka, což on neví, protože se chce nechat překvapit, ale já chci Jakuba
Můj muž je cizinec, chtěli jsme dát něco, co by prošlo u nás i tam, takže syn je Tibor. My se i dost díváme na význam toho jména a shodli jsme se okamžitě. Další dítě už nebude, ale pro holku jsem měla Taru nebo Tessu.
Moje kamarádka má Leontýnku nato že jí sou 2 roky tak je to pěknej ďábel ![]()
Má Kamarádka ted chce mít Samuela Má syna Matyáše 15 dnů přemýšlela ještě nad Bartolomějem a Andělínem a když to bude holčička tak Evelína
Já moc chtěla Šarlotu
, ale doma to neprošlo, takže máme Dominičku
![]()
My dali klukovi jmeno Zbynek. Nejvic me rozesmivaji otazky typu, to je jmeno urcite po tatinkovi, kdyz reknu ne, tak po dedeckovi
.Pak jsou zase lidi, kterym se to libi, ze je to ceske jmeno, ale malo obsazovane.
Syn se jmenuje Matyjasz, chtěla jsem Matyáše ale to u manžela neprošlo, je Polák a nechtěl aby jméno mělo českou diakritiku ![]()