Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
760
17.8.13 13:30
@andy266 píše:
@Sandra752 Oskar a Nina jsou nádherné jména :srdce:
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
17.8.13 13:31
@majdalenka20 píše:
Máme Valerii, pro některé z okolí docela šok, ale máme německé příjmení a krásně to k sobě ladí

Taky jsem chtěla Valinku, ale máme doma 3 kluky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
17.8.13 13:37

@majdalenka20 Valerie je krásné staré jméno :potlesk: Občas už ho v okolí zaslechnu. Když se narodila dcera, hodně dávali jména Natálka, Nikolka, Adélka, Eliška,.., takže Magdalena taky trochu šokovala. A to si myslim, že je běžné jméno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
17.8.13 13:49

Já jsem vždycky chtěla nějaké zvláštní jméno, ale manžel na to nechtěl slyšet. První syn dostal jméno David…pro mě krásný kompromis :) Další dítě bylo na cestě a tak jsme přemýšleli o jméně. Máme jednoho mooooc dobrého kamaráda, kterej byl u nás skoro jako doma. Brala jsem ho snad jako druhého muže :) a on jednoho dne řekl…stěhuju se 400 km pryč. Šok, ale měli jsme jasno, druhé dítě se bude jmenovat Petr…nebo Petra. Nakonec jsem čekala dvojčata. Nikdy jsem nechtěla jméno po nás, ale když mi řekli, že to budou dva kluci tak to bylo jasné. Petr po kamarádovi a Martin po manželovi. Budou dvojka jako byli kdysi manžel s kamarádem. Jak prozaické…a kde je můj sen o zvláštním jménu? V nenávratnu, ale každé jméno je krásné, když se krásně vysloví :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
17.8.13 13:52

Ja mam syna Michala a doktorka i pani z pojistovny rikaly, ze takova jmena (pro nas klasicka) potkavaji navzdory sve praci malo :) Mozna uz jsme svym zpusobem netradicni :)

• Citovat
  • Upravit
760
17.8.13 13:53

@ncc1701 jojo, taky mi u dvojčat v porodnici říkali…konečně normální jména…to je pořád Vaneska a Matyáš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
17.8.13 13:56

Druhý syn je Vendelín :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
17.8.13 14:12

@ncc1701 @hupalka Přesně! Sice jsou taková jména tradiční, ale aby ve školce s takovými jmény děti pohledal! Okolí se diví ne proto že to jméno neznají, ale právě proto, že se tolik liší od davu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.8.13 14:12

No tak dcerka se jmenuje Žofie Terezie a uz v porodnici o ni mluvili jako o Terezce, nejak jim Žofinka neslo z pusy… pak se to jeste nekomu obcas povedlo, ale ve skolce uz uplne ok… reakce okoli jsou nekdy lehce pobavene ale priznive. No a s detma? Zofka je docela od rany, takze se nebojim, ta si je srovna… stejna anabaze s oslovovanim druhym jmenem se opakovala u syna, jak v porodnici, tak u detske dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
17.8.13 14:25

Můj syn se jmenuje Viktor, neobvyklé mi to nepřijde. Spíš se teď roztrhnul pytel s holčičí podobou tohoto jména. Ale i tak jsme si vyslechli, proč zrovna Viktor, jestli po někom z rodiny, jak jsme na to přišli… No nikdy se člověk všem nezavděčí, ale to je přece jedno… Pro mně je to jméno krásné (pokud mu někdo neříká Víťo). No a ve škole jsem se setkala, myslím, s velmi zajímavým a ojedinělým jménem. Jedna moc hezká holčina se jmenovala Medea. Většinou ji ostatní oslovovali Dea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
17.8.13 14:28

Ahoj holky my máme doma Karolína Lota, druhé jméno je po babičce. Když jsme byly v nemocnici, hned z ní udělali Kateřinu Lotu a když jsem jim říkala, že je Karolína, tak se rozčilovali, proč dáváme 2 jména 8o, klasika. Takže chápu, že Žofie Terezie byla pro ně šok. Jinak se mi to moc líbí ta kombinace :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
17.8.13 14:29

My vybrali Ludvíka a taky jsme se nestačili divit, jak jsme si kvůli tomu vyslechli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.8.13 14:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
17.8.13 14:45

Já zase zastávám názor, že žijeme v ČR, tak bych měla dát tradiční česká jména, ale ne ta, která jsou zrovna v hitem - Matyáš, Rozárka atd. Proto prvnímu synovi jsme dali jméno po maželovi - Jan a druhému dáme jméno Antonín. Být první holčička, tak bude po mě Renáta a druhá by byla Hanička. Prostě mi to příjde krásné a české a hlavně doufám v to, že nebude ve třídě 150 Honzíčků a Toníčků :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
17.8.13 14:48

Mě se zase moc nelíbí taková ta staročeská a teď se hodně dávají Antonín, Antonie, František atd, ale to je každého věc. ale také se mi nelíbí cizí jako Salma, Melissa, Vanessa atd. Je to věc názoru nic proti nikomu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze