Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
19.7.13 18:12

Mě se už několik let hrozně líbí Adrian - vím že na pískovišti nebo ve školce by jich moc nebylo, pravděpodobně žádnej, ale chlap chce Jakuba :roll: a to jsem na tom ještě dobře, protože je Josef a chtěl dát malýmu jméno po sobě :oops: On je na ty staročeský jména, mě se naopak líběj moderní, Kuba je kompromis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
22.7.13 12:40

Máme doma Benjamina. Všichni koukají a někteří kroutí hlavami, ale nám se to jméno líbí a dohodli jsme se na něm v prvních dnech těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
22.7.13 12:48

Tak my máme Amy a Lilly. Babičky byly velice překvapené, ale už si zvykly. Sice to někdy zkomolí, páč neví jak to skloňovat nebo vyslovovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
22.7.13 12:49

Nedala jsem, ale hrozně jsem chtěla Bereniku :srdce: u manžela to ale neprošlo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
22.7.13 12:50

@mahdalka Adrian je super, my teď tak pojmenovali syna a sice v rodině ohlasy nic moc, ale á jsem spokojená - není to cizí jméno a je málo užívané :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
22.7.13 12:55

@Monika H.
Holky s máte k těm netradičním jménům i vhodná příjmení. Přijde mi praštěné dát jméno třeba Jennifer Nováková. Četla jsem kdysi tabulku jmen „nesoudných“ rodičů a trefilo mě do očí jméno HAROLD TVAROH :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
22.7.13 13:12

@pepřenka To je nářez :mrgreen: Přidám Narcis Samec :dance: Ale k tématu: asi bych rozlišovala jméno, které se prostě dává málo/x přejatá/(za rok to může být jinak) a jméno v našich krajinách cizí. Ta cizí + české příjmení se mi dost tlučou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1420
17.8.13 12:30
@niki2 píše:
JaSa - nejsem žádná expertka, ale trochu lidi znám (povolání mi to velí). Já nikomu nechci brát názor na jméno, ale vím, jak lidi reagují. Pokud dá někdo Andělku, tak já sama mu zatleskám, protože je to krásné jméno a momentálně v ČR nedávané. Ale ostatní se na ni budou dívat, jako na exota. Proto jsem radši proti. Vím, co si vytrpěly moje děti. Liliana a Jonáš. Malej ani ne, ale dcera docela dost.

můžu se zeptat, jak dávaly děti dcerce sežrat jeji jmeno? jako se ji posmivaly? jak? diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
17.8.13 12:46

Andělka je krásné jméno… a za exota nebude určitě.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
1420
17.8.13 12:54
@Sandra752 píše:
Andělka je krásné jméno… a za exota nebude určitě.. :palec:

muž si stojí za Lilianou, tak by mě zajímalo, jak se to může zvrtnout.. :nevim: vím, že na každé jméno jde něco vymyslet.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
17.8.13 12:55

@Janajeje Lilianka je krásné jemné jméno :palec: Každé jméno je nějaké..já jsem Sandra a říkali mi Sanďour pinďour…u každého jména se něco najde…stejně jako máme Natálii..NATÁLIE FEKÁLIE… :mrgreen: :oops:

• Citovat
  • Upravit
1420
17.8.13 12:59
@Sandra752 píše:
@Janajeje Lilianka je krásné jemné jméno :palec: Každé jméno je nějaké..já jsem Sandra a říkali mi Sanďour pinďour…u každého jména se něco najde…stejně jako máme Natálii..NATÁLIE FEKÁLIE… :mrgreen: :oops:

fiiiha to je teda parádní fantazie to by mě nenapadlo :-D máme doma už adrianu tak by byla dobrá dvojka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
17.8.13 13:12

Já si zase říkám, že pokud budeme mít druhé dítko a bude to kluk, tak to bude chudák.. :mrgreen: Jen tri jména jsme vybrali..Vincent, Oskar a Lionel :mrgreen: Holka bude Nina, nebo Andělka ;)

• Citovat
  • Upravit
2907
17.8.13 13:13

@Sandra752 Oskar a Nina jsou nádherné jména  :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
17.8.13 13:28

Máme Valerii, pro některé z okolí docela šok, ale máme německé příjmení a krásně to k sobě ladí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze