Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14974
24.8.13 22:08

Tak my mame cerstve narozenou Darinu, moc se mi to jmeno zalibilo, z okoli jich znam nekolik, i kdyz je dost netradicni, ale prekvapilo me, ze se nad tim jmenem porad nekdo podivuje a nevi, ze opravdu existuje, uz se me i ptali, jestli to neni DaMina… Maximalne tipuji Daru, podle Rolins (ale i ta je Darina).

Jinak prvorozena dcera je MariA a taky mame problem, ze ji vsude pisou blbe, bud jako MariE nebo s dlouhym A… ale porad je to lepsi, nez kdyz ja jsem Anezka a spousta lidi mi pise AneSko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
24.8.13 22:12

@Bisu magdalena je krasny jmeno i kdyz jeste hezceji zni jako madleine nevim jak se to pise ale cte se to madlen u nas z holcicich jmen vedou karoliny nikoly natalky a hlavme sofie jako hlavni mesto bulharska :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
24.8.13 22:12

@LadyTommy Jak zvolíš málo dávané jméno/nemusí to být zrovna jméno z Bornea :lol: / tak se okolí diví. Věřim ale, že tvá Darinka ani moje Magdalena v davu nezapadnou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
24.8.13 22:13

@LadyTommy aneska omg kdo to takhle muze napsat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
24.8.13 22:17

@aspagi Díky! Já výběru teda zatim nelituju. Řikáme jí Mado, Madlen(Madeleine-Albright, Dietrich, švédská princezna,.. :mrgreen: ), ale jinou podobu jsem dát nechtěla. Holt vyroste v Čechách. Na Karolíny a Sofie(to je vlastně Žofie, že?) jsem zapomněla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
24.8.13 22:19
@aspagi píše:
@LadyTommy aneska omg kdo to takhle muze napsat 8o

No! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
24.8.13 22:43

@Bisu no jen doufám, že holka jednou za tohle jméno nebude trpět. Chlapovi se třeba smáli kámoši v hospodě, že je to jak jméno pro psa :pocitac: a manžel tomu dodal korunu, když po porodu malou popisovali a on říká: nepíše se to s tvrdým Y? :mrgreen: přitom je to jméno, které je normálně v českém kalendáři, tak nevím, proč ho tolik lidí nezná :nevim:

@aspagi řekla bych, že tak 3 z 10 lidí mi pravidelně píší AneŠko a to si myslím, že to nejsou úplní dementi, co by třeba psali vydím apod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
24.8.13 22:45

Mám nezvyklé jméno, tedy teď už tak ne, ale když jsem byla na ZŠ, tak mezi tisíci školáky jsme byly jediné dvě nositelky, nikdy už jsem se pak nesešla s jinou nositelkou. Tedy kromě mé maminky, u nich to bylo rodové jméno.

Mně se moc libí Florian, Jáchym, ale taky Daniel.

Dcerka dostala zvláštní jméno, alespoň jsem se zatím nesetkala s jinou nositelkou, na hřištích potkáváme hodně Elišky, Zuzanky, Kristýnky, Nikolky, Natálky.

• Citovat
  • Upravit
3739
24.8.13 23:04

Ahoj když jsem byla před 3 roky těhotná manžel chtěl Antonína 8o to bylo haló i v porodnici :-D každý se ptal zda je malý po dědečkovi :-D ale není. Dneska ma malý 3roky a už je Tonďů mnohem vice ;-) i když tady na vesnici jsme jedini ;-)
Jinak na zápisu do školky byl jeden Zachariáš a pak učitelka žasla že tam bude PO 2 LETECH PETR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
24.8.13 23:22

Ja nechci rict, ze mam netradicni jmeno, ale jako Jindriska jsem byla jedina na zakladce, na stredni i ve vesnici.Bud si me pamatovali moc dobre, nebo mi to komolily, pac si pamatovali jen, ze mam zajimave jmeno a trefili se na potreti. A co me ceka muj pritel rozhodl, ze mala se bude jmenovat po mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna766
24.8.13 23:24

Koukám jakou máte mamky odvahu. Mě by se líbilo spoustu netradičních jmen, ale hsem zbabělec. Když jsem čekala synka-dnes 11.let-tak všichni říkali at je to František. Tak u mě narazili. Manža, táta brácha všichni Frantové, no na hlavu. :zed: Tak si říkám uděláš rodině radost, alespon aby měl kluk stejné iniciály-dala jsem jméno Filip. :mrgreen: Máma mě vynadala do bezvědomí a že je to jméno jak pro psa nebo kocoura. :roll: Tak se zavděčte. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1606
24.8.13 23:26

Jinak ve skole, kdyz jsme hlasili jmena rodicu, tak jsem to vzdycky zazdila a vsichni se na me otocili, pac moje mamka je Bronislava, donedavna nebyla ani v kalendari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
24.8.13 23:38

Já jsem Annika, nejsem z ČR, je to tu myslím, málo dávané jméno. Jinak dcerky nemají české jména, jedna je Charlotte(bohužel, v ČR už profláklé) a druhá bude Lenna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
24.8.13 23:53

@LadyTommy Také máme Darinku :D. Původně jsem chtěla Darju, ale tu by manžel nepovolil…Pokud budeme mít druhé také holčičku, bude to Mia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1491
24.8.13 23:55

@Nika9 Jé Miu jsem měla ze začátku také :) ale tedy v kombinaci Ornella Mia :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze