Netradiční jméno - jaké jste dali vašemu mimču?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sandra752
25.8.13 19:52

Je jedno jestli se kluci jmenují Sebastián, Tomáš nebo Vincent..u holek Natálie, Tereza a nebo Vivien…směšné jméno se může udělat i z Natálie… Proč by se všichni měli jmenovat podle toho, jaké jméno frčí, nebo na co jsou lidé zvyklí… :nevim: (Natálie, Honza apod…)

• Citovat
  • Upravit
20296
26.8.13 07:41
@Lolllo píše:
@RyBANA
Ja myslim, ze dite by melo z rady vybocovat necim jinym nez smesnym jmenem.

Pro někoho směšné, pro někoho srdcovka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
26.8.13 12:12
@Lolllo píše:
@RyBANA
Ja myslim, ze dite by melo z rady vybocovat necim jinym nez smesnym jmenem.

O tom, jaké jméno je směšné či není rozhoduje kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
26.8.13 13:03

Na okolí se musí člověk vyprdnout. Není na světě člověk ten, který by se zavděčil všem. (buď je moc běžné, málo běžné, dlouhé, krátké, a co holka když se vdá a bude se jmenovat… :cert: ) Věc vkusu a uvážlivosti rodičů vůči dítěti. Nakonec: to my jako rodiče si eventuelně poslechneme výtku ze strany dětí. A nebo vyzvihneme jedinečnosti dítěte, včetně jména, v průběhu výchovy a dítě se s případnými posměšky vypořádá samo a s hrdostí. Nakonec, nebude to jediná situace tohoto typu(to mluvim ze své zkušenosti, jako zrzka jsem si fakt dost užila a musím konstatovat-pro některé děti je jinakost důvodem k „útoku“) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.13 13:06

@Marion84 Alex se mi taky moc líbí :-) Jelikož jsme chtěli mít kluka po taťkovi, tak máme Tomáše a dceru Natálii, ale pokud náhodou přijde ještě jeden mrňous a bude to kluk, tak jasnej Alex :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
26.8.13 13:54

@LadyButterfly přítel ma syna a tak uz se jmenuje po něm… A na utz nám bylo řečeno že to bude kluk… Tak uz s tím počítáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.8.13 15:14

@Marion84 Alex je prostě skvělé jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.10.13 10:22

Za devět dní mám TP a jméno pro naši druhou holčičku není stále rozhodnuto :nevim: první dcera se jmenuje Kristýna… líbí se nám hodně jmen, ovšem nic z čeho bychom byli „paf“…taky mě zajímá význam jména… no a co říkáte na jméno Leontýna, když máme už tu Kristýnu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
30.10.13 10:29

@zorietka Leontýna je moc hezké jméno a hezky se hodí k té Kristýnce :) Myslím, že jako takový základ to je - kdybyste nevymysleli jméno, které vás osloví více :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.10.13 10:35

@Gituš no teď je to hezké, ale nevím jak v dospělosti… aby tím netrpěla :-)…jinak je tady varianta Leona, pak se mi líbí Nikola, Magdalena, Gabriela a Dorotka, ale manželovi se Dorota nelíbí vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6939
30.10.13 11:07
@zorietka píše:
@Gituš no teď je to hezké, ale nevím jak v dospělosti… aby tím netrpěla :-)…jinak je tady varianta Leona, pak se mi líbí Nikola, Magdalena, Gabriela a Dorotka, ale manželovi se Dorota nelíbí vůbec…

S tím souhlasím. Je třeba myslet na to, že ta malinká holčička vyroste :srdce: Já mám Magdalenu a je fakt, že okolí z toho paf je :lol: A i když se mi líbí 10dalších jmen, jsem ráda, že jsme dali Magdalenu. Má dost variant :think: Z výčtu-Nikolek je moc, Gabriela super, ale nám se nehodí k příjmení, Dorotka-předsudky(Dorota Máchalová, ty seš Dorota..ale to může mít každé jméno :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
30.10.13 11:17

@zorietka Tak já myslím, že s Leontýnou problém nebude. př.: Leontýna Nováková - nedělá mi problém, představit si pod tímto jménem 60ti letou paní.

Jako malá sladká holčička může být Leontýnka, jako puberťák Lea/Leona a jako dospělá opět Lea/Leona nebo ta Leontýna.

Kdybyste jako křestní jméno dali verzi Leontýnka (ani netuším, zda by to bylo možné), tak bych se nad tím pozastavila, ale takhle mi to přijde OK :-)

Všech pět jmen je hezkých, ale osobně bych taky tu Dorotu nedala - mám s tím spojenou tu hroznou ženskou z pohádky :-D. Jinak máme Gabku, takže ta je samozřejmě taky dobrá volba :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.10.13 11:21

@Bisu přesně… taky mě hned napadne Dorota Máchalová a posměšky dětí :-)…ale mě se taky děti smály… jsem Zora a volali na mě „Zoro bílý pes“ :roll: Každopádně znám jednu dospělou Dorotu, říká se jí Dori, Dorka, Dorien… a jako malá byla určitě Dorotka, Dorinka… Magdalenka mi vrtá hlavou, akorát by se mi nelíbilo, kdyby jí někdo říkal Majdo nebo Madlo (a taky se na to manžel moc netváří, protože je to bývalka :cert: )…no ještě je tam ta Gabriela… bude to těžké, jak čtu diskuze, tak narážím na další a další a to si asi fakt nevyberu nikdy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.10.13 11:23
@zorietka píše:
@Bisu přesně… taky mě hned napadne Dorota Máchalová a posměšky dětí :-)…ale mě se taky děti smály… jsem Zora a volali na mě „Zoro bílý pes“ :roll: Každopádně znám jednu dospělou Dorotu, říká se jí Dori, Dorka, Dorien… a jako malá byla určitě Dorotka, Dorinka… Magdalenka mi vrtá hlavou, akorát by se mi nelíbilo, kdyby jí někdo říkal Majdo nebo Madlo (a taky se na to manžel moc netváří, protože je to bývalka :cert: )…no ještě je tam ta Gabriela… bude to těžké, jak čtu diskuze, tak narážím na další a další a to si asi fakt nevyberu nikdy :zed:

Můžu se zeptat proč se vám nelíbí jí řikat Majdo? (krom toho, že je to bývalka). Já sama jsem Magdalena. Bližší okolí mi pouze říká Majdo, Majdi… a pro ostatní jsem Magda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
30.10.13 11:24

@Gituš Gábinka je moc hezké… jinak příjmení je Paletová :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie