Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, ten choler vedle tebe to akorát zhoršuje!
určitě kondiční jízdy, vyjezdit se, nestresovat.. já taky nejsem technický typ a třeba i hůře parkuju na malé místo nebo na podélné stání - radši třeba najdu jiné místo
jinak postřeh a odhad ok, to vážně potřebuješ, podle mne tě manžel hrozně podlomil se sebedůvěrou a strašně o sobě pochybuješ, tím pádem se bojíš… potřebuješ získat trochu jistoty za tím volantem… ze začátku pomáhá i mít své vyježděné trasy, kdy už víš co a jak, kde je jaká zatáčka, mostek s náledím… ale jak přijde objížďka, zas je potřeba si umět poradit a improvizovat
držím ti palce…
Jestli ti i v autoškole řekli, že je to buď na automat nebo autobus, tak asi potřebuješ dost speciální výcvik a průpravu, každému není vše dáno a je špatně ohrozit případně okolí…
@Anonymní píše: Více
To bydlíš někde v okolí ![]()
Skutečně si zaplať ty kondiční jízdy. Taky zvaž, zda je nutné mít velké auto, byť v automatu. Mimčo a kočár složíš i do mnohem menšího auta a nebudeš tak v nervech, že se nevejdeš na parkovací stání nebo ae nevyhneš v provozu
Určitě kondiční jízdy, nebo jezdit s někým kdo má trpělivost a naučí te to.
Když to nepůjde tak nejezdit.
@Tichošlápek píše: Více
Tak dítě už v kočárku není, už má 6 let
Já chtěla malinkou tašku na kolečkach. Manžel řekl, že musí být kombi. Že k čemu takový prskolet. A že veliké auto veliké bezpečí.
Ano, potrebujes si to auto osahat, vyzkouset, vedet co si muzes dovolit. Koukej hodne do zrcatek, uvidis jak daleko jsi od obrubniku, nauc se otacet atd. Ale sama, nebo s nekym kdo na tebe nebude jecet. Tveho chlapa bych z toho auta vykopla hned, jak by mi sahl na volant. Jen te stresuje a dela z tebe trubku.
No to je od nej hezky fakt ![]()
Ja jsem nikdy velke auto nechtela, mam
Fiestu a do mesta uplne ideal. Mozna by to pro tebe bylo reseni mit mensi auto.
Já neridim. Problémy jsem neměla, ale bojím se a vypínám. Klidně jsem jela a po 15 km mi došlo, že jsem jinde, než jsem chtěla, párkrát jsem se vyhnula nehodě jen díky lidem okolo.
Naučila jsem se být bez auta. Do mě pořád okolí vandruje, že mám řídit, manžel byl vždy v pohodě a fajn a nenutí, nenadava. Kondiční jízdy jsem měla a byly pro mě k ničemu, protože pozornost se naučit nedá.
Ty buď zkus jízdy ve tvém autě, nebo se na to vykašli. My jsme taky na vsi a jde to.
@izabe píše: Více
Jenže takových ženských, ale i chlapů, je za volantem spousta, a přece hromadně nebourají.
Hele bez urážky, ale proč posloucháš vše, co ti řekne manžel? Tvoje auto tvoje volba
to je pak těžký něco radit
Nebo jeci, že jezdím hrozně pomalu, brzdim v zatáčce, čekám dlouho, když jde auto v dálce a já mám dát přednost. Ale je rozdíl zkušený řidič a zacatecnik
Opravdu začátečník.
Ja sem neco podobného, kdyz uz jedu s nekym, tak to musí byt klidný člověk. Jako aby na mě jecel nebo mi hrabal do volantu, tak ho při první příležitosti z auta vysadím, ať si to dojde pěšky. To je o nehodu.
@Tichošlápek píše: Více
Protože já se v autech ale vůbec nevyznám
A nemám se koho jiného zeptat.
Hele to myslis vážně, že jsi jela po dálnici? Jako úplně bych neobviňovala manžela, a kor, když tě chytli policajti, protože si kvůli tvému stylu jízdy mysleli, že jsi opilá. To je vážně k zamyšlení. I v autoskole ti řekli, ať se na to radši vybodneš. Řídit auto není povinnost, tak prostě radši nerid, než abys tím autem ještě nějakého chudáka zabila. A jestli bude potrebovat dite někam vozit, ať ho vozí manžel a ty mas hned o dvě starosti min (odvoz ditete + řízení).
No když jsme bydleli v Praze kousek od metra a tramvaje, taky mi to neřízeni žíly netrhalo. Chodilo se s autem Ken na výlety, řídil manžel a nebylo dítě. Teď. Are dítě a bude (bude se dost hodit) abych ridila i já, ale to bude ještě těžký porod. Možná kdybych se někde na cvični ploše naučila takove ty základy, asi je blbost učit se základy na D1 v pondělí ráno směrem do Prahy.