Neumím vychovávat - jak na dceru?

Anonymní
21.11.13 12:18

Neumím vychovávat.. jak na dceru?

Ahoj,

naše Natalka ma 18 měsíců.. a poslední dobou mi připaa, že ted má hodně náročné období.. a ja vůbec nevím jak na ni.. Manžel ma ted 2 týdny dovolené a po týdnu prohásil, že by už i šel do práce, že je to doma uplně psycho.. a že dceru absolutně nezvládam, že on by ji valil pořád..

Holky dam příklad dcera tříska vším co dostane do ruky.. vezme si jablíčko a když už nechce hodí to o zem.. když kreslí a už nechce kreslit.. tak hodí tužkou o zem.. když ji na to upozorním tak vezem celý stojan a schválně ho vyhodi na zem.. vždycky jsem se ji snažila říct to se nedělá a udělat tytyty.. jenže to vůbec nezabira dělá to pořád.. manžel ji za to teď dal na zadek.. plakala šíleně až ji bylo na zvraceni (nikdy předtím nedostala).. jenže ona šla a za hodinu to udělá zase..

Rano když vstaneme všechny hračky jsou uložené ona vletí do pokoje otevře všechny šuplíky.. a letí pryč… když ji řeknu pojd jdeme uklízet.. řve nechci.. začnu uklízet sama.. a ona to vezme a zase vyhazuje na zem…

Když vařím dam ji vařečky.. chviličku ji to bavi.. pak chce, ale míchat v mém hrnci.. když ji vezmu na ruce tak chvilku micha v mém hrnci, ale pak ho začne tahat.. a malem na nas vylila celý hrnec.. :(
když ji pak dam na zem tak ječí…

Když chce třeba oplatek dam ji jeden.. ječí, že chce další… když ji řeknu až spapaš ječí dál..

Holky poradte jak na ni aby nebyla taky vztekloň.. fak ji víc bit?..

píšu anonymně a prosím o zachování anonymity

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
21.11.13 12:20

Přesně naše dítě. A když mu nevyhovím, mlátí se do hlavy o nábytek, o zem, o cokoliv. Nebo jde mlátit mě.

Příspěvek upraven 25.09.14 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.11.13 12:21

Nebít. Vysvětlovat. Je jí 18 m, chová se naprosto normálně. Když ji budeš nesmyslně bít, bude z ní max neutorik :think: Počkej, až přijde období vzdoru - to pořádné. Prostě stanov hranice, za ně nemůže, ale úměrně věku. Osobně jsem nereagovla na nějaké ječení - vynucování si a pod. Pokud to mladý dělal, tak jsem prostě šla do jiné místnosti. časem pochopil, že takhle to fakt nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
21.11.13 12:22

Ja bych ji natacela a v puberte at si zkusi rict, ze nekam chce, nebo ze neco chce :mrgreen: :mrgreen:..jinak kliiid zeno to prejde :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.13 12:23
@danyk píše:
Přesně naše dítě. A když mu nevyhovím, mlátí se do hlavy o nábytek, o zem, o cokoliv. Nebo jde mlátit mě.

to je šílené.. a to nas pry ještě čeká období vzdoru… ja nevím.. co s tím.. a to jsem planovali druhé dítě..

• Citovat
  • Upravit
1.zizi

@danyk chudak zmlati se sam, abyste to nemuseli delat vy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
323

Náš syn je dost podobný vztekloun, ale nějak mě nenapadlo, že je něco špatně. Je to jen období, ne? Pravda, já mu už dávno nekývnu na vše co chce. I proto je každý den vztekací scéna, kterou tedy okázale ignoruji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
21.11.13 12:24

Nepovoluj, když s tím háže vem jí to, když chce tužku a ječí, nedávej jí tu tužku
Když to dělá naschvál a po několikáté co jí okřikneš to dělá, tak bych se sní vubec nebavila, vzala jí to a nevšímala si jí
Mám doma to samé, prostě at si řve když zlobí nedostane to, když stím pak háže nebo dělá naschvály
Chvilku řve a pak je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.13 12:24
@martina.se píše:
Nebít. Vysvětlovat. Je jí 18 m, chová se naprosto normálně. Když ji budeš nesmyslně bít, bude z ní max neutorik :think: Počkej, až přijde období vzdoru - to pořádné. Prostě stanov hranice, za ně nemůže, ale úměrně věku. Osobně jsem nereagovla na nějaké ječení - vynucování si a pod. Pokud to mladý dělal, tak jsem prostě šla do jiné místnosti. časem pochopil, že takhle to fakt nepůjde.

ona třeba mama eeee eee a natahuje ruku at jdu s ní.. a ja přitom dělám něco jiného.. to abych hned nečím střelila a šla s ní.. jinak začne ječet.. a ja jsem z toho tak nanervy.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
20885
21.11.13 12:25

Tak já nevím, ale asi si to málo popsala, ale mě tam nezavání nic, co by bylo na nějaké bití nebo tak :lol: třeba to s tím vařením, je jasné že bude chtít tahat za ten hrnec a jak ji dáš na zem, že bude řvát :mrgreen: naše má ted podobné manýry, teda až na to vyhazování věcí, ale co tak čtu, je to v tomto věku normální, je to věk kdy si děti uvědomují, že jsou taky osobnosti, upozornují na sebe…mě to příjde normální :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
21.11.13 12:26
@Anonymní píše:
to je šílené.. a to nas pry ještě čeká období vzdoru… ja nevím.. co s tím.. a to jsem planovali druhé dítě..

já to druhý už čekám :-). Taky si nedovedu předtsvait, že v období vzdoru to bude ještě horší. Já už s ním byla dokonce u psycholožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
21.11.13 12:26

Nevěnuj tomu, co se ti nelíbí tolik pozornosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
21.11.13 12:27

Nasemu malemu je 21 mesicu a tohle taky delal. Ted je to uz trosku lepsi, ale nekdy ho to jeste chytne a vzteka se, hazi vecma a jeci a knoura a vynucuje si. Vydrz, za cas to prejde. Obrn si nervy, treba napocitej do 10 a zklidni se. Ja to delam a opakuju si v duchu - je to jenom dite, maly dite… :lol:
Nejlepsi je to ignorovat a odvezt pozornost jinam. Opravdu bude hur. Vim ze nekdy to jde totiz, ale nebijte ji. Nema z toho rozum, proc dostala a navic, jak pises, udela to zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
21.11.13 12:27
@1.zizi píše:
@danyk chudak zmlati se sam, abyste to nemuseli delat vy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: minule, když byl obzvlášť výživný, mi ruply nervy a dostal na holou, zabralo to skoro na 5 hodin.
Právě že je moc malej na to, aby řekl, proč to dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
21.11.13 12:29

Dvojmo

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek