Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@annasmyc nelecim, ale to by mi asi mela doporucit psycholozka,ne?
asi by to měla doporučit, ale jestli se to nelepší, tak bych se jí na to zeptala. Většinou léčba depresí probíhá souběžně -psychiatrie lékama a psycholog terapií. Slabší antidepresiva napíše i obvoďák, tak bych to možná zkusila i tam.
@Amy B jdi k psychiatrovi, bude tě medikovat a pomůže Ti to, čím déle to necháš v tomhle stavu,tím hůře se to léčí. Fakt. nepřeháním. Máš dobře rozjetou depresi a obsedantní myšlenky. Je jedno, co to spustilo, ale je to, dojdi k němu a nebudeš pak litovat.
AD bych nebrala, neřeší to problém, jen utlumí mozek. Zřejmě jsi v hormonální nerovnováze…málo serotoninu, endorfinu, progesteronu?? Chce to kvalitní stravu, dost bílkovin ať má tělo z čeho opravovat. Dodávat hořčík+vápník. A samozřejmě pohyb na čerstvém vzduchu.
Ahoj. Psycholožka ti prášky nepředepíše, musíš jít k psychiatrovi. Objednej se ještě dnes, na nic nečekej. Potřebuješ upravit chemii v mozku, s tím ti psycholožka nepomůže, léky ano. Mluvím z vlastní zkušenosti. Držím palec ![]()
@zuzikka píše:
AD bych nebrala, neřeší to problém, jen utlumí mozek. Zřejmě jsi v hormonální nerovnováze…málo serotoninu, endorfinu, progesteronu?? Chce to kvalitní stravu, dost bílkovin ať má tělo z čeho opravovat. Dodávat hořčík+vápník. A samozřejmě pohyb na čerstvém vzduchu.
promiň, ale zjisti si něco o antidepresivech. Právě že ten serotonin atd se v nich vyskytuje, protože třeba tělo nemusí být schopné brát si z přirozených zdrojů a je to potřeba dodat medikamenty. Příznaky, které paní popisuje už nejsou jako „špatná nálada“, to se nespraví životosprávou. Máš osobní zkušenost s depresí? Já ano. Bez léků bych možná už nebyla naživu.
@Amy B Zajdi si na psychiatrii potřebuješ léky,psycholog je dobrý doplněk.
@annasmyc píše:
promiň, ale zjisti si něco o antidepresivech. Právě že ten serotonin atd se v nich vyskytuje, protože třeba tělo nemusí být schopné brát si z přirozených zdrojů a je to potřeba dodat medikamenty. Příznaky, které paní popisuje už nejsou jako „špatná nálada“, to se nespraví životosprávou. Máš osobní zkušenost s depresí? Já ano. Bez léků bych možná už nebyla naživu.
A to je podle tebe řešení problému, dodávat tělu umělé hormony? Pak je musíš brát už navždy, protože tělo si velmi rychle zvykne na to, že je nemusí samo produkovat. Naopak správnou životosprávou se tělo nakopne, dodají se mu potřebné suroviny k tomu, aby znova mohlo začít vyrábět vlastní hormony. Tadá.. problém vyřešen. ![]()
Jo a neboj, depresí jsem trpěla několik let, takže to mám z vlastní zkušenosti.
@zuzikka píše:
A to je podle tebe řešení problému, dodávat tělu umělé hormony? Pak je musíš brát už navždy, protože tělo si velmi rychle zvykne na to, že je nemusí samo produkovat. Naopak správnou životosprávou se tělo nakopne, dodají se mu potřebné suroviny k tomu, aby znova mohlo začít vyrábět vlastní hormony. Tadá.. problém vyřešen.
Jo a neboj, depresí jsem trpěla několik let, takže to mám z vlastní zkušenosti.
ale jo, souhlasím, že životospráva je dobrá. jen nechápu, proč by je musela brát navždy? Já je brala 2 roky, jsem už mnoho let bez léků a funguju dobře.
@annasmyc
a když už jsi mě ponoukla si něco zjistit o AD tak si dovolím krátkou citaci z wikipedie:
Antidepresivum je psychiatrický lék užívaný ke zmírnění symptomů neboli příznaků klinické deprese.
@annasmyc píše:
ale jo, souhlasím, že životospráva je dobrá. jen nechápu, proč by je musela brát navždy? Já je brala 2 roky, jsem už mnoho let bez léků a funguju dobře.
To gratuluju
, též jsem se z toho dostala a i bez léků. Zato znám spoustu lidí, kteří jednou s léky začali, ale ještě neskončili.
@annasmyc
Přesně tak!Dobrá životospráva opravdu někdy nestačí,v řadě případů je potřeba léků.Nedovedu si představit že člověk ktery má tak velké deprese že není schopen vylest z postele by si měl jít třeba zaběhat nebo tak něco.Takovy člověk není schopen skoro ničeho …a pomohou jen léky. ![]()