Neustále leze na nábytek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5473
7.4.15 23:41

Velmi dobře to znám od mladšího syna, jakmile začal lézt, přilezl za mnou nečekaně do patra, kde jsem nic netušíc skládala prádlo, takže přišla otevírací zábrana ke schodům. Pak kolem 10m se naučil vydrápat se na sedačku, ze které po hlavě padal, řešila to cestovní postýlka nacpaná do vnitřního obvodu sedačky (je do U, vlezl na ní jen na 2 místech uvnitř, zvenku to bylo nějak vyšší). Chodit začal v 10m. Další fází bylo odstranění veškerého nízkého nábytku (konferenční stolek, všechny bobíky, stupátka atd.) do dočasného exilu, ve stávajícím nábytku vyklizení dolních poliček, pokud byly volně dosažitelné. Pro častou potřebu lézt na židle a z té na kuch. stůl (máme spojený obývák- kuchyň), ze kterého by nekontrolovaně padl, jsme došli tak daleko, že jsme měli kuchyňské židle stále postavené na stole, sundávali jsme je jen k jídlu, pak zas šup nahoru. Rychlé jídlo člověk raději snědl ve stoje :zed:. Zbytek řešilo zamykání a pak samozřejmě neustálý dohled (zmizel na déle do koupelny? Je třeba sundat ho z okna, kam se vydrápal po žebríčkovém topení! apod.). Bylo to tu občas jak v cirkuse, trvalo to dlouho, ale kolem 2. narozenin jsme konečně slavnostně sundali navždy židle ze stolu, vrátili konferenční stolek a nedávno i odstranili zábranu na schody. Kupodivu si stále nachází způsoby, jak se zranit, ale to už jsou způsoby „normálních“ dětí :mrgreen:. Přeju hodně sil, brzy bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
7.4.15 23:53
@zuzuza píše:
Tak asi budu muset pohledat klice od dveri a tez zamykat. To mi u nich ale stat a vriskat a vztekat se, ze tam nemuze, nejhorsi je, ze si stoupne na stul, ja na nej zavolam vyhruznym tonem co tam dela a on se smeje jak mesicek na hnoji tak nevim jestli uz ted se me vysmiva nebo co to ma znamenat :cert:

Opakuje chovani, pri kterych ziskava vasi pozornost? To stejne pozoruji u sveho psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
8.4.15 00:14

Mě to samé dělá 18ti měsíční dcera už asi tři měsíce leze na židle jídelní stůl skáče s postýlky padá ze sedačky naráží do zdí a nábytku a má s toho náramnou radost jakékoliv tresty se míjí učinkem křik nepomáhá vůbec, zatím naštěstí bez vážnějších urazů nejhorší jsou boule a modřiny, malá prostě nemá pud sebezáchovy :D doufáme, že s toho vyroste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.4.15 06:59

Jsem rada, ze nejsem jedina se spidermanovskyma detma. akorat ja to mam dvojmo - starsiho to jeste nepreslo a mladsi ho chce napodobovat. Takze mame bezne situaci, kdy starsi visi hlavou dolu dozadu z vrchniho dilu sedacky a mladsi (16m) stoji na houpacim koni. U strarsiho se mi po asi dvoutisicim sundani ze stolu povedlo, ze relativne chape, ze na stole se nestoji. Ale prave, kdyz chce upoutat pozornost, tak to obcas jeste udela. Jinak stale je v oblibe lezeni na operadlo zidle a zkouseni, do jakeho uhlu vydrzi stat, na houpacim koni uz umi i skakat ve stoje, v 15m se postavil poprve na hlavu (od te doby tak staval bezne v postylce), v 16m se naucil kotoul (tim stylem, ze se postavil na hlavu a plestil sebou dozadu na zada), coz predvadel i na venkovni dlazbe… A mladsi chce delat vsechno jako on, ale je trochu pozadu, ma 16m a na hlavu se teprve zacina stavet, jeste ji to moc nejde :mrgreen:

PS: ted se smeju, ale dost casto mi ten usmev na rtech ztuhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
8.4.15 10:01
@zuzuza píše:
Tak asi budu muset pohledat klice od dveri a tez zamykat. :cert:

klíče jsem zrušil v celém domě po tom co mě dvouletej syn zamknul na záchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
8.4.15 12:54

:lol: Vše moc dekuji za peispevky a vidím to všude stejne. Budu tedy jen doufat, ze z toho vyroste. Dnes ani moc nelezl ovsem bylo to stejne dopoledne na palici Pa u kamarádky porad lezl na schody, do pití hodil suticko, vysypal na zem ocesne vločky a mohla bych pokračovat. Dona me pak stal při vaření u nohy a jelikož jde ho nevzala do náruče tak vrestev a vrestel. V aute celou cestu opakoval dudynek asi stokrát…no klasicky den :mavam:,snad už aspoň to počasí bude lepší a budeme vic venku a tudíž bude mít prostoru pro vnitřní akrobacii i když venku skoro co krok a je na zemi. Tak to bude na ochrannou helmu a brýle asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
8.4.15 13:37

Nemá cenu ho bít. Spíš si sním promluvit, zkusit vysvětlit, že může spadnout a případně mu vysvětlit, jak se správně leze dolů. prostě musíš vydržet. A neboj, děti jsou šikovné ( i když tedy já se o vnoučata bojím moc a nejraděj bych je doted na židli kšírovala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.15 21:51

Zdravím, tak my máme to samé u syna 19 měsíců…Vyleze opravdu všude, v pokojíčku si postaví dětskou židličku stoupne na ni, vyskočí na radiátor a už je na parapetu :cert: To už jsme oddělali stůl, velkou židli, malý stoleček, ale vždy něco vymslí, stoupe i na odrážedlo, houpacího koně atd..V kuchyni na lavici, stůl, židle, takže bohužel neporadím, ale máme to stejný..Vaření je taky horor..Ale tak snad brzo přijdou k rozumu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
8.4.15 22:04

Jj tak na odrazedlo si taky stoupa i na vytazeny vysavac a dokonce si stoupl do takoveho toho detskeho plastovehokosiku voziku tak to uz bylo po me. Dnes u mamky zase houpal po sedacce, ujelo mu to a svih sebou, nastesti byl k sedacce prisunuty stul, skleneny a uz ma zas pres pul obliceje sram. To je porad neco. Ted jsem jednim okem koukla na vymenu manzelek, nesleduji to, manzel by me prizabil :roll: a nechapala jsem, tri decka a takovej klid, decka jedly u stolecku :potlesk: a nikde nelezly a to byly myslim dvojcata. Nechapu. On me i ve skolce leze na lavicky, na zidle, kdyz vedu srarsiho, takze to je vzdycky rychlovka a zas ven a pak mam vecne nezaplaceny obedy pac k nastence uz s nim radsi ani nejdu. A ty parapety, jesteze nemame, ze mame okna az na zem, to uz bych asi nedala :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.15 13:42

No, co naděláme, asi budou naše děti pracovat v cirkuse :lol: Ale taky když vidím jiné děti, jak pěkně sedí, hrají si sami, v kočárku jen hezky hačají a usmívají se, tak nechápu :nevim: Malej musí pořád něco vymýšlet a čím bláznivější, tím lepší :lol: Ale tak snad je to brzo přejde…Ale zase si říkám, třeba zas bude aktivní a ne pecka co bude sedět u televize, moc nechápu tady v okolí, jak rok a půl starý děti vydrží třeba hodinu u televize..Rodiče jsou spokojení, že nekramují, ale dobrý to asi taky nebude. Náš malej nevydrží u pohádky ani 5 min, i když bych byla ráda, kdyby někdy chvíli poseděl :) Tak přeji pevné nervy a hlavně žádné úrazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
9.4.15 15:01

Mám tři vnoučata a takhle - první to nedělali, dokud nezačali jistě chodit, a běhat. Ted lezou kde se dá. Třetímu je 10 měsíců a už zvládl krom pořádných padáků přelezt ze sedačky na stůl a ze stolu na křeslo, leze po schodech - občas vystartuje hlavou dolů- a zkouší horolezčit, kde se dá. Zatím přežívá, stejně jako ti starší. Takže nezbývá, než čekat, až je to přestane bavit. někde si taky ten pohyb rozvíjet musí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí