Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminy,
prosimvás co pomáhá na tvrdé břicho? Jsem v 35tt a mám nonstop tvrdé břicho. Změkne mi max. na hodinu denně a pak opět ztvrdne. Beru na to Magnosolv, ale stejně mi přijde, že nepomáhá
na prohlídce jsem byla pár dnů zpátky a čípek mám v normě, ale už je to dosti nepříjemné
do toho mě dosti začal tlačit spodek někdy mě i píchá jako v oblasti stydké kosti ![]()
Už mi na to ani teplá (ne horká) koupel nepomáhá ![]()
Děkuji za každou radu ![]()
Pohyby cítíš? Třeba už se tam miminku nedaří. Měla jsem to podobně, následovala hospitalizace a za deset dnů porod. Raději bych se poradila s lékařem.
@sportka pohyby už cítím posledních pár dnů minimálně, už není tak aktivní jako býval. Pokud se to do pondělí nezlepší, tak za nim vyrazím.
@Loulou1 píše:
@sportka pohyby už cítím posledních pár dnů minimálně, už není tak aktivní jako býval. Pokud se to do pondělí nezlepší, tak za nim vyrazím.
Jestli se vyrazneji zmenila frekvence pohybu, jela bych se zkontrolovat hned. Pohyby mohou byt ke konci těhotenství jine, ale stale musi být konzistentní, kdyz nejsou, pro klid srdce bych jela do porodnice na kontrolu. ![]()
Mela/mam to stejne.. cipek taky v norme.. nekdy to tak muze byt vzhledem ke stadiu tehotenstvi a priprave na porod.. muj gynekolog rikal, ze magnosolv je z velke casti placebo.. taky bylo jedno, jestli jsem brala 4 nebo 1 a nebo zadny sacek denne🤷🏽♀️ 🤷🏽♀️ 🤷🏽♀️
Tak jsem dnes byla u dr. a naštěstí k porodu se nechystám ještě
říkali akorát, že mám CS1, ale to zatím nic neznamená ![]()
Mám mít klidový režim a v pátek mám znovu dorazit ![]()
Ahojte, jsem v 17tt a chci se zeptat, na neustále, hlavně v noci tvrdou oblast okolo pupku nebo v podbřišku jako kdyby na místě močového měchýře. Ve středu jsem byla v poradně a zmínila jsem se, že už mě dva dny tlačí v podbřišku. Gynekoložka změřila čípek který byl v pořádku. Napsala mi magnosolv, dala neschopenku a nařídila klidový režim s tím, že pokud to nepřejde, mám přijít na kapačky po neděli. No je neděle večer a musím říci, že v podbřišku už tlak necítím ale v okolí pupku ano, nejsem si ale jista jestli to nejsou střeva, cítím to více když jsem najezena a střeva pracují. V noci v leže na břiše nebo na boku tak cítím že tam něco je, ale nebolí to ani to netvrdne v nějakých intervalech. Spíše takový pocit tvrdého místa. Jaké jste měly břicha v tomto týdnu? Byla na pomhmat cíti tvrdší děloha?. Je to mé druhé těhotenství. Děkuji ![]()