Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no jak jsem pochopila tak na miminku mu hrozne zalezi, ale ja si hlavne myslim ze on ted vubec nevi co chce, podle mne ma lehce rozdvojenou osobnost se mnou chce mit rodinu a s ni si chce uzivat a u ni bohuzel ted ma ty sve city. Ja se tady v tom od patku hrabu, nejhorsi je ze ani v noci nemuzu spat, to je taky peklo, porad na nej myslim a mimco chudak asi taky podle toho jak silene porad kope atd. Nejak jak tu byl tak jsem rikala, ze se jdu objednat do poradny k nejaky psycholozce, ze nevim jak dal a on ze jde se mnou do ty manzelsky poradny ze to nejak zkusime. Ja fakt nechapu co po mne chce, tak chce odejit a pak se cpe do poradny? tohle jsou takovy ty maly veci jak je clovek blbej a miluje ho, tak v tom porad citi nejakou tu nadeji a o to vic se trapi.
V tomhle bejvá život tak hnusnej, achjo … ![]()
Je fakt, že je lepší, když to skončí ještě teď než pak někdy později s miminkem už na světě. Miminko sis přála a budeš ho konečně mít - to pro tebe bude nový svět a náplň života, i když to je bez partnera asi šíleně náročný (já bych to bez manžela asi nepřežila - hlavně ty proplakaný začátky po porodu).
Ještě je otázka, jak se postaví ke svýmu dítěti - jestli bude chtít být u porodu, jestli se nechá zapsat jako otec do rodnýho listu, jestli se zaváže platit alimenty atd. Sama tápu, co je lepší varianta - jestli angažovanej ex nebo totální ignorace, každý má svoje + -.
Jestli by se k vám teď přestal hlásit, tak bych mu asi vzteky ani nenapsala, že už má dítě na světě a vůbec nic bych mu nesdělovala - nechtěls, nebudeš mít! ![]()
Hele, ta jeho křepelka ho třeba za čas přestane bavit a jeho doufejme pěkně sežere svědomí, jak se zachoval k holce pár týdnu před porodem …
Ivca22 píše:
no jak jsem pochopila tak na miminku mu hrozne zalezi, ale ja si hlavne myslim ze on ted vubec nevi co chce, podle mne ma lehce rozdvojenou osobnost se mnou chce mit rodinu a s ni si chce uzivat a u ni bohuzel ted ma ty sve city. Ja se tady v tom od patku hrabu, nejhorsi je ze ani v noci nemuzu spat, to je taky peklo, porad na nej myslim a mimco chudak asi taky podle toho jak silene porad kope atd. Nejak jak tu byl tak jsem rikala, ze se jdu objednat do poradny k nejaky psycholozce, ze nevim jak dal a on ze jde se mnou do ty manzelsky poradny ze to nejak zkusime. Ja fakt nechapu co po mne chce, tak chce odejit a pak se cpe do poradny? tohle jsou takovy ty maly veci jak je clovek blbej a miluje ho, tak v tom porad citi nejakou tu nadeji a o to vic se trapi.
no ja bych mu neverila ani nos mezi ocima, pokazde rika neco jineho. ja proste chlapovi, co mi lze a jeste podvadi, NEVERIM.byt tebou,tak bych k te psycholozce zasla,ale SAMA.tim nic nezkazis, porad lepsi jit k odbornikovi ktery ti nezaujaty poradi co mas delat nebo te spise vyslechne. chlap, ktery sve dite miluje opravdu takhle netyra psychicky tehotnou matku sveho ditete, tecka. hlavne tam jdi o nejdriv,abys pak treba nerodila predcasne z nervu kvuli tomu kretenovi ![]()
u porodu byt chce, ted najednou zacal se mnou chodit na predporodni kurzy, ze proste musi vedet, ze ten malej je v poradku proste najednou ted desna starost, ted se mnou chce chodit na vsechna vysetreni atd. Fakt nevim co si mam myslet ani delat, nikdy bych neverila, ze budu prochazet takovym peklem hlavne ted v tomhle obdobi.
Ivco: tak mu dej jasně najevo, že buď bude s rodinou nebo se bude honit za milenkama, ne?
Mě to spíš příjde… možná to napíšu trochu tvrdě, ale že mu záleží na miminku, ale zároveň je zamilovaný do jisté slečny.. Myslím, že spíš řeší dítě ona.. Ne ty a ona..
Kdoví, jak by to bylo, kdyby si nebyla těhotná, kdyby si v době, kdy si našel jistou slečnu o těhotenství nepokoušeli a prostě si těhotná nebyla, byla si jenom ty, jestli by jevil takový zájem a nebo se prostě sbalil a odešel…
No určitě je dobře, že se zajímá o miminko, ale taky by to chtělo o maminku, že, a to si nejsem jistá, jestli právě neřeší v sobě, že už tě tak nemiluje, zaláskoval se jinde, ale ty čekáš jeho dítě, na které se těší a co teď, za kým jít..
…jako by se mi vrátilo to, co jsem si prožila…můj ex tak chtěl taky tak žít, vyhodila jsem ho, vrátil se s prosíkem, vzala jsem ho zpátky (kvůli dětem). 9 let jsme nějak „bojovali“, neustále mě ujišťoval, že to skončilo, ale pravda byla jiná…nakonec, když jsem objevila jejich korespondenci, jsem to sekla…bolí to ještě teď, i když jsem znovu vdaná, mám hodného chlapa, se kterým mám skoro dvouměsíční poklad. …s odstupem času si jen říkám, jak jsem byla blbá, že jsem ho brala zpět…
rozhodnout se je těžké, to si musíš zvážit ty sama pro a proti …přeju hodně síly a energie ![]()
Toto neni chvilkove poblouzneni.
Mas to tezke.Ale bez nej by ti bylo lepe.Co to je za chlapa kdyz opusti tehotnou??Opravu ti ten chlap za to stoji??
Jsi mlada urcite se najde nekdo lepsi.
A i kdyby se ted vratil tak z nejvetsi pravdepoobnosti se zna zabali a pujde ale pak uz v tom bude ditko.
Ivčo
chlap , který nechce být od rodiny odtáhnut, nepůjde......
bohužel i to se stává…vyprchá kouzlo a hlavně chlapi jsou dobývači, když maj pocit, že maj ženskou jistou, ztrácí zájem…
univerzální rada není, já osobně bych ho nechala jít
taky bych za tou druhou nešla.....a bacha na hormony, po porodu přijde pravé peklo, gor, když jsi na vše sama..
Držím ti každopádně palce, ať vše zvládneš levou zadní a jsi prckovi tou nej mámou na světě ![]()
JE MI TU Z TOHO NĚJAK SMUTNO,NĚJAK SE S TÍM TEĎ ROTRHL PYTEL ![]()
nechápu jeho myšlení…takhle tě trápit,co to je za chlapa,když se tak dlouho snažíte a on tě nakonec opustí
Na 90% si myslím,že se s prosíkem vrátí,jste spolu už dlouho,možná je to jen poblouznění ![]()
Někdo tu napsala,že je to možná tím,že jste spolu nespali
Nemyslím,že by to byl důvod najít si milenku
Když toho druhého miluješ tak dokážeš pochopit,že je unavený nebo prostě nemá náladu.U těhulek se to dá snadno pochopit ![]()
Moc ti držím palce aby se to vyřešilo a on přišel k rozumu.asi by jsi měla navštívit psychologa jak tu někdo radil
![]()
souhlas s devcaty. a psychologa jak jsem rikala by to chtelo, ale bez nej, sama.at si utridis myslenky a nekdo neutralni ti poradi, vyslechne te.ted se musis soustredit na mimco, zpatky ho neber, i kdyby prilezl s prosikem, bude to jen horsi, nemohla bys mu uz pak nikdy verit a zustanes nestastna jen ty sama.ja to udelala tak, ze jsem se vybrecela prvni den,pak jsem se profackovala, a zacala jednat, alimenty, soud, styk s malou,socialka,atd…a dneska jsem sice sama s malou,ale je mi lepe.a pevne verim, ze najdu nekoho kdo by nas mel rad,tak jako ty urcite najdes nekohoo, kdo si te bude v prvni rade vazit
podivej kolik holek te podporuje a pise, ze jsme to take zvladly samy, zvladnes to, MUSIS, kvuli chlapeckovi, ktery te ted potrebuje a v prvni rade potrebuje vyrovnanou mamu.
a ne maminku, co se trapi kvuli nekomu, kdo ti za to nestoji…
Je to hnusný hajzl a potřeboval by nakopat do zadku. Je mi moc líto, že tím procházíš v tomhle stavu, kdy máš být nejvíc v pohodě. Udělej cokoliv, co ti pomůže cítit se líp…požádej o pomoc rodinu, vyhoď ho, běž k psycholožce, to je jedno, ale hlavně mysli jen na sebe!!! a to miminko, co v sobě máš, on si tvou starost nezaslouží. ![]()
po mých zkušenostech - doporučuji - být tvrdá - fakt tvrdá. Chce jít, OK, tak ať jde - ale chtěj vědět jak si to představuje dál. BUde platit alimenty v jaké výši? Budeš na mateřwské - podle zákona ti musí otec dítěte platit - mám dojem, že dva roky alimenty i na tebe - protože jsi na mateřské. Neptej se ho, ale urči si částky. V současné době by měly být alimenty 20% platu na dítě - žádej u soudu víc, soud ti to trochu stáhne, tak ať nemáš minimum. Když bude tvrdit, že na to nemá - tak bud´zase tvrdá - nemáš? To mě fakt mrzí, člověk má mít jen to, na co má… protože jestli si myslí, že bude žít jako by tu mimino nebylo, tak má smolíka. Rozhodni se a urči délku stýkání s dítětem - bude mrňavé, takže asi jen pod tvým nebo jiným dohledem, až se naučí s ním dělat, tak třeba na 2hod na vození, protože bude maličké.....Na takovýho vola bych nečekala a podnikla kroky k rozvodu. Držím palce, nebude to lehké, ale nenech se zastrašit.
Ivca22 píše:
hlavni problem je ze porad resim proc to udelal. Nechapu chlapa, ktery ceka svoje vlastni dite a tohle dokaze udelat a hlavne on si vubec neuvedomuje, co dela mne i tomu malymu? Ja jsem jak chodici psycho a tam malej to citi a tak porad kope a kope. Jediny co z nej vylezlo, ze se mnou byt nechce, ale otec byt chce za kazdou cenu, ze to maly je pro nej dulezitejsi nez ja i ta druha. Ale fakt si nedovedu predstavit, ze se jako bude jezdit, s mojima citama k nemu, to za chvili skoncim v bohnicich.
tak pozor, tady mi bliká majáček!!!! - dej se do klidu - hlavně před ním, neříkej, že půjdeš k psycholožce… mohlo by se ti to v našem státě časem vymstít. Jestli teď říká tohle, mohl by chtít časem - za rok a půl malýho do střídavé péče - nedávno tu byla diskuze o tom, že soud doporučoval matce 16ti měsíčního dítěte aby už skončila s kojením, aby mohl nařídit střídavou péči! - což si myslím, je u takhle malého dítěte strašná blbost. Takže je namístě se obrnit, poprosit o pomoc rodinu - nežije třeba tvoje rodina dál od něj? Že by ses přestěhovala.....
vis kolik uzasnych kluku takhle po letech zblbne?proste ted se ukazala jeho prava tvar, bud opravdu rada, ze se to stalo ted.predstav si, ze by ti tohle delal kdyz bude prcek na svete, ty , cerstva maminka, utahana, varis, kojis, uklizis, peres, popr. zdrav. problemy, budes ocekavat nejakou pomoc, podporu a a ON si zatim bude vesele smacet pindoura(LIP TO NAPSAT NEUMIM,PAC VE ME VRE VZTEKY)nekde jinde. chces aby ti nekdo stale kroutil kudlou v zadech???zaslouzis si lepsiho nez je tohle individuum co neumi udrzet ptacka v kleci
seber se, budes mama a to je ted to nejdulezitejsi, priprav si vybavicku na mimi, tes se na miminko, to ono ti musi dat silu to vsechno prekonat, pevne verim, ze to zvladnes. opravdu ted musis resit takove ty prakticke veci jako jsou alimenty, styk s ditetem, atd…drzim palce, musis byt silna