Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ynax1 píše:
po mých zkušenostech - doporučuji - být tvrdá - fakt tvrdá. Chce jít, OK, tak ať jde - ale chtěj vědět jak si to představuje dál. BUde platit alimenty v jaké výši? Budeš na mateřwské - podle zákona ti musí otec dítěte platit - mám dojem, že dva roky alimenty i na tebe - protože jsi na mateřské. Neptej se ho, ale urči si částky. V současné době by měly být alimenty 20% platu na dítě - žádej u soudu víc, soud ti to trochu stáhne, tak ať nemáš minimum. Když bude tvrdit, že na to nemá - tak bud´zase tvrdá - nemáš? To mě fakt mrzí, člověk má mít jen to, na co má… protože jestli si myslí, že bude žít jako by tu mimino nebylo, tak má smolíka. Rozhodni se a urči délku stýkání s dítětem - bude mrňavé, takže asi jen pod tvým nebo jiným dohledem, až se naučí s ním dělat, tak třeba na 2hod na vození, protože bude maličké.....Na takovýho vola bych nečekala a podnikla kroky k rozvodu. Držím palce, nebude to lehké, ale nenech se zastrašit.
tenhle názor se mi líbí ![]()
ja bych ted potrebovala nekam utect a byt uplne sama, do nejakyho ciziho prostredi. Nejhorsi je, kdyz si clovek uvedomi, ze toho druhyho porad miluje, co si od nej jeste necham libit? On si ji nasel tyden pote co jsem zjistila, ze jsem tehotna, to je to co strasne boli. Hlavne ted se mne vsichni kolem ptaji co mi je a ja tohle nemuzu rict pred rodicema, to k kdyby se nakonec vsechno nejak poresilo tak nasi by ho uz nikdy neakceptovali a on by tu uz nikdy nemohl s nami zit. I kdyz tezko rict, co z toho vseho jeste vzejde ale spis je sileny jak on cloveku furt jakoby dava takovy ty nadeje a pak zase hra na druhou stranu. Mam z toho desny strach a hlavne z toho cu bude. Vzdycky kdyz jsem videla deti z rozvracenych manzelstvi tak mi jich bylo hrozne lito a nikdy v zivote by mne nenapadlo, ze neco takovyho budu taky resit ja.
Ivco: je to těžké, hlavně nepropadat panice… zkus být silnější než kdy jindy, a uvidíš, časem se to nějak vyvrbí, třeba se časem z lásky stane nenávist, třeba naopak… ![]()
no podle toho jak jsme vedli posledni rozhovor, tak on se rozvadet nechce, to je to co mi porad dava takovy ty nadeje a mozna proto se trapim cim dal vic. A uprimne ted ty 2 mesice pred porodem a jeste v tomhle stavu ve kterym ted jsem psychicky opravdu nemam silu nejaky rozvod atd resit. Vim ze jsem blba, ale porad nejak naivne verim, ze se to treba da vsechno dohromady. Je pryc teprve od patku to je taky mozna to proc jsem z toho tak hotova, ono to chce asi cas aby to vsechno prebolelo a clovek se z toho nejak vyhrabal i kdyz z tohohle se hrabat bude asi hodne tezky
ynax1 píše:Ivca22 píše:tak pozor, tady mi bliká majáček!!!! - dej se do klidu - hlavně před ním, neříkej, že půjdeš k psycholožce… mohlo by se ti to v našem státě časem vymstít. Jestli teď říká tohle, mohl by chtít časem - za rok a půl malýho do střídavé péče - nedávno tu byla diskuze o tom, že soud doporučoval matce 16ti měsíčního dítěte aby už skončila s kojením, aby mohl nařídit střídavou péči! - což si myslím, je u takhle malého dítěte strašná blbost. Takže je namístě se obrnit, poprosit o pomoc rodinu - nežije třeba tvoje rodina dál od něj? Že by ses přestěhovala.....
hlavni problem je ze porad resim proc to udelal. Nechapu chlapa, ktery ceka svoje vlastni dite a tohle dokaze udelat a hlavne on si vubec neuvedomuje, co dela mne i tomu malymu? Ja jsem jak chodici psycho a tam malej to citi a tak porad kope a kope. Jediny co z nej vylezlo, ze se mnou byt nechce, ale otec byt chce za kazdou cenu, ze to maly je pro nej dulezitejsi nez ja i ta druha. Ale fakt si nedovedu predstavit, ze se jako bude jezdit, s mojima citama k nemu, to za chvili skoncim v bohnicich.
Jo, taky mě to napadlo......Bud silná, aby to nepoužil proti tobě a nechtěl dítě do střídavky, podle mě je to pěknej hajzlík, už jen proto, že tohle udělal.
Už jsem ti psala, bud pragmatická a řeš alimenty a styk, to je jed nejdůležitější.....
A vození jen pod tvým dohledem bych ti doporučila.
takže se teď nastěhoval k milence? to je fakt pako.. takovýhle hodnoty může mít opravdu jen chlap který myslí především šulínem… ![]()
Nech ho jít.Stále je otec tvého dítěte,takže pokud se chce starat tak malé o tátu tak uplně nepřijde.Bude to sice těžké,ale když budete rozumný tak mužete tvořit mámu i tátu i když každý bude jinde.Držím palce
Je to ko-ot.bud ráda že si se ho zbavila a věřim že brzo najdete někoho kdo si tvou lásku zaslouží
Velmi snadno se to radí, když jsem to neprožila, ale já bych se na něj vykašlala a absolutně bych ho ignorovala. Ať si to v té své makovici pořádně srovná. Zdá se mi, že jeho chování sama sobě trochu omlouváš. Což je samozřejmě normální, miluješ ho.
Zaměř se na budoucí miminko, je to malej zázrak, který nemůže za to, že jeho otec je BLB.
A jak píšou holky, buď silná… ![]()
Rodiče se sice nemusí plést do všeho, ale nadruhou stranu by měli vědět, co je to za bídáka…hlavně ti jeho.
Držím palce, ať už to dopadne jakkoli… ![]()
no nastehoval, on si vzal v patek ten kufr co jsem mu ve stredu sbalila a odjel. Pak jsem jela za ni, nejak si vyrikat co to jako ma ci nema byt a slecna mi oznamila, ze pry se k ni stehuje, ale v tom kufru nemel skoro nic, to bylo gesto toho aby se rozhodnul, protoze jsk mi vsichni rikaji je potreba ho donutit, aby zacal neco delat, jinak to bude hrat stale na vsechny strany a pro nej je to desne pohodlny. Tady ma jistotu, bydleni, peci o nej atd no a tam ma nejakou frndu kterou ted sice miluje, ale zalezi na tom jak dlouho mu to vydrzi a hlavne ona bydli v 1+0 tak ted budou muset jeste shanet nejaky podnajem atd. Jinak vsechny veci ma tady u mne, to je dalsi vec, ze at chci nebo nechci tak se sem pro neco bude muset prihnat tak ho zase uvidim a v mem rozpolozeni zase zacnu bulet a on bude na koni jak je desne chtenej na obou stranach
Hodně mi to připomíná mého manžela. U nás je situace trošku jiná, ale chová se tak nějak stejně. Víš, on se rozvést nechce, ale proč? Protože ty máš právě pak ty planý naděje a necháš si všechno dál líbit. Snaží se tě zmanipulovat lživými sliby a pod.
Ty jsi teď navíc oslabená, protože samozřejmě chceš tatínka pro své miminko. Vím, že to bolí. Ale on tě nemiluje
. Chceš snad být s někým, kdo tě nemá rád?? Může říkat co chce, ale tohle se pozná podle činů a ne podle slov… Jak by sis představovala, že se k tobě bude chlap chovat?? A teď to srovnej s tím, jak se chová on…
Milenka je jednoduchá, o tom žádná, ale to je její věc bohužel.. Jde o to, co chce a dělá tvůj muž. Ty jsi určitě silná ženská, nebojím se, že to nezvládneš. Časem si tě najde nějaký pořádný CHLAP a bude vás milovat oba:). A je to tak.
Sundej růžové brýle nadějí… Opři se sama o sebe, v TOBĚ je síla, ty budeš mít miminko, budeš mít to nejcennější na světě!
A jak se chlap změní? Velice snadno. U nás bylo vše tak nějak v mezích, ale když se narodila dcerka, tak to začalo být nesnesitelné a NIKDY by NIKDO neřekl, že takový manžel je nebo bude.. Ale na to je zbytečné koukat.
Přeji Ti hodně sil, budeš je potřebovat, ale zvládneš to. Taky bych zvážila tu přítomnost jeho u porodu
. Popřemýšlej, zda by ti to spíše neublížilo. Protože on tam nechce kvůli tobě, ale kvůli své krvi
JEHO dítěti… Věř, že to tak bere. Zajdi za tím psychologem, do nějakého intervenčního centra a pod. K porodu si můžeš vzít kamarádku, mamku, dulu..
Podporuj sama sebe ![]()
no uprimne jestli tohle vydejcham a nejak rozchodim tak asi budu moc stastna. Porad si rikam hlavu vzhuru ale ono to opravdu nejde. Zacinam i pocitovat takvou tu prazdnotu ze je mi pak i uplne jedno co ten malej to asi jsem uz fakt psycho. Fakt se snazim ale tu vnitrni silu asi opravdu nemam a nebo ji budu muset nejdriv nekde najit
hlavne ted je mi celkem blbe z toho co tu ctu, to je vas tolik kolika se to stalo? to snad ani neni mozny ze tech chlapu co maji nejaky hodnoty je na tom svete tak malo. Ja nikdy nikomu nic spatnyho neprala, ale vzhledem k tomu, ze slecna jiz take jednou potratila a mne tam vypravela jak miluje deti nade vse, tak nechapu, jak muze i ona tohle dopustit, ale jsou i takove co nemaji zabrany. Hlavne jsem zvedava, jak se ji bude libit, kdyz sem on bude porad jezdit za tim malym to ja bych asi jako jeho nova tezko vydejchavala, protoze bych porad mela pred sebou tech 14 let co byl tady a bala bych se ze buh vi co tam dela. No je to vsechno otazka casu a uprimne na to ze bych nikomu nic spatnyho neprala tak bych fakt prala tyhle holce, aby pokud nekdy bude tehotna se ji stalo to same aby videla jaky to je.
já jsem to samé prožívala před pár měsíci…téma manžel a vdaná milenka…zkus juknout ![]()
Manžel si odskočil v těhu jinam a narazil na paní (která se rozvádí a jednu rodinu již rozvedla), která po odskočení otěhotněla.
Manžel od nás odešel. V tuhle chvíli ho absolutně nepoznávám, zjišťuji jak nám několik let lhal, nedokážu pochopit, proč chtěl teda druhé dítě, když se rozhodl nakonec pro ni…je tam spousta proč…
jenže jedno je jasné…takovýhle chlap si nás nezaslouží a nebudeme se pro něho trápit…na světě je spousta jinejch mužskejch, který jsou báječnější, hlavně zodpovědnější, upřímnější…
já to měla trochu jednodušší v tom, že o nás stál náš kamarád, má rád mě, děti…z jeho strany je to dlouhodobá záležitost a hlavně zamilovanost..u mě to teprve zamilovanost začíná být, ale vždycky mi s ním bylo fajn a proto jsme to spolu zkusili..je to úžasný, báječný, udělá si na nás čas, věnuje se nám, nevyhýbá se nám, nehledá si jiné činnosti…
věřím, že někoho určitě potkáš, pro jedno kvítí slunce nesvítí, pokud nechce, ať si…já toho svého (teď už jejího …a moc jí ho přeju
) taky nepřemlouvala, v životě bych se k tomu nesnížila, on je chlap, on má o nás bojovat
pokud máš rodinu, tak buď hodně času s ní, najdi si nějakou zábavu, je krásně, budeš chodit na procházky, provětráš hlavu…s jedním prckem bude jednoduché najít nového tatínka..sama nebudeš ![]()
Ivčo: měla jsem to taky tak… Chce to čas, ale jít za tím, co bude lepší. To přes city prostě takhle je.
Taky jsem nikdy nebyla sama, od 15-ti jsem s manželem. Ale tohle je ten vhodný čas pro tebe. Sama víš, co je špatně, jen tomu sama nechceš uvěřit;). Protože ty by sis přeci přála mít spokojenou úplnou rodinu. Fakt tě chápu a vím přesně, jak se cítíš. Ale ono to není jen o tobě… Musí na to být dva. A život nekončí, právě začíná. Už tím, že budeš maminka
.
taky jsem Ivusce radila,at jde k psychologovi sama, bez jeho vedomi.on nemusi nic vedet.taky bych ji rada pomohla,ale nevim jak je na tom s rodinou,atd.ti chlapi jsou fakt s prominutim svine kdyz takhle trapi zenskou a jeste tehu, bych je nakopala do pr.......