Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, @Vesmírný flek,
dostáváte ban na týden. O odbanování si můžete napsat na náš e-mail.
Hezký den
Jana
@Mate532 píše: Více
Taky jsem si něčím podobným prošel. Řešil jsem to tím že jsem si našel psychologa a potkal jsem člověka, kterému jsem mohl říct úplně všechno. Rozuměli jsme si protože zažíval úplně to samé. Tohle je důležité, nebýt v tom sám. Nejspíš tě čekají tak 3-4 roky života pod psa a sám to nedáš. Píšeš že je ti kolem 40 let, v tomto věku máš právo si zařídit život tak jak vyhovuje tobě. Máš dospělé děti, zaplacenou hypotéku, 1/3 života za sebou, spoustu zkušeností, využij je pro sebe. K tomu ale potřebuješ
sebereflexi, a tu ti může v tomto stavu jedině člověk který to má v hlavě v pořádku.
@ludvig van píše: Více
Ahoj, 3-4 roky pod psa nedam, na to už nemám silu ani čas, je mi 43, vždyť pak mi bude kousek k 50ti.
Psychologa mám domluveného na pondělí.
Vůbec nevím jak to dopadne.
Dnes je se mnou doma, buli, lituje, prosi o odpuštění. Mám teď vnitřní pocit, že s ní zůstanu, jenže zítra to může být jinak.
Jsem strašně nestabilní, jak zmatená včela
To je úplně normální, proto jsem psal že potřebuješ někoho kdo na tebe bude dávat pozor. Hlavu nevěš, ona bulí? Jakkoliv to vyzní blbě, tak je to dobře. Konečně pochopila co udělala, nechal bych ji v tom pěkně vymáhat hubu. Ty se rozhodně nepouštěj do nějakých mimomanželských aktivit, dokaž ji že jsi lepší, začni se věnovat svým zálibám a třeba si najdi práci kterou jsi vždy chtěl dělat atd. Prostě udělej si život lehčí a šťastnější. To ti ty následující chvíle udělá mnohem jednodušší. Drž se, bude líp ![]()
hus… padesatkou zivot nekonci
(jestli takhle panove uvazujete tak pak se nedivte ze mivate krize stredniho veku)
naopak ja v tom vidim spoustu pozitiv, deti se osamostatni, netreba uz se honit za karierou, je na case trebas neco podnikat (idealne v ramci partnerskeho vztahu, trebas cestovat, ci se neco noveho ucit
)
ted to boli nejvic, to se zlepsi… postupne, cas je na tve strane ![]()
@maminaAJ píše: Více
Jo máš pravdu. Mě dostihl syndrom prázdného hnízda. Děti oba pryč.
Nic se nechce nebaví no hrůza.
Jinak zakladateli drž se.
@maminaAJ píše: VíceŘekl bych že tuhle krizi středního věku má spíše jeho manželka
@ludvig van píše: Více
Určitě má, ale já vím, že na tom mám svou vinu. To si musím přiznat. Mozna je to to tak pro mě jednodušší… chvilkama jednodušší, jinak je to bolest porad velka
A v čem si myslíš že jsi pochybil? Málo peněz, času, pozornosti, sexu?
Chvilku to nech, pokud ji to skutečně mrzí, tak bych nelámal nic přes koleno. Měl jsem kdysi pocity, že bych se přes to nikdy nepřenesl, ale dnes je mi asi tolik co tobě a beru to s větším nadhledem, že bych dokázal odpustit (pokud by to byl fakt úlet v krizovém období)
Máte něco za sebou a pokud se přes to přenesete, budete vědět, jak příští krizi zvládnout nebo se do ní vůbec nedostat.
Možná budeš muset udělat první krůček, obejmi ji, pobrečte si v náručí, vyslechněte jeden druhého jak vás to mrzí a uvidíš. Hlavu vzhůru chlape
Mne je o par rokov viac ako tebe a rozhodne by som taketo veci netoleroval. Ale zase mne nevadi byt sam.
Podla mmojej skusenosti nic ako jednorazova nevera neexistuje, ak zisti ze jej to raz preslo urobi to znova a tak dalej dokolecka.
Kufre pred dvere a hladat pozitiva - mas cas na konicky, mozes vyskusat vela novych veci. A niekedy mozno stretnes tu ktora bude problemy riesit inak ako neverou… a mozno nie. Nic sa nedeje, zivot mas tak krasny ako si ho urobis (NIE ako ti ho urobi partnerka) bez ohladu na pocet ucastnikov. Je len na tebe ako budes zit.
3-4 roky pod psa? Nezlobte se, ale za to žádná ženská nestojí. Ani kdyby byla miss, natož je-li to nevěrná ex.
Pro pořádek a genderovou vyváženost, ani žádný chlap, v opačném případě, samozřejmě.
Máme to úplně stejně, jen naopak. Mě podvedl manžel, už je to víc jak 2 roky co jsem se to dozvěděla, tehdy už to měl asi půl roku ukončené, s tím, že doufal, že se to nedozvím a zachranime naše manželství po krizi co jsme měli. U tebe to bylo 2×. Mě podváděl rok. Tehdy jsem myslela, že to nezvládnu, 2 děti na krku, ale hlavně ten pocit, že krizi v našem manželství, řešil tak, že potřeboval spát a jinou.,, Naštěstí,, šlo opravdu,,jen,, o sex a ten prostě chlapi bez citů umí, kdzy ho potřebují a doma není.
Omlouval se, sliboval, a naštěstí dělal všechno co slíbil. Snažil se abych pochopila, že jsem opravdu jediná na světě a podařilo se mu, mě vážně přesvědčit.
Stručně, 1,5 roku poté, co jsem to trochu vstřebala, máme manželství jako jsme nikdy neměli. Jsme šťastní, umíme komunikovat, víc spolu trávit čas, chováme se tak jako na začátku vztahu před 20 lety, nosí mě na rukou a stále to trvá a já musím říct, že jsem zamilovaná a on taky. Patříme k těm párům, co jsme potřebovali takovouhle ránu, abychom si uvědomili, že se potřebujeme.
Pokud to je i u tebe nevěra, která proběhla už dávno, manželka v tom nepokračovala, a omlouvá se a dá ti jistotu, že to bylo špatné rozhodnutí a že chce rodinu zachovat, zkusila bych ji dát šanci. Někdy to stoji za to, to zkusit.
V prvních dnech po zjištění, jsme reagovala tak jako ty. Vyhodila jsem ho, dům je můj, finance mám vlastní, takže jsme věděla, že ho nepotřebuji.
Týdny to bolelo, ale den co den mi dával najevo, že se mě nevzdá, že mě miluje a já zjišťovala, že ho taky stále miluju. Po nějaké době, jsem dovolila at se vrátí domů a už bylo jasné, že se nám to povede zachránit.
Pokud jsi ale rozhodnut to ukončit, tak jistě sám nezustanes. Kamarádky kolem 40tky, pořád hledají nějakého,,šuhaja,, ![]()
Já bych, ale chvilku počkala, až odezní prvotni vztek, zhnusení…přeci jen se to stalo před rokem a od té doby nic nebylo, rok jste spolu už žili a nic jsi nevěděl a fungovali jste jako rodina.
Ale všechno je jen na vás. Mě by v té době taky žádná ráda od ostatních nepomohla. Ještě když je dost lidí názoru, že nevěra se neodpouští. S čímž nesouhlasím a litovala bych kdybych poslechla a nerozhodla se sama za sebe. ![]()