Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jaji77
to jednoznačně vyznělo… jenže já mám ráda jasno ![]()
Doufám, že to byla ironie.. se přiznám.. ![]()
@valina1 píše:
@Táta Pavel![]()
![]()
Tak jinak - prostě pokud na to sama nemá se odpoutat, nemůže se logicky sbalit a vypadnout do azyláku s exekutory za zády, to dá rozum, zvlášť s děckem, o které by tak mohla přijít. Rovněž pro ni není řešení se dát dohromady s chlapem, který je na pracáku a hlášený k trvalému bydlišti na obci. Takže prostě žena, která chce vypadnout ze vztahu v situaci, kdy skutečne nemá kde bydlet, má dluhy a nemá šanci to sama dofinancovat třeba brigádami, ať chce nebo nechce, buď musí trpět v tom nevyhovujícím vztahu, nebo najít někoho, kdo je schopen zajistit, že nedopadne úplně na dno. Na tom není nic vypočítavého, ale je to prostě nutnost. Pokud pro takovou ženu vidíte jiné řešení, sem s ním. Vyhnat ji prostituovat na ulici snad nechcete.
@Sisulík píše:
@Jaji77
to jednoznačně vyznělo… jenže já mám ráda jasno
Doufám, že to byla ironie.. se přiznám..
Ono je krásné si hrát na moralistky, ale pokud se skutečně dostanete do takto neřešitelné situace, není hanba si hledat někoho, kdo v danou chvíli může a chce pomoci. Asi jste nikdy nebyly na úplném dně.
@Táta Pavel píše:
Ono je krásné si hrát na moralistky, ale pokud se skutečně dostanete do takto neřešitelné situace, není hanba si hledat někoho, kdo v danou chvíli může a chce pomoci. Asi jste nikdy nebyly na úplném dně.
Víš asi takhle - pokud bych byla v této situaci a potřebovala najít někoho kdo mi může pomoct a tomu dotyčnýmu to řekla na rovinu, pak je to zcela v pořádku, ale hodit se někomu na krk jen aby mi pomohl splácet dluhy který jsem si z vlastní blbosti nabrala a v této lži začínat novej vztah by mě osobně bylo proti srsti.
A moralista seš Ty
jen o tom nevíš… zrovna v tomhle příspěvku jo.
Příspěvek upraven 16.09.12 v 14:00
@Táta Pavel najít si prachatého mi přijde jako „lepší“ prostituce, holt spát s jedním místo s pěti za večer.
@Táta Pavel píše:
Tak jinak - prostě pokud na to sama nemá se odpoutat, nemůže se logicky sbalit a vypadnout do azyláku s exekutory za zády, to dá rozum, zvlášť s děckem, o které by tak mohla přijít. Rovněž pro ni není řešení se dát dohromady s chlapem, který je na pracáku a hlášený k trvalému bydlišti na obci. Takže prostě žena, která chce vypadnout ze vztahu v situaci, kdy skutečne nemá kde bydlet, má dluhy a nemá šanci to sama dofinancovat třeba brigádami, ať chce nebo nechce, buď musí trpět v tom nevyhovujícím vztahu, nebo najít někoho, kdo je schopen zajistit, že nedopadne úplně na dno. Na tom není nic vypočítavého, ale je to prostě nutnost. Pokud pro takovou ženu vidíte jiné řešení, sem s ním. Vyhnat ji prostituovat na ulici snad nechcete.
Táto Pavle a Ty by ses takové ženy ujal? Vědět, že kdybys jí nemohl pomoct, tak si tě nevšimne, ale je s Tebou abys jí pomohl? Jen se ptám.
Ano ono je ideální když si pokakáš život jít a najít prince na bílým koni, ale kolik jich je? Kde vlastně jsou? A doufat, že mě někdo vytáhne z maléru, spoléhat na to, že budu mít štěstí a zrovna já na někoho takovýho narazím a ještě bude milej a bude mi „vonět“ to je utopie čistá.
@Táta Pavel Podívej, na dno jsem si sáhla, když jsem odešla od ex. Dva dny předtím jsem zaplatila nájem a zbylo mi na dalších čtrnáct dní do výplaty sedm stovek, byla jsem bez bydlení, ve městě kam jsme se přestěhovali a znala jsem asi tři lidi, k rodičům se vrátit nešlo… veselé to bylo.
@Táta Pavel píše:
Ahoj, hlavně to neuspěchej. Zkus si představit, jak by tvůj odchod mohl dopadnout, zcela reálně. Třeba 2 roky tahání o dítě a alimenty, ty bez vlastního bydlení, výsledek takový, že dítě bude pendlovat mezi oběma rodiči, ty nebudeš moct najít rozumného chlapa, utratíš hromady peněz za právníky bez valného úspěchu. Neříkám, že to nastane, je to krajní, ale možná alternativa. K tomu obrovské množství nervů a energie. A teď zvaž, zda se nevyplatí ještě nějaký čas, peníze, nervy a energii věnovat spíše zachování a oživení vztahu s využitím odborníků. Až dijdeš k přesvědčení, že ti stojí za to riskovat důsledky, které tu píšu, tak se začni připravovat na odchod. Ale i tak nedělej žádné kroky bez toho, abys věděla, co je jejich cílem z pohledu konečného uspořádání vztahů. A vždycky si uvědom, že je v těchto případech vždy lepší blbý mír než dobrá vojna.
jezisi kriste…ja si rikam ktera kaca tohle muze napsat…aha…chlap…tak uz to chapu
„Ježíšku na křížku“…pročetla jsem si všechny příspěvky a zvrhlo se to tady nakonec i k prostituci. Já mám teda osobní zkušenost asi takovou, že v dnešní době se spíš nechávají vyživovat a tahat z dluhů chlapi, to jsou prostituti jak vyšití. ![]()
No, nicméně, abych se dostala k jádru věci. Jeho ne jen tu nevěru, ale i chování bych řešila tak, že bych ho prostě vyrazila. Také mám něco podobného za sebou a můžu říct, že pokud to chlap udělá jednou, udělá to i podruhé.
A jestliže je problém v sexu, je to marná práce snaha.
A chtěla bys mu nýt dobrá jen proto, že mu navaříš dle chuti, naservíruješ a pak: „přeji dobrou chuť, miláčku“?!? A pak si jde esemeskovat třeba na WC anebo si prostě jen odskočí s tím, že se zas má kam vrátit?!? Ne, takhle se vyloženě ponižovat nestojí za to.
Máš doma malé sluníčko, tak se teď soustřeď jen na něj a toho svého „chlípníka“ prostě JEN ignoruj.
A opravdu za sebe můžu říct, že jsem se takové situace naučila řešit rázně. Po dobrém to nikdy nešlo..teda šlo, ale jen na chvilku, protože zjistil, že jsem zase „vyměkla“, pak toho opět začal zneužívat, tak bylo nejlepší řešení ukončit to a vyrazit ho. Ta vzájemná partnerská důvěra byla zcela narušena a o tom vztah přece není. ![]()
Příspěvek upraven 16.09.12 v 14:37
@Jaji77 píše:Nejde o prachatého, na to stačí, jen když bude ten chlap pracovat, ne? A na rovinu, pokud většina žen přikládá příjmu a schopnosti zajištění chlapem poměrně dost značnou váhu při výběru, je dost silné slovo je považovat za „lepší prostitutky“. I když někdo tvrdil, že nejdražší prostitutka je manželka:-))
@Táta Pavel najít si prachatého mi přijde jako „lepší“ prostituce, holt spát s jedním místo s pěti za večer.
@Sisulík píše:
Víš asi takhle - pokud bych byla v této situaci a potřebovala najít někoho kdo mi může pomoct a tomu dotyčnýmu to řekla na rovinu, pak je to zcela v pořádku, ale hodit se někomu na krk jen aby mi pomohl splácet dluhy který jsem si z vlastní blbosti nabrala a v této lži začínat novej vztah by mě osobně bylo proti srsti.
A moralista seš Tyjen o tom nevíš… zrovna v tomhle příspěvku jo.
O tom, že by to měla tajit, jsem nenapsal ani slovo. A nikde jsem nezaznamenal že by anonymní měla dluhy z blbosti. Jsou i jiné dluhy.
@Jaji77 píše:A chybělo ti ještě i na splátky dluhů? Byla jsi mírně v plusu, to není úplné dno.
@Táta Pavel Podívej, na dno jsem si sáhla, když jsem odešla od ex. Dva dny předtím jsem zaplatila nájem a zbylo mi na dalších čtrnáct dní do výplaty sedm stovek, byla jsem bez bydlení, ve městě kam jsme se přestěhovali a znala jsem asi tři lidi, k rodičům se vrátit nešlo… veselé to bylo.
@Sisulík píše:Posouváš to jinam - není nutné vzít kohokoliv, kdo to za ni vyřeší, ale udělat si z toho kritérium výběru, vedle jiných kritérií. A pokud to otáčíš na mě - proboha proč ne, pokud by byla fajn, seděla mi a já jí, voněli jsme si, tak proč ne? Každý si něco nese z minula, co na nového partnera dopadne.
Táto Pavle a Ty by ses takové ženy ujal? Vědět, že kdybys jí nemohl pomoct, tak si tě nevšimne, ale je s Tebou abys jí pomohl? Jen se ptám.
Ano ono je ideální když si pokakáš život jít a najít prince na bílým koni, ale kolik jich je? Kde vlastně jsou? A doufat, že mě někdo vytáhne z maléru, spoléhat na to, že budu mít štěstí a zrovna já na někoho takovýho narazím a ještě bude milej a bude mi „vonět“ to je utopie čistá.
@KlarkaK píše:
jezisi kriste…ja si rikam ktera kaca tohle muze napsat…aha…chlap…tak uz to chapu
Ano, dojdou-li konkrétní argumenty, je reakce hysterická. To už jsem se dozvěděl.
@blackmarse píše:
Máš doma malé sluníčko, tak se teď soustřeď jen na něj a toho svého „chlípníka“ prostě JEN ignoruj.
Malý, ale podstatný detail: mají doma malé sluníčko
@Táta Pavel
Nevím jak citovat postupně, jaks to udělal Ty čili se omlouvám za zmatečnost. Můj osobní názor je, že upsat se k jakýmukoliv dluhu, kterej nebudu schopná splácet, kdybych zůstala sama je blbost čili ano toto jsou dluhy z blbosti. ona nepíše, že si vzali spolu hypotéku, ale že má na sebe tři dluhy a ted neví kudy kam a to je prostě blbost. Nicméně ji za to nesoudím, ony třeba růžový brýle a malá finanční gramotnost udělá svý… je to jen reakce na to, že jsou i jiný dluhy, než z blbosti jaks psal. mě by teda zajímalo, jaký to jsou. bez ironie.
O tom že to má tajit jsi nenapsal ani slovo, to je pravda, ale ani slovo o tom, že to má říct na férovku.
čili zde jsme si tak nějak fifty fifty v nepřesnosti.
Jinak ne řešení pro tyto ženy nemám a neznám, kdyby existovalo, tak nebudou plný azyláky. Ale stejně si kdoví proč myslím, že takových chlapů kteří přijmou ženu i s její minulostí s tím že ji „zachrání“ je málo a rozhodně se na to nelze upínat.. co když někdo takovej kdo mi bude vonět a zachrání mě nepřijde? Není lepší přemýšlet co si počnu já sama za sebe a když nějakej ten pan úžasnej přisviští tak hurá?
@Táta Pavel mírně v plusu? Sedm stovek na bydlení a jídlo na dva týdny - podotýkám, že před cca pěti lety, čili v době, kdy vše bylo zhruba stejně drahé jako teď? Byt byl jeho, tam jsem se taky vrátit nemohla, a na krku dluh deset tisíc za lednici splatný do tří měsíců, kterou jsme si vzali na splátky a zůstala v bytě… jestli tohle není dno…
@Táta Pavel píše:
Malý, ale podstatný detail: mají doma malé sluníčko
…ano, já vím… ale napsala jsem to záměrně… ![]()
Jestli znate nejakeho chlapa co by zene zaplatil dluhy sem snim
ne..v dnesni dobe se muze clovek spolehat jen sam na sebe…jenze jak…nemam ani kam jit…dluhy platime 7000 mesicne coz je muj rodicak… ![]()