Nevím, čí je mé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1249
22.4.11 11:55
verenika píše:
Já bych to nijak neřešila :wink: Je prostě podobný tobě a basta.já mám dítě(teda doufám,že je moje :mrgreen: ) a to mi není vůbc podobný.zato je věrná kopie tatínka( i je tak vzteklý) :cert: :lol:
Když manžel nemá pochybnosti tak to nech palavat,akorát by se to vpřípadě nějakých testů mohlo provalit :roll:P.S.:pokud byl použit s milencewm kondom tak tam není snad ani procento pravděpodbnost :wink:
čau veruš,souhlasím s tebou,dnes jedu tam k vám.. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.4.11 12:06
verenika píše:
A jak ověříe ty krevní skupiny?matka je asná-tu nabírali v těhu,dítě se nabírá jen při negat. Rh faktoru matky a otec?Můj muž neví ani co má za skupinu a nevím ani co má Adam :think:

Jak říkáš, já svoji vím (mám zprávu v těhu průkazce), dítka nevím, ale to by snad nebyl problém nechat udělat (prostě bych při běžné kontrole doktorce řekla, že mi to přijde důležité vědět a že chci udělat dítěti krevní test), manželovu vím (říkal mi to, chodil dávat krev).

Kdybych u manžela nevěděla, tak bych se zeptala: "Hele, jakou ty máš vlastně krevní skupinu? Kdyby třeba byla havárka, tak ať vím, jestli tě můžu zachránit transfůzí své krve.. :mrgreen: "
(Já si dlouho myslela, že máme s manželem stejnou krevní skupinu, ale moje máma si to blbě pamatovala a já mám ve skutečnoti jinou. Do té doby to byla bezva představa, že se budeme navzájem zachraňovat, kdyby něco. Často jsme se tím bavili. :jazyk: ).

A pak je možností několik. Manžel zakladatelky bude mít takovou krevní skupinu, že bude jasné, že otec není - vyřešeno. Nebo být může, takže zase neví nic a musela by zjistit krevní skupinu milence (což tedy nevím, jak by nenápadně udělala). A zase jsou 2 možnosti - buď bude milenec jednoznančně vyloučen a nebo to opět bude možné. Pak zase neví nic a „pomůže“ jí už jen ten test DNA… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.4.11 12:08

Já měla v průkazce i otcoe krevní skupinu,no my jsme zjištovalo ten faktor.

Zakladatelko neřeš to, být tebou, fakt se na to vykašli, nenič si manželství, stejně tvého manžela :palec: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1249
22.4.11 12:11
verenika píše:
A jak ověříe ty krevní skupiny?matka je asná-tu nabírali v těhu,dítě se nabírá jen při negat. Rh faktoru matky a otec?Můj muž neví ani co má za skupinu a nevím ani co má Adam :think:

já si myslím,že skupina mimča je psána v papírech z porodnice a má je dětská.já třeba svojí a mažela znám z darcovství,nebo se nenápadně zeptat tchýně.. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.4.11 12:12
terdule píše: …a co bys dělala dál??

No to nevím a jsem ráda, že to nemusím řešit. :lol:

Nejistota by pro mě byla naprosto ubíjející. Jistota s nepříjemným výsledkem by nebyla o moc lepší, ale aspoň bych si to v sobě mohla odpřemýšlet a rozhodnout se, jak se zachovám…

verenika píše: .. ano stírá se ústní dutina,ale analyzuje se DNA zse slin :wink:

Ach táák. No tak to by to opravdu mohlo být jednodušší ten vzorek získat… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
22.4.11 12:13
byron píše:
Já měla v průkazce i otcoe krevní skupinu,no my jsme zjištovalo ten faktor.Zakladatelko neřeš to, být tebou, fakt se na to vykašli, nenič si manželství, stejně tvého manžela :palec: :srdce:

taktak…jestli se spokojená,má to doma v pohodě,taky bych se nešťourala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.4.11 12:20
terdule píše:
verenika píše:
Já bych to nijak neřešila :wink: Je prostě podobný tobě a basta.já mám dítě(teda doufám,že je moje :mrgreen: ) a to mi není vůbc podobný.zato je věrná kopie tatínka( i je tak vzteklý) :cert: :lol:
Když manžel nemá pochybnosti tak to nech palavat,akorát by se to vpřípadě nějakých testů mohlo provalit :roll:P.S.:pokud byl použit s milencewm kondom tak tam není snad ani procento pravděpodbnost :wink:
čau veruš,souhlasím s tebou,dnes jedu tam k vám.. :mavam:

Ahojky,fakt?tak si to tu u nás uží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.4.11 12:42

Mě teď jen napadlo, s těmi krevními skupinami to není tak jednoduché, já mám pocit, že snad až do roka dítěte není krevní skupina úplně jednoznačná :think:
Za druhé, dejme tomu, že matka má A, otec bude mít B, jakou skupinu může mít dítě? Může totiž mít jak A, tak B, tak AB, tak 0…Krevní skupina bude mít vypovídající hodnotu jen v případě, že třeba oba rodiče jsou B a dítě bude mít A.
Nemluvě o tom, že krevní skupiny jsou zastoupené tuším nerovnoměrně, myslím, že nejpočetnější skupina by měla být B, pokud má muž i milenec B, což by nebylo nic výjmečného, tak si ničím nepolepšíte.

Jinak někdo tu uváděl jako důvod zjištění těžkou nemoc, která by otcovství odhalila a zničila životy… Co se teď změní, když zakladatelka zjistí, že dítě není manželovo? Asi těžko mu to řekne teď, těžko mu to řekne kdykoliv, dokud není problém. A až nastane, tak jestli ona muži najednou řekne, že dítě není jeho, nebo to zjistí až tehdy, kdy se udělají testy třeba na možnost darování něčeho… V tom už takový rozdíl nevidím.

Osobně bych to vědět nechtěla, už třeba jen proto, že kdyby dítě nebylo muže, měla bych potřebu někde se svěřit, jenže na světě neexistuje člověk, či místo, kam bych to mohla svěřit, aniž bych riskovala prozrazení.
Plus bych to nevydržela neříct, když už bych to věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
22.4.11 12:55

Gldys-Krevní skupina 0 (nula) je u nás druhou nejvíce se vyskytujicí krevní skupina. Krevní skupinu 0 má celkem 30 - 35 procent obyvatelstva. Nejvíce lidí v ČR má skupina A (plných 45 procent obyvatel), Třetí je skupina B (asi 15 -20 procent obyvatel) a skupina AB (má 5-7 procent obyvatel).

takže aby měli muž i milenec skupinu B je velice nepravděpodobné :mrgreen:

Spíš bych to viděla,že všichni budou mít A a zakladaelka akorát vyhodí prachy oknem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.4.11 13:12

Gladys, máš pravdu, že pokud zakladatelka zjistí, že dítě není manželovo, tak se tím nic nezmění. Tady šlo ale o to, že jí to žere už teď jestli JE nebo NENÍ. Tedy testem by mohla taky zjistit, že 100% JE manželovo! A o to tu jde, mít jistotu a jako bonus získat vnitřní klid a mír…(teda aspoň tak jsem to pochopila já).

Jinak o krevních skupinách je to moc hezky tady:
http://www.dvojcata.kat.cz/…skupiny.html
Třeba já mám AB, manžel 0. Dítě může mít tedy jen A nebo B. Pokud by mělo jakoukoliv jinou, tak není buď moje a nebo jeho… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.4.11 13:28
Gladys píše:
Mě teď jen napadlo, s těmi krevními skupinami to není tak jednoduché, já mám pocit, že snad až do roka dítěte není krevní skupina úplně jednoznačná :think:
Za druhé, dejme tomu, že matka má A, otec bude mít B, jakou skupinu může mít dítě? Může totiž mít jak A, tak B, tak AB, tak 0…Krevní skupina bude mít vypovídající hodnotu jen v případě, že třeba oba rodiče jsou B a dítě bude mít A.
Nemluvě o tom, že krevní skupiny jsou zastoupené tuším nerovnoměrně, myslím, že nejpočetnější skupina by měla být B, pokud má muž i milenec B, což by nebylo nic výjmečného, tak si ničím nepolepšíte.

Jinak někdo tu uváděl jako důvod zjištění těžkou nemoc, která by otcovství odhalila a zničila životy… Co se teď změní, když zakladatelka zjistí, že dítě není manželovo? Asi těžko mu to řekne teď, těžko mu to řekne kdykoliv, dokud není problém. A až nastane, tak jestli ona muži najednou řekne, že dítě není jeho, nebo to zjistí až tehdy, kdy se udělají testy třeba na možnost darování něčeho… V tom už takový rozdíl nevidím.

Osobně bych to vědět nechtěla, už třeba jen proto, že kdyby dítě nebylo muže, měla bych potřebu někde se svěřit, jenže na světě neexistuje člověk, či místo, kam bych to mohla svěřit, aniž bych riskovala prozrazení.
Plus bych to nevydržela neříct, když už bych to věděla.
:palec: , taky si myslím lepší necědět
  • Citovat
  • Upravit
8911
22.4.11 13:39
Wiolla píše: …Třeba já mám AB, manžel 0. Dítě může mít tedy jen A nebo B. Pokud by mělo jakoukoliv jinou, tak není buď moje a nebo jeho… :lol:

Teda teď jsem sama sebe znervozněla, jakou to vlastně syn má krevní skupinu… :roll: Ne že bych byla nevěrná, ale jestli nám náhodou malýho v porodnici nevyměnili… :think:
Sem fakt praštěná… :zed: :oops: :lol: Teď z toho neusnu a až se budu ptát mudry, tak z toho strachy zešedivím. Fakt lepší nevědět… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.4.11 21:49

Nase dite je taky podobne jen me. A je desne krasny, takze ja asi taky jsem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.4.11 22:07
Pudloslava píše:
Nase dite je taky podobne jen me. A je desne krasny, takze ja asi taky jsem :-)

Že to hřeje, jak lidi říkají „jé, on je tak krásný, on je celý ty“ ? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.4.11 22:24
Angua píše:
Pudloslava píše:
Nase dite je taky podobne jen me. A je desne krasny, takze ja asi taky jsem :-)
Že to hřeje, jak lidi říkají „jé, on je tak krásný, on je celý ty“ ? :lol: :lol: :lol:

Mně když někdo s malým vidí (když jsme sami dva), tak si musí myslet, že je adoptovanej: já tmavovlasá tmavooká, malej je modrooký blonďáček… :wink:

Což mě vlastně přivádí k tomu, že je malej celej manžel a každý nám to říká. :roll: No nejsem já pitomá s těma krevníma skupinama?? 8-o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí