Nevím, co mám dělat - interupce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27008
5.3.12 17:42
monika32 píše:
kotě11 píše:
romype píše:
nehledě na to, že pokud nemáte peníze, tak vlastně ochudíš i to první dítě, protože mu nebudeš moc dopřát věci, které bys mu mohla koupit a neuděláš to, protože budeš mít druhé, mě zase naopak tohle přijde jako sobectví, hlavně, že budu mít dvě děti a čisté svědomí , hlavně mě tu neukamenujte.
Romype, promin, ale je tu pak i druhá otázka, neochudím to první dítě o sourozence? neochudím ho v jeho vývoji a ten faktor sourozence, o sourozeneckou lásku?
Je mi smutno, že vše přepočítáváte na peníze :,(
Druhá strana mince ale je pozdější věk, když nebudou peníze na lyžák, kroužky, školu, nevím, je pak výhra mít sourozence? :think: V dnešní době je to fakt těžké nepřepočítávat na peníze, když je dnes úplně vše o penězích. Za nás byly kroužky zdarma, vše jsme na nich dostávali, školy zdarma a dnes? :think:

jenže kdo ví jak na tom bude za pár let to se tkahle brát nedá :nevim: stát se mžůe fakt cokoliv… a já na výlety se školou moc nejezdila ani na lyžák sice jsem na to měli ale já prostě nechtěla…a rozhodně mi to enchybí :nevim: anvíc pak zakladatelka bude v práci něco časem pokud nemá jisté míto určitě sežene ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
5.3.12 17:42
kotě11 píše:
romype píše:
nehledě na to, že pokud nemáte peníze, tak vlastně ochudíš i to první dítě, protože mu nebudeš moc dopřát věci, které bys mu mohla koupit a neuděláš to, protože budeš mít druhé, mě zase naopak tohle přijde jako sobectví, hlavně, že budu mít dvě děti a čisté svědomí , hlavně mě tu neukamenujte.
Romype, promin, ale je tu pak i druhá otázka, neochudím to první dítě o sourozence? neochudím ho v jeho vývoji a ten faktor sourozence, o sourozeneckou lásku?
Druhá strana mince ale je pozdější věk, když nebudou peníze na lyžák, kroužky, školu, nevím, je pak výhra mít sourozence? :think: V dnešní době je to fakt těžké nepřepočítávat na peníze, když je dnes úplně vše o penězích. Za nás byly kroužky zdarma, vše jsme na nich dostávali, školy zdarma a dnes? :think:
Anonymní píše:
Díky,za všechny vaše názory i když s některými nesouhlasím.
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.

Ano a takto uvažovat je jen správně. Bohužel takto uvažuje jen málo lidí a pak se ocitají ve velmi těžké finanční situaci a děti pak živoří. Ono je to lehké, mimino se utáhnout dá, ale později? 2 krát školka, děti stále nemocné, to pak o takovou matku taky všude nestojej, pak škola a to jsou již dost velké výdaje, tábory a pod. Pro mě to nejsou výmluvy,. ale správné úvahy. Život je holt fakt těžkej. Rozhodni se dobře, tak ať nemusíš nikdy litovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
5.3.12 17:43
Crystal87 píše:
monika32 píše:
kotě11 píše:
romype píše:
jenže kdo ví jak na tom bude za pár let to se tkahle brát nedá :nevim: stát se mžůe fakt cokoliv… a já na výlety se školou moc nejezdila ani na lyžák sice jsem na to měli ale já prostě nechtěla…a rozhodně mi to enchybí :nevim: anvíc pak zakladatelka bude v práci něco časem pokud nemá jisté míto určitě sežene ne?

Já v žádném případě neříkám že ne. Jen chápu její uvažování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.3.12 17:45

ZaklAdatelko tohle je jen na tobě..ty si to v hlavě musíš srovnat.....ae uvědom si řže snadné to nebylo a nebude nikdy…ty máš třeba poslední šanci na to mít druhé dítě :nevim: a manžel si nemůže najít ještě nějakou bokovku aby bylo líp? :nevim: Hele náms e třetí taky nehodí zrovna do krámu :mrgreen: barák nedodělanej hypotéka ještě 5nebo 6 let já chtěla do školy chvíli si od dětí odpočinout našetřit penítze a kulový…budem mít třetí a?Pryč byhc ho endalavšak ono se to zvládne kdžy vidímkolem sebe jak rodiny živí 3 děti a nejsou to žádné socky přitom chlap vydělává průměrnpu mzdu tak si říkám že to prostě jde :nevim: Ale sami se musíte rozhnodnout.Bud to miminko chcete nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
5.3.12 17:45

Crystal jen si vem kolik se tu za poslední týdny založilo diskuží, že nemaj peníze a žijou z 1000-1500 na měsíc, je to hrozný… Ono se pořád lépe hledá práce a hlavně se do té práce lépe chodí když je jedno malé dítě než dvě :nevim: Pokud by se na to cítila po stránce emotivní, ale ani tak to nevidí růžově, tak to je pak fakt hrozně těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
5.3.12 17:46
Crystal87 píše:
ZaklAdatelko tohle je jen na tobě..ty si to v hlavě musíš srovnat.....ae uvědom si řže snadné to nebylo a nebude nikdy…ty máš třeba poslední šanci na to mít druhé dítě :nevim: a manžel si nemůže najít ještě nějakou bokovku aby bylo líp? :nevim: Hele náms e třetí taky nehodí zrovna do krámu :mrgreen: barák nedodělanej hypotéka ještě 5nebo 6 let já chtěla do školy chvíli si od dětí odpočinout našetřit penítze a kulový…budem mít třetí a?Pryč byhc ho endalavšak ono se to zvládne kdžy vidímkolem sebe jak rodiny živí 3 děti a nejsou to žádné socky přitom chlap vydělává průměrnpu mzdu tak si říkám že to prostě jde :nevim: Ale sami se musíte rozhnodnout.Bud to miminko chcete nebo ne ;)

Bokovku to zní krásně, já si hned představila milenku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Že jsem si říkala, jak jim to pomůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.3.12 17:49
monika32 píše:
Crystal jen si vem kolik se tu za poslední týdny založilo diskuží, že nemaj peníze a žijou z 1000-1500 na měsíc, je to hrozný… Ono se pořád lépe hledá práce a hlavně se do té práce lépe chodí když je jedno malé dítě než dvě :nevim: Pokud by se na to cítila po stránce emotivní, ale ani tak to nevidí růžově, tak to je pak fakt hrozně těžké

jak kde hele tady práci nesežene matka ani s jedním ani s deseti je to zabitý to zas uznávám ale to celorepublikový problém někde je to hroší ale je to problém celkově.....tenhel stát jde do kopru se všech směrech no..já budu mít 3 malé děti a je mi úplně jasný že jak zaměstanenec si neškrtmu :mrgreen: a jelikož manžel je věčně v čudu a děti dost díky školce marodí je mi jasný že bud nám vyjde podnikání nebo hold budem muset ěnoc vymyslet
Zakladatelko nevím čím jsi vyučená nebo co umíš ale pracovat z domova nebo si něčím přivydělávat doma nemůžeš?Třeba nehyt nebo tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.12 17:50
monika32 píše:
kotě11 píše:
romype píše:

Nehledě na práci… Já si o tom dnes povídala s rodiči. Vyprávěli mi, jak se dříve v jejich továrně dělalo od šesti, ale ženy s dětmi měly všechny právo na pracovní dobu od osmi. Aby si mohly dítka dát do školek a ve tři zase vzít :-). Nehájím komunismus, ale tohle zrovna bylo opravdu dobré. To dneska nikde nemáš :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
5.3.12 17:50
monika32 píše:
Crystal87 píše:
ZaklAdatelko tohle je jen na tobě..ty si to v hlavě musíš srovnat.....ae uvědom si řže snadné to nebylo a nebude nikdy…ty máš třeba poslední šanci na to mít druhé dítě :nevim: a manžel si nemůže najít ještě nějakou bokovku aby bylo líp? :nevim: Hele náms e třetí taky nehodí zrovna do krámu :mrgreen: barák nedodělanej hypotéka ještě 5nebo 6 let já chtěla do školy chvíli si od dětí odpočinout našetřit penítze a kulový…budem mít třetí a?Pryč byhc ho endalavšak ono se to zvládne kdžy vidímkolem sebe jak rodiny živí 3 děti a nejsou to žádné socky přitom chlap vydělává průměrnpu mzdu tak si říkám že to prostě jde :nevim: Ale sami se musíte rozhnodnout.Bud to miminko chcete nebo ne ;)
Bokovku to zní krásně, já si hned představila milenku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Že jsem si říkala, jak jim to pomůže :mrgreen:

no hele tuhle jsem našla v novinách inzerát stará bohatá hledá za fin.odměnu chlapa :mrgreen: :mrgreen: Ne pardon za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.12 17:55
monika32 píše:
kotě11 píše:
romype píše:
Anonymní píše:
Díky,za všechny vaše názory i když s některými nesouhlasím.
Do adopce bych opravdu jít nemohla.Přítel se taky bojí,že to finačně nezvládnem.Ono jak tu některé píšete,že druhé už moc nestojí,tak to není tak docela pravda.Málá byla od narození na UM a nesnesla nic jiného než Nutrilon.Krabice stojí 350 korun a ona jelikož je veliký jedlík,jí měla jen na pár dní.Už v té době to byl docela problém z financema.Za psa žádné peníze dávat nemusím,jde spíš o to jak ho s dvěma malýma dětma dojít vyvenčit.Já mám jen prostě strach,že nedokážu dát oboum co by si zasloužili.Nebudu moct jim nic koupit,nebudu moct s nima nikam jet.Jak jste některá psala,půjdu do práce a bude to lepší,ale potom ty děti budou do čtyř a tří let pořád jen doma,nebo venku před barákem.Možná jsou to pro vás jen výmluvy,ale pro mě je to hrozná představa.Nemoct jim dát a dopřát co si zaslouží.
Ano a takto uvažovat je jen správně. Bohužel takto uvažuje jen málo lidí a pak se ocitají ve velmi těžké finanční situaci a děti pak živoří. Ono je to lehké, mimino se utáhnout dá, ale později? 2 krát školka, děti stále nemocné, to pak o takovou matku taky všude nestojej, pak škola a to jsou již dost velké výdaje, tábory a pod. Pro mě to nejsou výmluvy,. ale správné úvahy. Život je holt fakt těžkej. Rozhodni se dobře, tak ať nemusíš nikdy litovat :hug:

Mě tedy přijde drahé i to mimi:-). UM, plíny, calgely, kaše, čaje,zdrav. nezávadné lahvičky, hrníčky, oblečení, boty…kočár,židlička, autosedajdy,hrazdička, kolotoč, didakt. hračky, postýlky, monitor dechu, chůvičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
5.3.12 17:56
Nehledě na práci… Já si o tom dnes povídala s rodiči. Vyprávěli mi, jak se dříve v jejich továrně dělalo od šesti, ale ženy s dětmi měly všechny právo na pracovní dobu od osmi. Aby si mohly dítka dát do školek a ve tři zase vzít :-). Nehájím komunismus, ale tohle zrovna bylo opravdu dobré. To dneska nikde nemáš :cert:

Komunismus taky nehájím, ale spíš podporu státu rodinám, byty dostali k práci, každý rok tábor od zaměstnavatele za pár korun, besídky, upravená pracovní doba a hlavně- NIKDO JE NEVYHAZOVAL KVŮLI MARODĚNÍ DĚTÍ a na to kolik má žena dětí se neptali, nebylo to důležité. A to tady chybí, sice nebyla rodičovská 3 roky, ale jinak to bylo nesrovnatelně lepší… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
5.3.12 17:58
Mě tedy přijde drahé i to mimi:-). UM, plíny, calgely, kaše, čaje,zdrav. nezávadné lahvičky, hrníčky, oblečení, boty…kočár,židlička, autosedajdy,hrazdička, kolotoč, didakt. hračky, postýlky, monitor dechu, chůvičky…

Mě taky, zrovna jsem na toto téma zažertovala s tatínkem, taky nás malej stojí hodně peněz, ale naštěstí to nemusíme extra řešit, ale z mého pohledu není miminko levnou záležitostí :nevim: Samozřejmě že se to vyváží tím drobečkem, to je jasné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.12 18:04
Bokovku to zní krásně, já si hned představila milenku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Že jsem si říkala, jak jim to pomůže :mrgreen:

Taky jsem si říkala, k čemu jim bude manželova milenka. :mrgreen:

Jak někdo psal - že k čemu bude sourozenec, když nebude moct jet na lyžák. Já jsem jedináček. Naši nechtěli druhý. Já teda bych radši nejela na tábory a měla sestru nebo bráchu. Trpím tím celý život a celou dobu mi někdo chyběl. Není to dávno, co jsem se dozvěděla, že jsem sourozence mít mohla..... Tohle je asi jediná věc, kterou rodičům nikdy neodpustím. Píšu anonym. Je tu pár lidiček, které mě znají.
V té době naši taky zvažovali každou kačku. Paradoxně teď jsou na tom moc dobře - po fin. stránce.
My sami jsme si řekli, že na dovču s dětma jezdit nebudeme. Jezdíme jen po ČR. Hodněkrát jedeme na návštěvu a oni potom zase k nám. Otázka je, jak špatně na tom jste, ale pokud řešíš, že se dítě 5 let nikam nepodívá, asi to nebude tak hrozný. Jako rozhodnout se mít jedno dítě je jedna věc, ale druhá je, co dělat, když přijde nečekaně další. Co rodina? Třeba by vám fin. pomohli.

Já nevím, v jaké jsi situaci, ale možná bych zkusila i pomoc z venku. Třeba jak jsou ty organizace jak vyhlašují osobní bankrot. Třeba by ti dokázali pomoct - konsolidace půjček, odklad splátek na dobu až budeš pracovat. Třeba mají nějaký páky na banky.

A jak jseš rozhodlá ty? Píšeš, že manžel se bojí, že to nezvládnete… Ty zvažuješ, že to zkusíš, nebo jsi víceméně rozhodnutá? Třeba je to padesát na padesát, nebo spíš 90 na 10?

• Citovat
  • Upravit
1703
5.3.12 18:38
Anonymní píše:

Taky jsem si říkala, k čemu jim bude manželova milenka. :mrgreen:

Jak někdo psal - že k čemu bude sourozenec, když nebude moct jet na lyžák. Já jsem jedináček. Naši nechtěli druhý. Já teda bych radši nejela na tábory a měla sestru nebo bráchu. Trpím tím celý život a celou dobu mi někdo chyběl. Není to dávno, co jsem se dozvěděla, že jsem sourozence mít mohla..... Tohle je asi jediná věc, kterou rodičům nikdy neodpustím. Píšu anonym. Je tu pár lidiček, které mě znají.
V té době naši taky zvažovali každou kačku. Paradoxně teď jsou na tom moc dobře - po fin. stránce.
My sami jsme si řekli, že na dovču s dětma jezdit nebudeme. Jezdíme jen po ČR. Hodněkrát jedeme na návštěvu a oni potom zase k nám. Otázka je, jak špatně na tom jste, ale pokud řešíš, že se dítě 5 let nikam nepodívá, asi to nebude tak hrozný. Jako rozhodnout se mít jedno dítě je jedna věc, ale druhá je, co dělat, když přijde nečekaně další. Co rodina? Třeba by vám fin. pomohli.

Já nevím, v jaké jsi situaci, ale možná bych zkusila i pomoc z venku. Třeba jak jsou ty organizace jak vyhlašují osobní bankrot. Třeba by ti dokázali pomoct - konsolidace půjček, odklad splátek na dobu až budeš pracovat. Třeba mají nějaký páky na banky.

A jak jseš rozhodlá ty? Píšeš, že manžel se bojí, že to nezvládnete… Ty zvažuješ, že to zkusíš, nebo jsi víceméně rozhodnutá? Třeba je to padesát na padesát, nebo spíš 90 na 10?

na tohle má každej názor jinej, znám i takový, kteří sice sourozenci jsou, ale nestýkají se a je jich určitě dost, takže to taky není podle mě argument, a pořídit si dítě s tím, že rodina by mohla finančně vypomoct? Tohle je taky docela sobecký názor, pořídit si druhé dítě na úkor rodičů? :nevim: člověk by se měl řídit heslem žiju na to na co mám, mám peníze na dvě děti, budu mít dvě děti, nemám na ně peníze, tak budu mít jedno.A jak už tu někdo výstižně psal, pak se tu řeší diskuze tipu mám 1500,– na měsíc vyjdu s tím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.12 18:41
Anonymní píše:
Nepročetla jsem všechny přispěvky výše a vkládám anonymně, je to pro mne moc citlivá věc, ale chci Ti napsat za sebe, jak jsem na tom byla… Měla jsem prcka a do toho naprosto neplánovaně otěhotněla přes antinu, absolutně jsem na sobě nepoznala nic a menstr jsem normálně furt měla a až když najednou se hormony zbláznili a já to měla asi třikrát za jeden měsic, tak jsem na gyn zjistila, že jsem těhot, byla jsem přesně týden po posledni možnosti jit na potrat… Takže přicházelo v možnost jen to, že donosim, porodim a adopce… Celý zbytek těhot jsem si myslela, jak to bude brnkačka, odrodim a jdu, bude to v poho… Pak ke konci těhot už jsem měla takový nervy, že bych si jej nechala, už jsem se i těšila, když kopalo a tak, ale najednou přišla hodina H a já asi z nervů zblbla a v porodce řekla, že ho dám k adopci a podepsala jsem i reverz po porodu, nechtěla jsem tam prostě už zůstat… Tři dny na to mi volala Pani ze soc, že se mám dostavit podepsat papiry, že svoluji k převozu ditěte z dětskeho odd do dětského zařizeni… Už když jsem dorazila z porodky, tak jsem večer začala mit stavy, že před chvili byl malý u mě a teď tam někde leži a třeba pláče a jsou okolo jen cizi… Tohle mne provázelo celou dobu a když mi volala ta ze soc , tak jsem se totálně sesypala… Přišlo mi šilený a i ta představa, že mi někam vezou moje ditko… Nicmeně jsem tam dorazila, podepsala papiry, že ano, že svoluji, ale s tim, že jsem rovnou nahlásila, že za 4dny si pro něj dojedu, byla jsem uplně bez peněz a tohle byl čas, než mi měla přijit mateřská, abych si mohla koupit malemu pleny atd… Jela jsem pro něj, leži mi tu v postýlce a řádí a já jsem za to strašně ráda… Ano, jsem sama na dvě děti-ale-nevynahradilo by mi to nic a ty jejich úsměvy, to je to nejúžasnějši…

Proto, pokud máš nějaké pochybnosti, zda si mimčo nechat, radši jdi na potrat, neřikám, že to neni zlo, ale rozhodně menši pro Tvou psychiku… Pro mou by tedy určitě bylo…

Držim Ti pěsti a rozhodni se sama jak nejlepe uznáš, nikdo nemá právo Tě soudit, protože nikdo Tvůj vlastni život nežije a žit nebude…!!!! :kytka:

Je super co jsi udělala pro své dítě,ale zajímalo by mě co by jsi dělala kdybys to zjistila včas.Šla by jsi na potrat?

A co vy ostatní co tu tak píšete ,jak je to super co pro své dítě udělala,taky by jste jí tu tak vychvalovali kdyby se tu ptala jestli jít na potrat?

Nic proti Tobě,držím palce ať to vše zvládnete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky